Вівторок, 30.04.2024, 04:43




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Січень » 8 » Б'юджет-2014: що пропонує "Свобода"
23:52
Б'юджет-2014: що пропонує "Свобода"



8 січня 2014 року народні депутати фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Верховній Раді України подали до парламентського Комітету з питань б'юджету розроблені спільно з Урядом національної альтернативи ВО "Свобода" пропозиції до проєкту Державного б'юджету України на 2014 рік. В матеріялах обсягом у 61 сторінку містяться як пропозиції до тексту б'юджету, так і пропозиції щодо перерозподілу доходів і видатків державного б'юджету на загальну суму 8,4 млрд. грн.

Зокрема, свободівці пропонують за рахунок зменшення необґрунтовано збільшених видатків на утримання силових органів, центральних і місцевих органів влади, ЕВРО-2012, обслуговування державних гарантів та инших не першочергових статей збільшити видатки на оборону і національну безпеку, соціяльний захист населення, освіту, науку, культуру, регіональний розвиток і житлово-комунальне господарство, промисловість та енергетику, сільське господарство, підприємництво та правовий захист населення.

Ґрунтовний аналіз поданого урядом Януковича-Азарова проєкту Державного бюджету на 2014 рік показує, що влада використовує б'юджет, сформований за рахунок сплачених підприємствами, підприємцями і простими громадянами податків, для утримання влади будь-якою ціною. В умовах значного дефіциту державного б'юджету зменшення численности населення, падіння ВВП та промислового виробництва правлячий режим пропонує збільшити передусім фінансування "поліційних" функцій держави.

Зокрема, на 78,5 млн. грн. (або 6%) збільшується фінансування внутрішніх військ, на 78,5 млн. грн. (або на 6 %) – Ради національної безпеки й оборони України на чолі з Клюєвим, на 46,5 млн. грн. (або на 1,6%) – утримання Служби безпеки, на 22,3 млн. грн. (або на 7,1%) – державна охорона органів державної влади та посадових осіб, на 302,1 млн. грн. – утримання судів, на 490,1 млн. грн. (або 8,3%) – Міністерства доходів і зборів, на 552 млн. грн. (або на 19,1%) – обласних державних адміністрацій.

Отже, ми бачимо величезне збільшення фінансування усіх структур, які здійснюють політичні репресії, переслідування, вибіркове правосуддя. І це свідчення того, що нинішній режим вважає головними завданнями не боротьбу із зовнішніми загрозами, не захист Української держави та її суверенітету, а боротьбу з українським народом і продовження політичних репресій.

Водночас влада пропонує зменшити видатки на Збройні Сили України – на 755,3 млн. грн. (або на 5 %), агропромисловий комплекс – на 1 млрд. грн. (або на 12 %), на будівництво, ремонт та реконструкцію автомобільних доріг – на 621,7 млн. грн. (або на 4,6 %), на охорону здоров'я – на 127,9 млн. грн. (або на 1,3 %), українське кіно – на 31,3 млн. грн. (або на 21,3 %), на Міністерство закордонних справ – на 145,3 млн. грн. (або на 13 %).

Удвічі зменшено передбачені кошти на відшкодування збитків, завданих громадянинові незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури і суду, відшкодування збитків, завданих фізичній чи юридичній особі незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади, їхніх посадових і службових осіб. Так само вдвічі скорочено кошти на забезпечення виконання рішень суду, що гарантовані державою. Одночасно влада зменшила на 5,8 млн. грн. (або на 26,3 %) видатки на забезпечення формування та функціювання системи безоплатної правової допомоги.

Практично по всіх галузях зменшено видатки на прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням, тобто на наукову складову діяльності центральних органів виконавчої влади.

На здійснення природоохоронних заходів видатки зменшено на 188,9 млн. грн. (або на 19,3 %). Замість цього втричі збільшено фінансове забезпечення цільових проєктів екологічної модернізації підприємств – до 1,23 млрд. грн. Швидше за все, ці кошти в ручному режими буде розподіляти між окремим підприємствами олігархів спеціяльна міжвідомча група, створена при уряді. Не надано жодної копійки субвенції з державного б'юджету місцевим б'юджетам на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт систем централізованого водопостачання та водовідведення (2013 року передбачалося 440 млн. грн.) та субвенції на здійснення заходів щодо соціяльно-економічного розвитку окремих територій (торік було передбачено 1337 млн. грн.).

Але особливо вражає цинічність влади у ставленні до чорнобильців, афганців, інвалідів та військовослужбовців. Взагалі не надано коштів на забезпечення житлом інвалідів війни (2013 року передбачалося 95,6 млн. грн.), воїнів-інтернаціоналістів (2013 року – 95,6 млн. грн.), громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (2013 року – 157,5 млн. грн.) та на забезпечення відселення з віддалених населених пунктів військовослужбовців, звільнених у запас (2013 року – 20 млн. грн.). На 1,3 млн. грн. (або 10,6%) зменшено кошти на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців, вдвічі (на 60,8 млн. грн.) – на часткову компенсацію відсоткової ставки кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво та придбання житла. Замість цього влада передбачили 80 млн. грн. для пайової участи в будівництві та придбання житла для чиновників.

Докладно про инші "подарунки", які приготував режим Януковича-Азарова приготував до Нового Року і Різдва українцям, "Свобода" вже раніше писала в статті "Бюджет-2014 – голосувати не можна!

Відповідно, фракція націоналістів для того, щоби хоч якимось чином зробити державний б'юджет таким, який у сьогоднішніх умовах враховував би мінімальні потреби всіх царин державної політики України, запропонувала низку змін до головного фінансового документа країни. Таку пропозицію свободівці скерували голові б'юджетного парламентського комітету. Детально з пропозиціями ВО "Свобода" щодо змін у проекті Держб'юджету–2014 можна ознайомитися за посиланням: http://www.svoboda.org.ua/dokumenty/inshi/046247/

Текст лист до голови б'юджетного комітету: http://goo.gl/EHAela

Таблиця додатків до пропозицій: http://goo.gl/z9IRgk


Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 452 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
04:43
 
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0