Субота, 04.05.2024, 17:35




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Грудень » 7 » Янукович завдав удару по релігійній свободі в Україні
02:25
Янукович завдав удару по релігійній свободі в Україні

Підписаний Януковичем Закон дає право контролю за релігійними організаціями широкому колу держорганів - як у часи радянського тоталітаризму. 

Президент України Віктор Янукович обмежив свободу віросповідання, підписавши закон N10221, який вводить в дію резонансні зміни до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації".  Про це йдеться в повідомленні Інституту релігійної свободи.

При цьому дане рішення Глави держави датовано 21 листопада, хоча фактично пройшло 30 днів з моменту передачі законопроекту на підпис президенту і 50 днів з моменту його прийняття.

На думку експертів, головна небезпека змін до законодавства України про релігійні організації складається в неможливості їх однозначно трактувати.  Підписаний Закон N5461-VI від 16 жовтня 2012 ускладнює реєстрацію релігійних організацій.  Це пов'язано з введенням двох не узгоджених між собою процедур, необхідних для набуття статусу юридичної особи - реєстрацію статуту релігійної організації (в Мінкультури або обласних держадміністраціях) і її державної реєстрації (в органах Укрдержреєстра).

"Подібно часи радянського тоталітарного минулого, підписаний закон надає право контролю за діяльністю релігійних організацій широкому колу державних органів влади. Серед них - органи прокуратури, Міністерство культури, інші міністерства і відомства, місцеві державні адміністрації та, як раніше, органи місцевого самоврядування. Поспішно затверджені новації позбавлені чітких меж компетенції згаданих органів влади та дозволені способи реалізації їх контролюючих функцій ", - наголошується в повідомленні Інституту релігійної свободи.

Також, на думку експертів, проблемним питанням підписаного закону є збереження для віруючих і релігійних організацій дозвільного порядку проведення публічних мирних заходів мирного характеру, що прямо суперечить статті 39 Конституції України.

Також вводиться норма про те, що узгодження релігійної діяльності іноземців здійснює центральний орган у справах релігій - Міністерство культури України.  Це привносить додаткові протиріччя в нормативне регулювання діяльності в Україні іноземних священиків, вчителів та студентів духовних навчальних закладів та волонтерів.

Нагадаємо, глави конфесій - члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, Нарада представників християнських церков України, а також правозахисники, громадські активісти та вчені  закликали Януковича дотримати свою обіцянку і не підписувати зміни до законодавства про свободу совісті так як вони неузгоджені з релігійної громадськістю.

Протягом останнього місяця чимало звернень із закликом ветувати законопроект N10221 з метою недопущення законодавчих обмежень свободи віросповідання надійшло на адресу президента України також з боку віруючих громадян, місцевих релігійних громад та громадських організацій.

Зазначені зміни до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" вступлять в силу на наступний день після опублікування підписаного Закону.

І як кажуть в народі: "і до ворожки не ходи", що ці обмеження не будуть стосуватися  лояльних до влади церков і  преференції  будуть надаватися тільки одній "справжній" церкві.

Категорія: Новини | Переглядів: 526 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
17:35
 
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0