Неділя, 12.05.2024, 19:56




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Червень » 7 » Як район втратив мільйон
14:08
Як район втратив мільйон


31 травня 2011 року відбулася шоста сесія Надвірнянської районної ради, яка набрала резонансу  у Надвірнянському районі. В першу чергу через те, що в порядку денному було питання «Про роботу закладів охорони здоров’я з надання медичних послуг населенню району». Оцінку роботи керівникам медицини сесія районної ради так і не дала. Депутати вирішили продовжити роботу депутатської робочої групи з вивчення даного питання.

Ще одним резонансним, в порядку денному, стало питання  «Про перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району, що підлягають приватизації в 2011 році». Згідно даного переліку шляхом викупу орендарями планується приватизація приміщень загальною площею 134,3 м2 , які розміщені в приміщенні «нового побуту», м-н Шевченка, 3.

Депутатами районної ради від фракції ВО «Свобода» поставлено під сумнів доцільність прийняття такого рішення з наступних підстав:

Згідно рішення Надвірнянської районної ради минулого скликання було проведено продаж приміщень у цьому ж будинку та на цьому ж поверсі за ціною 1600 грн.. за 1 м2  (згідно експертної оцінки вартості приміщень). З усної інформації начальника фонду комунального майна району по даному питанню   – експертна оцінка вказаних в додатку до рішення шостої сесії приміщень може суттєво і не відрізнятись.

На запитання про вартість орендної плати за ці приміщення доповідач відповів, що станом на сьогодні орендарі сплачують  7 тис. грн. за всю орендовану площу на місяць.

Шляхом проведення елементарних математичних розрахунків можна встановити, що за рахунок оренди зазначених приміщень районний бюджет поповнюється щороку на 84 тисячі гривень. Якщо ж продаж буде проводитись за ціною, яка суттєво не відрізнятиметься від ціни продажу сусідніх приміщень районною радою минулого скликання, то за продаж цих приміщень районний бюджет отримає 214 тис. грн. Таку ж суму, за рахунок оренди цих приміщень, районний бюджет отримує за два з половиною роки. Кошти, виручені від продажу приміщень, поповнять фонд розвитку районного бюджету, який використовується як капітальні вкладення. За таку суму (214 тис. грн.) в даний час ніякого будівництва не можливо буде розпочати, а тільки виготовити проектно-кошторисну документацію, якої в районі вже є досить багато, тільки немає за що розпочинати будівництво. В той же час орендна плата щороку може поповнювати загальний фонд не такого вже й великого районного бюджету.

Враховуючи те, що Надвірнянська міська рада, при прийнятті подібного рішення про продаж об’єктів (на дев’ятій сесії 25 травня 2011 р), рішенням сесії встановила конкретну ціну викупу приміщень не менше 10 тис. грн. за 1 м2, що є дуже близь ким до ринкової вартості приміщень.

Продовжуючи проведення тих же елементарних математичних підрахунків, з врахуванням досвіду Надвірнянської міської ради, можна визначити суму, яку втратив район   1 мільйон 120 тис. грн. На таку суму громада району втратила фінансування та ще й позбулася приміщень.

Надвірнянський пологовий будинок потребує дофінансування в розмірі 1,5 млн грн. для повноцінного його функціонування. Чи, наприклад, будівництво дитячих садочків у навколишніх селах, завершення будівництва деяких шкіл… Потреб у району багато.

Але хтось цілком свідомо ставить питання за будь-яку ціну допродати за безцінь те, що залишилося в районі для задоволення потреб певних людей та ще й цинічно прикриваючи цю оборудку  підтримкою підприємництва в районі. Це чистий грабунок громади району..

Незважаючи на відмову фракції ВО «Свобода» підтримувати дане рішення, воно було прийнято на сесії районної ради. Рішення, на перший погляд, цілком законне, але чи доцільно районній раді позбуватись таких цінних в даний час приміщень. Не сьогодні так завтра може виникнути проблема розміщення відповідних районних установ. Необхідно врахувати, наприклад, що вже довший час  товариство «Просвіта» ставить питання про повне повернення громаді приміщень, де зараз знаходиться  райвідділ РАЦСУ.

А комунального майна стає все менше і менше…

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 651 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
19:56
 
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0