Понеділок, 13.05.2024, 08:42




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Травень » 29 » Делятинська Свобода відзначила День Героїв
22:31
Делятинська Свобода відзначила День Героїв


В центрі селища, біля каплиці «Борцям  за Волю України – воякам ОУН-УПА» розпочалося відзначення Дня Героїв у селищі Делятин 29 травня 2011 року.

Саме тут завжди відбуваються святкування та відзначення національних пам’ятних дат, саме з цього місця патріоти Делятина виїздили для участі в живому ланцюзі Злуки українських земель в 1990 році, на Помаранчевий Майдан у 2004 році.

І сьогодні на цьому символічному місці священники УГКЦ відправили панахиду за загиблими Героями.


Голова Делятинського осередку ВО «Свобода» нагадав, чому ми відзначаємо Дня Героїв у ці дні. Саме в травні віддали життя за Волю України ідеолог українського націоналізму Микола Міхновський, командувач військ УНР Симон Петлюра, організатор і провідник ОУН Євген Коновалець. День Героїв запроваджений  і відзначається в травні для того, щоб ми пам’ятали жертовний чин всіх наших Героїв, які боролися з імперськими зазіханнями і Гітлера  і Сталіна за Незалежність Української Держави,  надихав та закликав українську націю ставати в повний зріст своєї величі.


Делятинський активіст Степан Голіней звернувся до присутніх з наступним: Ми прийшли сьогодні сюди, щоб згадати Героїв-делятинців, а їх є 87 вояків, які полягли в боях з більшовицькими катами. Вони йшли на боротьбу, не чекаючи за це ніяких вигод. Вони йшли на боротьбу за наше майбутнє у Вільній Україні. Вони пішли на клич, який пролунав на Україною: «Я, Дух одвічної стихії, що зберіг Тебе від татарської потопи й поставив на грані двох світів творити нове життя: здобудеш Українську Державу, або загинеш в боротьбі за Неї». І вони гинули, розуміючи, що вони смертники, але знаючи, що за ними прийдуть і піднімуться українці і здобудуть Україну. Честь їм і хвала.  І ми сьогодні низько схиляємо свої голови і даємо їм обіцянку і клятву, щоб все своє життя і всі наші уміння покласти на боротьбу із зазіханнями одвічного нашого ворога - кремлівського імперіалізму та їхніх прислужників з тимчасової окупаційної адміністрації на Банковій.



Голова Надвірнянської організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко у своєму виступі нагадав присутнім, що саме від рук московських окупантів гинули наші Герої, саме московський кривавий чобіт топтав нашу землю. Руками Москви нищиться наша земля і зараз. Відбувається це економічними способами з допомогою «тушок» у «верховній зраді», з допомогою зрадників, які за шмат гнилої ковбаси та сотню гривень ладні продатися будь-кому. Це вони розвалили найпотужнішу на початку 90-х українську силу «Народний Рух України» та допустили вбивство його лідера Вячеслава Чорновола, саме ці ж зрадники привели Кучму до влади на два терміни, саме вони допустили і банду ПР  до влади, вони ж нищать Україну і тепер підписаними «Харківськими угодами», податковими кодексами, пенсійними, судовими реформати. 

І саме ці ж яничари кричать на кожному кроці від початку 90-х років до тепер «Україна гине – треба об’єднуватися». Та з ким об’єднуватися, коли проти теперішньої влади виступає  тільки ВО «Свобода», а партійні вожчики різних мастей, які називають себе патріотами та захисниками прав українців, тихо-мирно сидять на державних дачах в Конче-Заспі, доїхавши туди на шикарних іномарках? Хто, крім «Свободи», протистояв московським зайдам з кривавими шматами у Львові на 9 травня?

Об’єднуватися треба українській нації під прапорами «Свободи», яка єдина на сьогодні стоїть на захисті українців.


Відзначення Дня Героїв продовжилося в Народному домі, де силами учасників художньої самодіяльності, учнів місцевих шкіл, відбувся концерт патріотичної та повстанської пісні, організованого депутатом Надвірнняської районної ради від ВО «Свобода» Володимиром Черленюком.

Прес-служба Надвірнянської РО ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 639 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
08:42
 
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0