Субота, 04.05.2024, 16:08




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Вересень » 10 » Ірина Фаріон, СВОБОДА та Юлія Тимошенко біля Верховної Ради (за матеріалами Олени Білозерської)
13:47
Ірина Фаріон, СВОБОДА та Юлія Тимошенко біля Верховної Ради (за матеріалами Олени Білозерської)

ВИСТУП ІРИНИ ФОРІОН відео

продовження ВИСТУПУ ІРИНИ ФАРІОН відео

Акція (7 вересня) біля Верховної Ради - це щось! Людей, щоправда, було трохи менше, ніж знаменитого 27 квітня, після якого нас усіх викликали на допити. Прихованої агресії теж було набагато менше, незважаючи на присутність великої кількості молодих футбольних фанатів, які потім взяли участь у довжелезному марші за український футбол.
"Щось" було завдяки "Свободі". Пишу це не як прихильниця Тягнибока і його партії, а об’єктивно. Зараз розкажу вам, що вони зробили.
Свободівці сьогодні провели віртуозний майстер-клас для молодих політиків. Вчитись усім!

 

 

 

Отже, з’явилася я біля Ради десь о десятій. Як завжди, металеві міліцейські паркани, стоїть очеплення, за ним - трохи регіонівських прапорів. Першим, кого побачила з опозиційних мітингувальників, був дідусь, який приніс віник і памперси для Тігіпка, "бо обіср...ся".

Далі я обійшла навколо Ради через парк і майже одразу пішла через прохід до сцени (порівняно з минулими разами, організація була значно кращою, принаймні, журналістів пускали до самої сцени без проблем). Там ще десь півгодини чекали, поки з’являться лідери опозиції. І ось на сцену вийшли Юлія Тимошенко, Дмитро Павличко, Борис Тарасюк, Левко Лук’яненко, Юрій Луценко, ще хтось і... Ірина Фаріон.

Побачивши на сцені її, а не Тягнибока, я подумала б, що той відсутній у місті - якби не бачила його у натовпі мітингувальників.

Тимошенко, як завжди, закликала до єдності, казала, що "потрібно зупинити до завершення всіх кризових явищ в економіці підвищення будь-яких тарифів, будь-яких цін на газ, тому що це не обґрунтовано сьогоднішніми економічними умовами".
Заявила, що фракція БЮТ блокуватиме роботу ВР з вимогою розглянути питання про відставку Табачника, "який ще пам’ятає той час, коли він зривав національний прапор з мерії в Києві, тому що був проти створення незалежної держави, а сьогодні він нам пише підручники з літератури і історії", і Хорошковського, який "повертає традиції КДБ в Україну".
Критикувала проект нового Податкового кодексу, який сьогодні розглядала ВР, назвавши його "кроком до згортання малого підприємництва" і "правом тримати країну за горло".
Криткуючи запропоновану урядом Азарова пенсійну реформу, сказала, що "сьогодні в нашій країні тільки два пенсіонери - Азаров і Янукович – дійсно щасливі. Як відомо, Азаров нещодавно сказав: "жити стало краще, жити стало веселіше". Це Азарову краще, а Януковичу веселіше?"

Довго говорила про місцеві вибори. Про те, що нація має право на помилку, але її треба виправляти. 
"На місцевих виборах вони хочуть взяти реванш, вони хочуть доповнити весь комплект своєї влади...
Сьогодні в західних і центральних регіонах ректорів, головних лікарів примушують ставати на чолі списків, які йдуть в Партію регіонів в місцеві ради. Вони примушують тому, що вони хочуть таким чином зґвалтувати авторитетних, відомих і сильних людей і сказати: або ви йдете і очолюєте наші команди, або ви звільнені з посад".
Закликала всіх обов’язково прийти на місцеві вибори. "Завжди на місцеві вибори приходить 25-30% виборців. Усі, хто не прийде на вибори – за них абсолютно точно вкинуть бюлетені. А якщо ви прийдете на вибори і дасте можливість пройти їх проекту, то тоді мажоритарні депутати – а вони неспроста запровадили змішану систему – пройдуть за підтримки адмінресурсу за гроші, а тоді, коли пройдуть до ради, зроблять те, що сьогодні обіцяє Міністр ЖКГ Януковича – на 30% підвищення всіх житлово-комунальних тарифів".

 

Дмитро Павличко пафосно промовляв, що опозиція прогрА-ає! Бо не бачить він на цій сцені Яценюка з його "Фронтом змін" (на скільки кілометрів розтягнеться цей фронт?!), Гриценка, Кириленка, "не бачу я тут ні славного Костенка, ні мого друга Івана Зайця".

 

 

 

 

 

 



У натовпі була величезна кількість свободівців. Бо вчора у них був партійний з’їзд, а сьогодні - Марш за український футбол, організований "Свободою". Юлі вони дали виступити нормально, а коли починали говорити решта промовців, скандували "Тягнибок!", викликаючи свого лідера на сцену, і Павличко сварив їх за "неповагу до заслужених людей".

