П'ятниця, 03.05.2024, 11:52




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Листопад » 16 » Депутати Надвірнянської районної ради від ВО «СВОБОДА» проти відкриття нового сміттєзвалища
09:35
Депутати Надвірнянської районної ради від ВО «СВОБОДА» проти відкриття нового сміттєзвалища


Сесія Надвірнянської районної ради, що відбулась 15 листопада під заяви керманичів районної державної адміністрації про відкриття сміттєзвалища на землях Делятинської селищної ради, викликали хвилю протесту місцевих жителів та депутатів від ВО «Свобода».

Першим забив на сполох депутат районної ради від  ВО «Свобода» Володимир Черленюк. «Я сам мешканець Делятина і безпосередньо знаю непросту екологічну ситуацію в рідному селищі. Побудова на землях Делятинської  селищної ради нового сміттєзвалища площею в 25 га, а відтак, перетворення нашого регіону на один гігантський смітник, повірте мені, не викликає великого захоплення у місцевої громади. Тим паче, що всі процедури по облаштуванню полігону для сміття, побудови сміттєпереробного заводу проводяться без згоди місцевих мешканців та місцевих депутатів. Громаду селища Делятин і навколишніх прилеглих населених пунктів Стримба, Красна, Лоєва, Добротів, Ланчин, Надвірна навіть не ставлять до відома.  Адміністрація все намагається зробити потайки,  мовляв, вирішити проблему утилізації сміття в районі можна шляхом відкриття полігону ТПВ в лісі, де нікому це не кинеться в очі. При чому, хочуть зробити це навіть без згоди сесії селищної ради, не спитавши згоди депутатів районної ради, не погодивши з мешканцями, адже землі, де планують розташувати новий полігон знаходяться за 800 метрів від перших хат.»

 

Надання такої ділянки врегульовується одним розчерком пера голови адміністрації, що і планують зробити. Це не вихід! Подібна позиція лише ускладнить й без того, складну екологічну ситуацію в районі.

Вже сьогодні наші земляки з вимогою втрутитись у цю ситуацію, рішуче налаштовані, прийшли на сесію районної ради з вимогою не допустити перетворення нашого регіону на велику вигрібну яму. Сотня жителів району зайшла в приміщення сесійної зали районної ради з плакатами та законними вимогами. Головуючий доручив до завершення сесійного засідання підготувати звернення до Івано-Франківської ОДА з вимогою 1. Припинити всі дії по виготовленню документації по полігону ТПВ в смт.Делятин та навколишніх населених пунктах. Не проводити  жодних робіт  щодо облаштування полігону ТПВ 2. Надати інформацію по  проведених  державних експертизах  щодо облаштування полігону ТПВ

Весь депутатський корпус під пильним оком протестувальників підтримав підготовку такого звернення.

Тим часом мешканці, повіривши в пафосні речі та обіцянки керівників району втрутитися в ситуацію, покинули сесійну залу.

Депутати фракції ВО «Свобода», які є ініціаторами заборони розміщення полігону ТПВ на землях Делятинської селищної ради, підготували звернення до керівництва ОДА. Та все стало зрозумілим, коли питання затвердження звернення було поставлено на голосування. Тільки п'ятнадцять голосів «за», всі решта присутніх депутатів, потупивши голови відмовчалися тому, що за голосуванням з високої трибуни свого положення слідкував головний «регіонал» району. Їм начхати на екологію, на природу, на людей. Вони своєю мовчазною згодою відкривають «ящик Пандори» екологічної катастрофи для всього району.  Місце, яке облюбувала адміністрація для полігону ТПВ, знаходиться на підвищенні з якого починають свої витоки річки Краснянка та Слобужниця, що несуть свої води у Прут.  Воно розташоване в лісі між селами Стримба, Лоєва, Красна, Добротів, Ланчин та Делятин.

Чому так поспіхом та потайки протягується питання негайного (до 1 січня 2013р)  відкриття сміттєзвалища? Як у класика: спитай кому це вигідно? В першу чергу сюди планують вивозити сміття з славнозвісного курорту «Буковель». Буковельці топляться в смітті і весь непотріб керівництво району вирішило прийняти себе. Не в себе на подвір’ї, а в наших лісах. Знаючи з виборчої кампанії щедрість Шевченка, директора «Буковелю», він напевне буде дуже вдячний декому з керівників надвірнянського району. А ми маємо здохнути, бо світом правлять гроші, і нерішучість «народних обранців» - районних депутатів, які побоялися підтримати звернення до голови ОДА у вирішенні надзвичайно важливого для надвірнянців питання.

Для широкого інформування громади, за підтримку звернення проголосували: депутати фракції ВО «Свобода» в повному складі і депутати від Народного руху України та КУНу.

Жодного голосу у підтримку людей, жителів своїх же сіл та селищ не дали депутати фракцій «Наша Україна», «Фронт Змін», «БЮТ», УНП, партії «Удар».

Не дивно антиукраїнським силам – депутатам від ПР та Народної партії (Литвина), але постає питання чому не підтримали депутати від тих сіл, які найбільше можуть постраждати від неприємного сусідства зі сміттєзвалищем. Не проголосували депутати: від с.Красна - "рухівець" Кухарчук Ф., від с.Лоєва – «соціаліст» Цюрак Б., від с.Стримба – «фронтовик» Андрейчук  Р., від с.Добротів – «нашоукраїнець» Мельник В., від с.Саджавка – «нашоукраїнець» Кузьмин І.

А де ж сьогодні ви,  «ура патріоти», коли громада просить вашої підтримки?

Фракція ВО «Собода» у Надвірнянській районній раді самостійно  звертатиметься до органів влади всіх рівнів з вимогою не допустити екологічного лиха та надати можливість місцевій громаді самостійно вирішувати подальшу долю свого краю, а не перетворювати його на величезний полігон сміття та експериментів над людьми.

 

 Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 766 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
11:52
 
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0