П'ятниця, 03.05.2024, 03:29




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Квітень » 19 » Ірина Фаріон: "Цього дня розпинали Христа – сьогодні ж розпинають Україну через її душу"
00:27
Ірина Фаріон: "Цього дня розпинали Христа – сьогодні ж розпинають Україну через її душу"

"У Великодню п'ятницю моє слово у парламенті буде біблійним. Тарас Шевченко у переспіваних Давидових псалмах казав, що блаженний муж не вступає на лукаву раду. Тому меморандум, який готують партії політиків-путан, свідчить про те, що вони вступають на раду із лукавим. Три основні засадничі речі, які намагаються запхати у цей злощасний квазідокумент, говорять про так звану децентралізацію. Децентралізація у виконанні партій політиків-путан свідчить про феодалізацію нашої з вами багатостраждальної країни. Другий аспект – амністія і, якщо за це знайдуться голоси у парламенті, можна констатувати повну і абсолютну бандитизацію нашої країни. І, врешті, третій нюанс, про який йдеться у так званому меморандумі, і він, на мою думку, є базовим і стрижневим, – це мова. Якщо якійсь політичній путані підніметься рука за те, аби мові окупації в нашій державі надавати якихось преференцій, то це інакше, ніж лінгвоцидом української мови, назвати не можна". Про це 18 квітня 2014 року заявила в парламенті народний депутат України, відомий мовознавець Ірина Фаріон.

Свободівка нагадала депутатам, що українська мова впродовж століть зазнала нечуваного нищення, переслідувань та асиміляції. "Якщо сьогодні партії політиків-путан у центр меморандуму ставлять це питання, то насправді це є суттю нашої держави. Цього дня розпинали Христа – сьогодні ж розпинають Україну через її душу, бо душа, власне, і є Її величність українська мова.

Я готова задля того, аби захистити нашу мову, навчитися стріляти, тому що єдина розмова із сепаратистами і терористами можлива тільки через мову гармат. На превелике нещастя, нашу армію впродовж двадцяти років роззброювали і у нас зосталася одна-єдина духовна зброя, якою є українська мова. Невипадково Апостол Павло казав: "Слово – меч духовний". Ми ніколи не випустимо з рук цього духовного меча, ніколи не забудемо послання цілому світові видатного французького діяча Яна Бодена де-Куртене, який казав, що мова це перший і останній бастіон захисту держави. Ми зупинимо рабство у нашій країні!", – заявила Ірина Фаріон.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 426 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
03:29
 
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0