Понеділок, 29.04.2024, 10:56




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Серпень » 10 » Громада села Пасічна вшанували борців за волю України
19:50
Громада села Пасічна вшанували борців за волю України

10 серпня 2014 року у с. Пасічна відбулася панахида біля могили воякам Української Повстанської Армії, які загинули в ім'я вільної, незалежної України.

На вшанування прийшли родичі загиблих, ветерани УПА. Участь у поминальних заходах взяли надвірнянські свободівці.

В цей святковий сонячний день на могилі воїнів ОУН-УПА, на Надвірнянщині було велелюдно. Священик УГКЦ о. Олексій відправив панахиду за загиблими вояками УПА.

Уже традиційно склалося, що кожного року біля цієї могили, що знаходиться на горі у присілку Постоята,  збирається громада села та відбувається поминальна панахида за тими, хто поклав своє життя на вівтар української Незалежності, за борців за волю України та помолилися за їх душі. 

      

Перед зібранням виступив голова районного братства ОУН-УПА Юркевич Михайло. «Пасічна – геройське село. Тут на цьому місці поховані 32 молодих воїнів УПА, які у запеклому бою полягли від куль «визволителів». Сотні років ми боролися з московським режимом. І сьогодні вкотре виборюємо право жити у вільній, незалежній державі. Ворогам не вдалося нас зламати ні у в'язницях, ні виселяючи у Сибір. Наша жага до волі сильніша за їх загарбницькі інстинкти.»

Хор районного братства УПА «Заграва» виконав в'язанку повстанських пісень в пам'ять про побратимів, які спочивають у могилі.

До громади звернувся заступник голови Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» Віктор Мельниченко, подякував всім, хто зібрався біля цієї могили, скромної, але рідної для кожного з нас.

Свободівець наголосив: «Сьогодні особливо відчутно, що наш північний сусід, якого влада 23 роки називала стратегічним партнером – є стратегічним ворогом. Тільки Україна починає розвиватися, починає укріплюватися український дух, підніматися патріотизм нації, ось тут і з'являється самолюбна російська імперія з інформаційною війною та військовою агресією, щоб знову повернути українців під свій вплив. Та українці доказують своєю відвагою та самовідданістю, героїзмом та самопожертвою на східному фронті, що цього не буде ніколи».

Віктор Мельниченко зазначив, що вимоги Майдану не виконані, в країні не відбулося реальних змін. Націоналіст розповів, що попереду парламентські вибори та закликав громаду свідомо обирати тих, які зможуть реалізувати вимоги Майдану та Революції Гідності, гарантувати люстрацію та реальні зміни в країні. Цим гарантом є націоналісти ВО «Свобода».

«У Славні ми співаємо «згинуть наші вороженьки, як роса на сонці». І кожен з нас знає, що ця боротьба не є легкою і продовжується.  Під синьо-жовтим прапором та зі словами українського Славня сьогодні на сході в бій йдуть наші молоді хлопці. Вони воюють  за волю, за наш прапор, за майбутнє України. Вірю, що Україна переможе і совєтсько-кремлівська імперія згине, а українська нація розквітне на своїй, Богом даній землі», - переконаний свободівець.

      

Надвірнянська районна організація ВО «Свобода» висловлює вдячність місцевим жителям за те, що вони бережуть та свято шанують пам’ять про українських героїв та упорядковують їх

могили.

     

На завершення, як годиться, вся громада виконала наш український Славень і лунали звуки Гімну "Ще не вмерла Україна" над карпатськими горами та бандерівське вітання «Слава Україні! Героям слава!»

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 846 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
10:56
 
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0