Понеділок, 13.05.2024, 01:53




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Червень » 27 » Андрій Мохник взяв участь у конференції "ІІ Світова війна: за що воювали солдати?"
08:27
Андрій Мохник взяв участь у конференції "ІІ Світова війна: за що воювали солдати?"

22 червня 2011 року заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник взяв участь в он-лайн конференції "II Мировая война: за что воевали солдаты?", що відбувалася на інформаційному порталі КоміОнлайн (найбільший державний інформаційний портал, присвячений фіно-угорським республікам Російської Федерації). Повністю конференцію можна переглянути за ланкою: (http://komionline.ru/conference/126). Наводимо відповіді Андрія Мохника учасникам конференції:

- Есть точные данные о наших потерях? в учебниках советского времени одни цифры, сейчас стали всплывать другие...Спасибо! (ЛИКА, 2011-06-16 09:13:08)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 13:28:22

- Вітаю всіх учасників конференції на порталі KomiOnline.Ru. Спробую відповісти на якомога більшу кількість запитань, які ви подали. Відповідатиму українською мовою, перепрошую, якщо хтось не повністю зрозуміє.

Кілька слів про Всеукраїнське об'єднання "Свобода": це націоналістична політична сила, утворена у 1991 році (http://www.svoboda.org.ua/). Ідеологією "Свободи" є соціальний націоналізм, програмою – "Програма захисту українців". Лідер – Олег Тягнибок (http://www.tyahnybok.info/). На останніх місцевих виборах 2010 року "Свобода" здобула понад 2000 мандатів по всій Україні, має більшість у трьох міських радах обласних центрів – Львові, Тернополі та Івано-Франківську, має фракції у восьми обласних радах, зокрема, у Київській; на чолі трьох обласних рад – Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської – стоять представники ВО "Свобода". Нині рейтинг "Свободи" – понад 5%, що дає можливість на парламентських виборах 2012 року пройти до парламенту.

Шановна ЛИКА, я так розумію, що мова йде про втрати Совєцького Союзу. Гадаю, що сьогодні навряд чи хто зможе назвати точні цифри. Справа в тому, що в СССР людське життя нічого не вартувало, тому совєцьке керівництво будь-які цифри називало навмання. Фігурували цифри від 7 до 27 мільйонів. Останню, озвучену при Горбачові, можна взяти за основу. Це співвідноситься, наприклад, із втратами України у німецько-совєцькій війні. Експерти їх оцінюють у 12 до 14 мільйонів загиблих, з них цивільних – до 8 мільйонів.

А совєцькі підручники – це не навчальні посібники, це сталінська кувалда під назвою "Краткій курс історії векапебе", якою вибивали мізки.

Согласитесь, сейчас происходит какое-то переписывание истории. Вот прибалты одновременно запрещают и нацистскую символику, и коммунистическую символику, на Западе идет переосмысление истории Второй Мировой и Великой Отечественной войны как части Второй Мировой войны. Понятно, что это осознанный политический ход, но что можно этому противопоставить? (Николай, 2011-06-20 10:43:35)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 14:44:56

Шановний Николай, сьогодні в постсовєцьких країнах відбувається не "переписування історії", а відмова від сталінської версії історії, закарбованої в "Кратком курсє історії векапебе" і по суті – написання власної національної історії. Погодьтеся, що погляд на історію з Кремля і історія поневолених народів – це кардинально різні історії. Там, де в Кремля герої, там у загарбаних Москвою країн – бандити і зрадники. І навпаки: де Кремль кричить про зраду і злодіяння – підбиті народи бачать героїв. За прикладами далеко ходити не треба: для українців Мазепа і Бандера – національні Герої. Москва же, натомість, їх усюди лає. А це особистості, узагальненим ім'ям яких – мазепинці, бандерівці – називають цілу українську Націю. Погодьтеся, не багатьом випадає така Честь.

Тому, коли в Україні пишуть свою національну історію, – це не "переписування", це звільнення від рабства, звільнення від поневолення. Хіба це погано? А протиставити цьому можна лише зброю, що Москва неодноразово робила, але хіба це їй допомогло? Українська Нація йде до того, аби визнати, що з 1919 по 1991 рік Україна була під московсько-большевицькою окупацією. Рекомендую прочитати допис лідера "Свободи" Олега Тягнибока "Закон про червоні прапори – це не помилка, це – злочин" (http://blogs.pravda.com.ua/authors/tiahnybok/4dfb3dc30493b/) про рішення Конституційного Суду України щодо совєцьких червоних прапорів.