І от Павличко надає слово Ірині Фаріон. І вона Юлю просто перекушує навпіл. Пристрасть, темперамент, жестикуляція - і в результаті шалені овації, можливо, більші за оплески Юлі.

Вона казала, що "ми не маємо влади, ми маємо колоніальну адміністрацію, керовану з Москви", що одне їм ім’я - вороги, а ворогів треба знищувати, розстріляти їх 31 жовтня своїм бюлетенем. Знущалася з гасла "Україна для людей!": от якби було "Україна для українців!" - це був би крах царсько-більшовицько-путінської Росії, а "Україна для людей" - "те саме, що мешти для ніг, рукавички для рук, ліси для звірів і буди для псів".
Що не існує соціальної і економічної незалежності, якщо людина залежна на культурному і ментальному рівні. Що є одна надпотужна влада, яка називається владою минулого над майбутнім, владою ідеї над владою матерії. Народ, що це усвідомлює, стає незнищенною нацією.
Що від того, що з Бандери і Шухевича донецькі суди зняли звання Героїв, вони Героями бути не перестали: малі не здатні оцінити великих.
Наостанок закликала всіх просто БУТИ, бути українцями, бо ніхто ззовні Україну знищити не може, лише зсередини. Казала, що нас врятують дві фундаментальні речі - Любов і Ненависть - любов до нашої землі і ненависть до нашого ворога.

Сьогодні - це був просто тріумф Ірини Фаріон. Кілька нюансів: згідно попередніх домовленостей, від ВО "Свобода" мали виступати троє людей - а в останній момент БЮТ і його сателіти погодились лише на одного. Вочевидь, Юля вирішила, що "Свободі" нема куди дітись, бо що міг зробити Тягнибок у такій ситуації? Згорнути прапори? Тоді всі його люди автоматично зараховуються до масовки БЮТ. Відвести своїх убік і виступати перед ними у мегафон? Так Юлині колонки все заглушать. Сцена-то одна.

Але чому цим одним виступаючим стала Ірина Фаріон, а не Олег Тягнибок? На сайті ВО "Свобода" сказано так: "Після того, як мітингувальники почали вимагати надати слово Олегу Тягнибоку, новоспечений бютівець Юрій Луценко нахабно з трибуни заявив, що Тягнибока немає на мітингу. Хоча ще з початку акції та до її завершення лідер "Свободи" був серед мітингувальників біля Верховної Ради. Від "Свободи" слово заледве надали відомому мовознавцю Ірині Фаріон. Натомість мітинг перетворився на потрійний виступ лідерки БЮТу та її політичних сателітів".
Юля справді виступала тричі - їй треба було перебити приголомшливе враження, що залишилось після Фаріон, і щоб її слово було останнім. Не утрималась вона і від шпильки на адресу раптової конкурентки: назвала її чимось на кшталт "яскрава представниця ВО "Свобода", не назвавши по імені, яке не може не пам’ятати. Мовляв, ти масовка

Але чому все-таки Фаріон, а не Тягнибок? Можна припустити, що Тимошенко не хоче асоціюватися з політиком, до якого опоненти міцно причепили ярлик "фашиста". Але важко уявити в такому разі, що Ірина Фаріон чимось для неї краща :)

Тим більше, що Тягнибок вже неодноразово виступав з однієї трибуни з Тимошенко, і все наче було більш-менш нормально.

Так що могли сказати "одна людина", але не думаю, що хтось посмів би сказати "одна людина, але не Тягнибок".

Думаю, що виступ саме пані Ірини - дуже класна задумка свободівців. Ну, вийшов би Тягнибок - і сприймався б як ще один Павличко, один з сателітів Юлі. А тут - жінка проти жінки, темперамент проти темпераменту, причому Юля в гіршому становищі - вона не може дозволити собі надто радикальних гасел та закликів. 

 

 

А Фаріон, зірвавши овації, ще й ніби реабілітувалася перед народом за той дитсадок.

У тій історії, до речі, мене вчергове вразило зовсім інше - як мертво свободівці стоять за своїх. Я ж за це їх і ціную, власне, бо попередній негативний досвід майже відучив мене від того, що таке буває. Спочатку після інавгурації Януковича Фаріон пише йому відверто образливого відкритого листа, його зачитують на якомусь свободівському зібранні, хтось обережно каже, що це, мовляв, її особиста позиція, і Тягнибок одразу втручається: ні, це офіційна позиція партії.

Так само і з дитсадком. Міг же Олег Ярославович сказати, як сказав Янукович, коли Ганна Герман проголосила щось таке, що не співпадало з його поглядами і намірами: мовляв, жінка має право на певну емоційність (ліньки шукати точну цитату). Не здаючи соратницю, відмежуватися від її вчинка - неважливо, гарного чи поганого, але такого, що нашкодив іміджу партії.

 

 

 

 

  

 

 

Але не сказав він так.

Ну, і як після цього не підтримувати "Свободу"?

Категорія: Новини | Переглядів: 1347 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
16:08
 
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0