Субота, 27.04.2024, 13:53




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Лютий » 6 » Ірина Фаріон позиватиметься на депутата-комуніста, який у стінах Верховної Ради відмовляється спілкуватися державною мовою
21:00
Ірина Фаріон позиватиметься на депутата-комуніста, який у стінах Верховної Ради відмовляється спілкуватися державною мовою



Голова підкомітету Верховної Ради України свободівка Ірина Фаріон готує судовий позов проти депутата-комуніста Зубчевського, який під час засідання Комітету з питань освіти і науки відмовлявся висловлюватися державною мовою. Також мовознавець закликає депутатів опозиційних фракцій до подібної практики судових позовів у разі порушення статті 10 Конституції України з боку народних депутатів та решти державних посадовців.

6 лютого 2013 року під час засідання Комітету з питань науки та освіти голова підкомітету з питань вищої освіти свободівка Ірина Фаріон звернулася до Апарату ВРУ з вимогою забезпечити їй переклад державною мовою висловлювань одного з депутатів. Як розповіла Ірина Фаріон, під час робочого засідання комітету представник комуністів Олександр Зубчевський застосовував у робочому спілкуванні іноземну російську мову і попри її вимоги дотримуватися Конституції України, знехтував ними.

"На засіданні комітету комуніст Зубчевський дозволив собі говорити іноземною російською мовою. На мої зауваження ця нахабна істота жодним чином не реагувала. Відтак я змушена була звернутися до Апарату Верховної Ради з вимогою забезпечити мені переклад. Таким чином сьогодні вперше в історії українського парламенту мені було забезпечено переклад державною мовою того, що блеяла ця тінь 1937 року.

Я подаватиму до суду на цього депутата, який брутально порушує 10 статтю Конституції України. Також закликаю усіх депутатів від опозиційних фракцій в разі необхідності звертатися до Апарату Верховної Ради з вимогою забезпечувати їм переклад, а також ініціювати судові позови щодо осіб, які брутально порушують Конституцію", – зазначила Ірина Фаріон. Представниця фракції ВО "Свобода" вже скерувала керівникові Апарату Верховної Ради України звернення з вимогою забезпечувати переклад державною мовою виступів, запитань, реплік депутатів-комуністів Зубчевського і Дорохова під час засідань Комітету з питань освіти і науки.

                        Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 553 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
13:53
 
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0