Почему до сих пор не захоронены все советские солдаты, павшие на той войне? проигравшая Германия давно обустроила кладбища для своих, а почему страна-победитель так по-хамски относится к своим спасителям??? Только энтузиасты копают и перезахоранивают останки погибших, но это капля в море.. (Недоумевающий, 2011-06-20 11:27:15)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 17:28:05

Шановний Недоумевающий, для комуністичного керівництва СССР люди нічого не значили – це були, в кращому разі, "гвинтики" Системи, або в залежності від потреб – "гарматне м'ясо", "лагєрная пиль" тощо. Тому й ставлення в совдепії до загиблих відповідне: якщо живих не цінували, то що говорити про мертвих.

Постсовєцькі держави, які ментально є ще в тому полоні, принаймні, їхнє керівництво – можуть ритуально відзначати "дєнь пабєди", але при цьому їм абсолютно байдуже і до живих ветеранів, і до полеглих воїнів. А, як відомо, ставлення до мертвих визначає рівень цивілізованості країни. Мільйони непохованих солдатів Другої світової війни на постсовєцьких теренах – це найкращий показник брехливості кремлівської пропаганди.

К чему приводит реабилитация нацистов, воевавших на стороне фашистской Германии, в ряде стран? (Вова, 2011-06-21 14:31:50)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 14:29:03

Шановний Вова, прошу назвати приклади реабілітації нацистів, що воювали на боці фашистської Німеччини, в деяких країнах. Чи це Ви використовуєте гебістські путінські штампи?

Кому выгодны фальсификации истории? (Леонид, 2011-06-21 14:33:04)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 15:01:28

Фальсифікація історії вигідна тим, кому є потреба приховувати свої злочини. Саме тому на чолі фальсифікаторів стоїть Москва, яка намагається приховати жахливі злочини, що їх за наказом із Кремля здійснювали як на загарбаних територіях – в Україні, Білорусі, Литві, Латвії, Естонії, Грузії та інших, так і всередині Росії. Це і злочини геноциду, і військові злочини, і масові репресії, і тотальний грабунок людей і територій. Друга світова війна, яку Сталін разом з Гітлером розв'язали, підписавши пакт Молотова-Ріббентропа (Московський пакт), є одним із найбільших злочинів совдепії. Саме тому закрито архіви.


Кто же победил и проиграл во II Мировой на самом деле? Есть ли альтернативные версии, где можно почерпнуть такую информацию и кому стоит верить? (Философ, 2011-06-21 14:47:14)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 15:10:59

Я вважаю, що переможцем у Другій світовій війні вийшла, наприклад, Українська Повстанська Армія (УПА), створена Організацією Українських Націоналістів під проводом Степана Бандери.

По-перше, дві імперії – Третій Райх і Совєцький Союз – які воювали за панування над Україною, сьогодні не існують (перша впала 1945-го, друга – 1991-го), натомість, є Незалежна Україна, за яку боролася УПА.

По-друге, державні символи сучасної України – це символи УПА: синьо-жовтий прапор, Тризуб і славень "Ще не вмерла Україна".

Я вже не буду говорити про те, що бандерівці розвалили ГУЛАГ, піднявши там десятки повстань, через що совєцьке керівництво змушене було масово випустити політв'язнів, а саму систему ГУЛАГу реформувати. Або про те, що збройна боротьба проти Совєцького Союзу тривала до середини 1950-х років, а останній бій УПА був у 1961 році на Тернопільщині.

Правда ли, что количество воевавших на стороне Рейха чеченцев больше, чем служивших в РККА? Хотелось бы понять, какой народ оказался наиболее коллаборационистом в границах СССР образца 1941 и западнее их. (Аспирант, 2011-06-21 23:42:12)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 15:59:59

Шановний Аспирант, для вивчення цього питання рекомендую Вам працю Вадима Махна "Справочник. Полный перечень ОБЪЕДИНЕНИЙ и СОЕДИНЕНИЙ 3-го Рейха из граждан СССР и эмигрантов, а также из жителей Прибалтики, Западной Белоруссии и Украины (издание 2-е исправленное и дополненное)" (ознайомитись із нею можна за адресою – http://www.ukrlife.org/main/tribuna/colaborants.rar).

