П'ятниця, 03.05.2024, 14:31




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Листопад » 20 » Де межа опозиційності?
00:57
Де межа опозиційності?

Стосовно подій, які відбулися на черговій сесії   Надвірнянської районної ради 15 листопада 2012року.

До порядку денного сесії районної ради було включено декілька  принципових питань, які мали показати чи готові депутати  працювати на користь громади району. Тривожний дзвіночок пролунав ще на засіданні президії районної ради 13 листопада, коли жодної пропозиції від представників Свободи не було підтримано. Члени президії від ВО «Свобода» Іван Гурмак та Андрій Крицький запропонували виставити незадовільною оцінку роботі РДА по програмі поводження  із твердими побутовими відходами та забезпечення громади району новим полігоном для сортування ТПВ. Адже на протязі 2 років жодного звіту представниками влади перед депутатами не було зроблено, питаннями підготовки нового полігону ТПВ для району серйозно не займалися. Питання побутових відходів у районі набуло гострого характеру ще декілька років назад і районна влада мала запас часу для вирішення питання по суті, оскільки сміттєзвалище в м. Надвірна вичерпало свій ресурс і подальша експлуатація його буде припинена.  Більше того, не погодивши ні з ким адміністрація вирішили створити сміттєзвалище  в мальовничому місці, де протікає безліч потічків на території між  Делятином , Лоєвою та Красною. Ці потічки несуть свої води в річки Слобожниця та Красник, а вони в свою чергу в річку Прут. Можна тільки здогадуватися, що може бути, якщо ця безголова влада втілить цю ганебну ідею в дію. Не зважаючи на вагомі аргументи депутатів фракції ВО «Свобода», президія районної ради не підтримала жодної пропозиції.

Але особисто в мене та моїх побратимів по фракції ще жевріла надія, що під час обговорення даного питання на сесії депутати приймуть вольове рішення стосовно проблеми із сміттєзвалищем .

Ще до дня проведення сесії стало зрозуміло, що громаді нашого району  ця проблема не байдужа . На акцію протесту під стінами РДА, а потім в сесійній залі зібралось чимало людей із селища Делятин, сіл Красної та Лоєвої, які чітко заявили владі:  сміттєзвалищу в цьому місці не бути. Люди були налаштовані рішуче. Це дало змогу депутату свободівцю В.Черленюку зачитати звернення до голови РДА  стосовно цього питання.

В.Черленюк наголосив: «Яке право має влада вирішувати такі питання без громадських слухань, адже земля та всі ресурси на цій землі, згідно Конституції України, належить українському народові.» Після зачитаного звернення  юрист районної ради І.Білоган оголосив, що це питання виключно в компетенції ОДА. На підставі цього було прийнято рішення підготувати разом із громадою цих населених пунктів звернення до ОДА.  Хочу наголосити товариство, що в цей момент коли в сесійній залі було багато людей, депутати та представники РДА були дуже благими та добрими, хоч до рани прикладай. Після цього представники громади залишили сесію для підготовки звернення до Івано-Франківської ОДА і сесія продовжила свою роботу. По гарячих слідах депутати «назбирати» 35 голосів, щоб не пітримати питання «поводження  із твердими побутовими відходами та забезпечення громади району новим полігоном для сортування ТПВ». В цій програмі якраз каменем спотикання стала ця ділянка на Делятинщині під сміттєзвалище.

Також депутати на сесії районної ради відмовилась делегувати ряд повноважень Надвірнянській РДА, одне з яких стосувалося можливості одноосібно голові розпоряджатися землями районної громади поза населеними пунктами без погодження з радою та громадами. Це ще раз свідчить про повну недовіру  українських громадян до виконавчої гілки влади. Здавалось б, що потихеньку і Надвірнянському районі опозиційні сили нарешті об’єднуються у захисті прав надвірнянців.

Останнім  питанням  на сесії було подане підготовлене звернення до ОДА щодо сміттєзвалища. В ньому йшлося про можливість виведення сміттєвого полігону з території зелених рекреаційних зон, вишукати можливість влаштування такого полігону в інших, більш безпечних для екології місцях, витребувати в ОДА висновки відповідних контролюючих та регулюючих органів щодо даної земельної ділянки.

І тут сталось непередбачене, але очікуване. Тільки 15 депутатів  підтримали дане звернення. До голосів свободівців додались представники НРУ та КУНу. Решта депутатів чомусь не підтримали дане звернення. Дивно те, що депутати не підтримали навіть те, щоб внести це питання до порядоку денного сесії.

Шановна громадо Надвірнянського району, хочу звернути увагу на те, що коли в сесійній залі були присутні представники громад Делятина, Красної, Лоєви, то ці депутати були б проголосували будь-що. Коли люди в черговий раз їм повірили, то вони їх знову зрадили. Особисто я спитав цих «опозиціонерів»: «Чому ви шановні позагинали голови і мовчите, коли на ваше рішення сподіваються люди?» Повірте, шановні, було ганебно на них дивитись як на тих щурів, які втікають по своїх норах. Прикро, що в таких принципових питання закінчується їхня опозиційність.

23 листопада відбудеться сесія Івано-Франківської обласної ради, на якій фракція ВО «Свобода» внесе це звернення  на розгляд сесію та вручить особисто голові ОДА.

Після завершення сесії деякі «народні обранці» почали закидати, що «свободівці» проти надвірнянців, що вони хочуть не дати збудувати нового сміттєзвалища, щоб старе, яке біля Пнівського замку, втопило Надвірну у смітті. Я особисто на сесії районної ради наголосив на тому, що полігон в Надвірній – це катастрофа для міста, його потрібно негайно закривати. Але вирішувати питання нового полігону потрібно системно, з відповідними рекомендаціями фахівців, з висновками державних контролюючих служб, міністерств та відомств, а не поспіхом, за місяць до закриття старого полігону. А перенесення поспіхом сміттєзвалища зі старого місця в ліс, де його ніби то не буде видно – не вирішення проблеми, а тимчасове її приховування. Тим більше, що на вирішення питання у адміністрації було часу більш ніж достатньо. Вони навчені вирішувати питання тільки методом викручування рук та постановки громади перед фактом безвиході.

Стає зрозуміло, що власні інтереси та тепленькі владні кріселка або «дах» від влади важливіші від інтересів людей. Ось де закінчується опозиційність.

Так, що шановні українці, робимо висновки.

Боротьба за Україну продовжується.

 

                                              Депутат Надвірнянської районної ради              Михайло Іваночко

                                               Фракція ВО «Свобода»                                       

Категорія: Новини | Переглядів: 604 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
14:31
 
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0