Вівторок, 30.04.2024, 09:29




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Березень » 6 » Беручи приклад з Романа Шухевича, українці приречені на перемогу
00:45
Беручи приклад з Романа Шухевича, українці приречені на перемогу
 

5 березня 2013 року мешканці Надвірної з ініціативи районної організації ВО «Свобода» та Братства вояків УПА вшанували 63-річницю загибелі генерал-хорунжого УПА і Героя України Романа Шухевича, який упав від куль московських окупантів в с. Білогорща на Львівщині.

Вшанування розпочалося з поминальної служби Божої в церкві Воздвиження Чесного Хреста м. Надвірна, яку провів о. Андрій Будзак.

  

  

Після поминальної служби, від Церкви під національними, бандерівськими та свободівськими прапорами зі смолоскипами і барабанним боєм та націоналістичними гаслами, вирушила чисельна хода-марш до могили Борцям за Волю України  для проведення народного віче.

Розпочалося воно молебнем, який провели священики УГКЦ.

  

  

Депутат Богородчанської районної ради Леся Рудик розпочавши віче, зазначила: «Сьогодні можемо стверджувати, що ворогові України і всього свободолюбивого людства, не вдалося знищити  український визвольний рух підлими вбивствами Симона Петлюри, Євгена Коновальця, Степана Бандери, Романа Шухевича. Славна армія УПА не давала спокійно спати большевицьким нелюдям. І згадка про Романа Шухевича не дає спати і теперішнім «керманичам» держави. Боялися вони його живого, бояться і «мертвого». Та ніякі безглузді укази, та ніякі продажні суди не позбавлять славних синів України звання Героя. Не указами стають Героями, а своїм славним життям, яке поклали на вівтар боротьби  за Україну, - завершила свій виступ Леся Рудик.


Голова Надвірнянської РО ВО «Свобода» Михайло Іваночко в своїй промові на віче сказав: «Роман Шухевич навчив нас, як потрібно служити великій ідеї цілим життям. Змагання за Волю і Правду, за Бога і Вітчизну мусять бути головним змістом українського народу, при цьому виконуючи важливу місію для інших народів, здійснюючи та захищаючи бандерівське гасло: «Воля народам, Воля  людині». Свободівець зазначив неоціненну роль Романа Шухевича в організації національно-визвольної боротьби українського народу в 40 – 50-х роках минулого століття і те, що його діяльність  досі залишається прикладом для теперішніх поколінь. Адже на відміну від наших багатьох сучасників, які подекуди зневірилися у сучасних реаліях, він і його побратими ніколи не розчаровувалися в своїх ідеях і боролися до кінця. Виступаючий висловив також задоволення з того, що віче підтримали представники громадських організацій та об’єднань, політичних партій та активісти Надвірнянщини.  Михайло Іваночко висловив надію, що спільними зусиллями опозиційні сили у Верховній Раді, як і весь український народ зуміють протистояти орді, яка зараз керує Україною. Адже банда, яка захопила владу, грабує нас і знищує все українське. Але її зупинить третя соціально-національна українська революція, яка вже не буде зраджена, на відміну від попередніх, і українці будуть гідно жити на своїй Богом даній землі.

«Беручи приклад з Романа Шухевича, ми приречені на перемогу у боротьбі з сьогоднішньою продажною антиукраїнською владою. Потрібно усвідомити, що або ми їх здолаємо або вони нас поневолять в довічне рабство. Я вірю, що ми переможемо, бо за нами Правда, з нами  Бог  та Україна» наголосив Михайло Іваночко.

Голова районного Братства вояків УПА Михайло Юркевич підкреслив невмирущий подвиг бійців УПА та їх жертовність у боротьбі за волю України. Звернув увагу на потребу виховання своїх дітей в українському патріотичному дусі, щоби вони мали майбутнє. «Ось прийшли ми сюди, щоб відновити в пам'яті трагічну смерть Великого сина України Романа Шухевича. І, на жаль, не можемо схилити голови над його могилою, покласти до неї  поминальні квіти. Тому, що не  має могили. Більшовицькі нелюди, боячись пам’яті нащадків, спалили тіло Романа Шухевича і розвіяли прах його. Його могила – то вся Україна: по холодних лісах, по сирих криївках, по степах і ярах, по містах і селах».

Міський голова Надвірної Зіновій Андрійович та голова Надвірнянської районної ради Василь Попович подякували воякам Української Повстанської Армії, для  яких час невблаганний і залишилося їх з нами так мало. Але вони і зараз в строю. Своїм життям і чином вони не дають згаснути тому вогнику нашої боротьби, який запалили свого часу Євген Коновалець, Роман Шухевич, Степан Бандера.  «З нами присутні вояки Надвінянської станиці братства ОУН-УПА. Ми їх бачимо на всіх вшануваннях, і сьогодні  вони з нами. Низький уклін Вам за ваш життєвий шлях і за ті діяння, що до них докладаєтеся сьогодні», прозвучали слова на адресу сивочолих ветеранів.

  

  

Завершили захід виконанням державного Гімну України після таких  слів: «Хоч тільки невелика частина українських патріотів з нами мала змогу спільно вшанувати річницю трагічної загибелі генерала ОУН-УПА Романа Шухевича, одначе всі віддають низький уклін Його пам’яті вірністю національній Ідеї, зберігають пам'ять про свого Великого сина в найкращій пошані. І кожен з нас добре завершить вшанування пам’яті Героя України Романа Шухевича, коли до молитви за вічне щасті Його душі додасть обітницю: іти Його слідами, все життя працювати щиро для добра України і боротися за її Волю. Щоб перемога Великої Ідеї і Правди навіки закріпила пам'ять і славу їхнього   Великого Борця – Романа Шухевича.

Слава Укравїні!

Героям Слава!

 

Прес-служба  Надвірнянської РО ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 601 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
09:29
 
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0