Як написано в анотації: "В другому, значно доповненому і виправленому, виданні довідника "Повний перелік об'єднань і з'єднань 3-го Рейху з громадян СССР і емігрантів", підготовленого Вадимом Махном, подаються довідкові дані, "сухі цифри і голі факти", а також бойовий шлях, рівно як і подальша доля відповідних армій, об'єднань і з'єднань після поразки Німеччини і її союзників у 2-й Світовій війні. Незаперечною якістю довідника є повна відсутність оціночних висновків і коментаріїв, не кажучи вже про міфи і ідеологеми, якими перенасичена історіографія 2-ї Світової війни. Автор свідомо поставив в основу довідника дослідження в основному російських фахівців воєнної історії. Видання буде корисним історикам і журналістам, усім, хто досліджує і цікавиться історією останньої Світової війни".

Кількість російських "колаборантів" та сформованих із них частин, що містяться у цьому довіднику, дозволяє стверджувати, що німецько-совєцьку війну Совєцький Союз називав "отєчєствєнной" лукаво. Її треба було назвати Другою громадянською війною.

В чем, на Ваш взгляд, основная причина низкой слаженности частей РККА в 1941: в резком количественном росте нашей армии в 1939-1941, в репрессиях против командного состава, в общем низком уровне подготовки РККА сравнительно с немцами, проведшими 1939-41 не в локальных конфликтах, а в войне с первоклассными противниками или в чем-то ином? И второй вопрос: в чем главная причина(ы) того, что имея количественное и по ряду видов ВиВТ качественное превосходство над гитлеровской коалицией, СССР понес столь сокрушительные поражения? (НЕугомонный, 2011-06-21 23:49:33)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 17:18:36

Шановний НЕугомонный, основна причина розгрому Красної армії в 1941 році – відсутність бойового духу і жаги перемагати ворога, тотальна деморалізація краснормійців і небажання проливати кров за кремлівського тирана. Це призвело до паніки, яка для розгрому вартує більше, ніж тактико-технічні характеристики озброєння.

Дождется ли Россия и другие страны, образовавшиеся в ходе распада СССР, извинений и покаяния от Финляндии за концлагеря в Карелии? Или подобное возможно ожидать только от России, как случилось недавно по поводу Катыни? Означает ли отсутствие покаяния со стороны финнов по поводу концлагерей то, что они считают нас за недочеловеков? (Начальник, 2011-06-22 00:17:46)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 15:43:18

Дивне питання. Ви вважаєте, що батьківщина концтаборів потребує вибачень за концтабори в інших державах? Це що – за крадіжку "інтелектуальної власності"?)))

А якщо серйозно, то це Москва має каятися за те, що намагалася збройно підкорити Фінляндію. Як і за те, що перетворила державу на найбільшу гебістську репресивну систему всіх часів і народів, де, власне, компартійні бонзи вважали простих громадян за недолюдей.

1. Сегодня в РФ много людей считают, что только Сталин выиграл ВОВ. А я думаю, что сталинская система проиграла войну в первые же часы 22 июня 1941г.. Кого продвигают сегодня сталинолюбы: Сталина-генералиссимуса или Сталина-диктатора?

2. Заслуга боевых советских генералов, маршалов не только в уничтожении фашистской Германии, но и в том, что они не боялись говорить правду и ломали хребет и уродливой сталинской системе, где самый чмошный энкеведешник был главнее любого боевого коммандира, генерала. Это они, Жуков, Рокоссовский, ..., заново создавали армию, которую уничтожил Сталин перед войной. Почему об этом не говорят историки? Боятся сталинолюбов?

3. Вторая Мировая не закончилась в 45-м... И продолжилась уже на страницах мемуаров, исторических книг. Как вы думаете, почему сегодня многие российские историки без боя сдаются Манштейну, Типпельскирху и др. генералам вермахта?

4. Пакт Молотова-Рибентропа преступнее "мюнхенского сговора"? (Владимир Уляшев, КОМИблог.РФ, 2011-06-22 08:39:58)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 14:25:17 Шановний Владимир Уляшев, в Росії шаленими темпами йде відродження сталінізму як системи поневолення народів і окремих особистостей. Така сама ситуація, можливо, у менших масштабах, відбувається в Україні. Тому не дивно, що Сталіна тягнуть на найвищі п'єдестали. Хоча, гадаю, повернення неможливе, принаймні в Україні. Подивіться на події 9 травня у Львові. Це – відповідь сталіністам.

