Четвер, 25.04.2024, 08:05




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Січень » 22 » День Соборності України
09:28
День Соборності України

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року. І саме тоді Українська держава постала в тих кордонах як співається в нашому славні, од Сяну до Дону.

Тогочасна територія нашої держави була більша в 1.6 рази від теперішньої, а це доказ тим комунякам-українофобам, які до сьогодні дякують Сталіну та Хрущову, що це вони  нам подарували цю територію. Нагадую тим,  хто забув, а якщо не знає та хай вчить правдиву історію України, що тоді в склад України  входили такі території: Кубань, Ставропілля, Чорноморщина, Східна Слобожанщина, Стародубщина (нині вони у складі Росії), Берестейщина і Гомельщина (Білорусь), Холмщина, Підляшшя, Надсяння, Північна Лемківщина (Польща), Південна Лемківщина (Словаччина), Мармарощина, Південна Буковина (Румунія), Придністров’я.      

Шановні українці! Треба зрозуміти, що нам ці землі подаровані Богом і вони були нашими споконвіку,  примножували, а потім і оберігали їх  від нападів різного штибу ворогів  наші славні князі Київської Русі, Запоріжське козацтво, Українські Січові Стрільці, Українські студенти під Крутами,  повстанці  Холодного Яру та вояки УПА.

Окремо хочу виділити подію від 22 січня 1939-го коли  вперше за 20 років урочисто відзначено на офіційному рівні свято Соборності.  Відбулось це у Карпатській Україні (м. Хуст), на той час - автономній республіці Чехословаччині. Це був чудовий привід нагадати закарпатцям та всім українцям на інших окупованих землях про волю, висловлену на з’їзді Всенародних зборів українців у Хусті 21 січня 1919-го про приєднання Закарпаття до Української Народної Республіки зі столицею у Києві, і легітимізувати тим самим свою програму побудови Української держави на базі «закарпатського П’ємонту». Це було  найбільше віче  за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини, демонстрація місцевого населення за участю 30 тис. люду, яке з’їхалось до столиці Карпатської України з усіх куточків краю та усіх окупованих етнічних українських земель. Після цієї події Карпатська Україна впала від угорських та румунських  агресорів, які вірно служили гітлерівській Німеччині. Територія Західної України відійшла до ще одного ворога українців - Польщі, яка прислужувала Московії на чолі із Сталіним, а решту території України забрала  комуністична машина під назвою СРСР.  Потім, після другої світової війни, в черговий раз зробили перерозподіл українських земель, внаслідок  чого ми отримали чергові репресії знущання та винищення українського народу, української мови,  церкви та культури. Почалась чергова руїна …

З божою допомогою СРСР впав і Україна отримала ще один шанс стати на рівні з усіма країнами світу. Було дуже велике піднесення, а акція  «живий ланцюг», організована відомими на той час верствою  шістедисятників, символізувала, що Україна  соборна, єдина та неділима.

Живий ланцюг — символічна акція, яку провели українці зі всіх куточків країни, узявшись за руки. В Україні найбільша така подія відбулася у неділю 21 січня 1990 року, коли близько трьох мільйонів людей взялися за руки, з'єднавши Львів і Київ у день 71-річчя Злуки УНР і ЗУНР. Цей живий ланцюг був одним з наймасштабніших у світовій історії та став ще одним кроком до здобуття незалежності Україною.

Сьогодні боротьба за Соборну Україну триває. Владу вже третій рік як захопили сталінсько-хрущовські нащадки,  які намагаються знищити все, що нагадує про українське та відродити СРСР в новій якості, де має  жирувати  комуно-олігархічна кліка, а решту за миску зупи на них працювати. Вони це роблять в новий спосіб, методом зомбування через телебачення та ЗМІ.     

Згадаймо новорічні свята і що вони нам транслювали по своїх каналах і більше не потрібно нічого говорити, все стає ясно. Ця промосковська банда старається використовувати одне із  правил Римської імперії «Народу потрібно хліба та видовищ». Хліба вони підкинули під час виборчої компанії ( в кожному районі це робив  такий собі благодійник чи меценат, ніби незалежний ), а видовища вони організовують на  телебаченні в якості різних шоу разом з московськими, так званими артистами. Інше видовище - це футбол від Ахметова. За вкрадені у нас з вами кошти  пан Ахметов скуповує бразильських футболістів. Один з них  коштуює третю частину  бюджету Надвірнянського району, а «братія мовчить витріщивши очі» і буде тішитись як «Шахтьор» буде вигравати. А за збірну України грати не має кому, бо українські футболісти  гріють лави запасних…    

Я, впевнений ця орда довго не протримається при владі.  Українці вже не ті, вони почали прозрівати. Доказ тому - вибори до Верховної Ради, які відбулися восени 2012 року. І в перше в новітній українській історії в українському парламенті з’явилась фракція  націоналістів. Зараз в парламенті фракція  «Свобода»  налічує 37 депутатів, які з перших засідань парламенту показали, як потрібно боротись проти цих окупантів та працювати на користь Української держави, і це тільки початок. «Свобода» разом з іншими опозиційними силами приведе Україну до процвітання. Кожен українець буде пишатись своєї країною.

Вірю, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й справедливої України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.

Тож, шановне товариство,  разом до перемоги. Наступні роки стануть переломними в нашій історії. Я впевнений, що разом та з Божою допомогою ми зможемо переламати хребет цій сталінсько-путінської системі, яку в нас впроваджує партія регіонів та комуністи. Вони вже видихаються, а за нами стоять наші герої, які віддали життя за Україну.  Вони дивляться на нас із небес і ми зобов’язані закінчити їхню справу.

І наша рука не здригнеться змінити все на користь українців.

Слава  Україні!

Голова Надвірнянської РО ВО « Свобода» М.Іваночко

депутат Надвірнянської районної ради

Категорія: Дописи | Переглядів: 1278 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
08:05
 
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0