1. 22 червня 1941 року сталінська система не програла війну, вона отримала дуже важку рану – мільйони рабів відмовилися вмирати за своїх гнобителів і катів, 5 мільйонів вояків та старшин РККА здалися в німецький полон, мільйони громадян СССР пішли на службу в Вермахт. Це незнаний до того часу масштаб колаборації. Але система встояла, її врятували енкаведистські заградотряди і система заручників, яка практикувалася в совдепії.

2. Совєцькі маршали і генерали були стовпами сталінської системи. Жоден із них не виступив проти сталінської системи (ми не говоримо зараз про більше 300 генералів – білогвардійських, краснормійських, енкаведистських – які воювали на боці Гітлера). Жоден не ламав їй хребет, а всіляко зміцнював його. І правду не боялися говорити лише тому, що в них була така ж правда, що і в Сталіна. І воювали совєцькі маршали і генерали не вмінням, а гарматним м'ясом (цифри совєцьких і німецьких втрат красномовно про це свідчать). І найбільший м'ясник із них – це, безумовно, Жуков. Він же водночас був чи не найбільшим мародером – віз із Німеччини вагонами.

3. Офіційно Друга світова війна закінчилася 2 вересня 1945 року. Але дійсно, наприклад, в Україні активні військові дії тривали до середини 1950-х, років, а останній бій Української Повстанської Армії з частинами МГБ СССР відбувся у 1961 році на Тернопільщині. Зрозуміло, що ця війна за Незалежність України не вписується в рамки Другої світової війни. Що ж до інформаційної війни, яку російські історики програють генералам Вермахту, то тут нічим не можна зарадити – сталінська версія війни могла перемогти лише в совєцькій тоталітарній державі. Сьогодні є історики, які намагаються писати правдиву історію (Віктор Суворов, Марк Солонін, Вадим Махно та ін.), але їм всіляко перешкоджають архівні цербери, які бережуть большевицькі таємниці.

4. Пакт Молотова-Ріббентропа (або Московський пакт) злочинний сам по собі без будь-якої прив'язки. Цим пактом Сталін і Гітлер розділили Європу в своїх інтересах. Саме цим пактом СССР і Німеччина розв'язали Другу світову війну.

Шановний Андрій! Как вы считаете, может ли разное понимание истории, когда одна часть населения Украины искренне верит в победу советского народа над фашизмом в Великой Отечественной войне, а другая считает Бандеру национальным героем, привести к серьезным разногласиям в обществе, вплоть до раскола страны на разные части? (ярик, 2011-06-22 15:04:58)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 18:00:11

Шановний ярик, розкол України – це зовнішня технологія, принесена в нашу державу. Жодного поділу всередині країни не існує. В Україні наростає протистояння між олігархічним класом і рештою населення України незалежно, чи це Схід, чи це Захід.

А щодо сприйняття імен, то можу навести два красномовні приклади. Перший – Гетьман України Іван Мазепа зображений на купюрі 10 гривень, але я жодного разу не чув, щоб хтось відмовлявся брати ці гроші з ідеологічних мотивів))). Другий приклад – Провідник Організації Українських Націоналістів Степан Бандера, по суті, отримав перше місце у телепроекті "Великі українці", коли голосували усі громадяни України, і лише шахрайство теперішнього міністра освіти Д.Табачніка вивело на перше місце Великого князя Київського Ярослава Мудрого.

Основна проблема у несприйнятті Мазепи чи Бандери – це непоінформованість. Як тільки людина ознайомлюється з фактами (навіть без їхнього тлумачення), вона кардинально змінює думку і стає прихильною до цих постатей. Те саме стосується і так званої "вєлікай атєчєствєннай вайни" – після отримання невідомої їм інформації та її осмислення, люди перестають святкувати 9 травня "дєнь пабєди".

Украинский товарищ, Вы за фашистов? (злой, 2011-06-22 15:20:16)

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, 2011-06-22 15:46:02

Пане злой, я проти фашистів, нацистів, комуністів, а також різного роду ліберастів.

Як український націоналіст, я – за українців.

Прес-служба ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 788 | Додав: Націоналіст | Теги: Андрій Мохник, ІІ Світова війна, конференція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
01:53
 
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0