Середа, 24.04.2024, 23:56




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Травень » 14 » Кабмін запропонував перелік об’єктів для розкрадання
07:28
Кабмін запропонував перелік об’єктів для розкрадання

Кабінет міністрів затвердив перелік об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015 році. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 271 від 12 травня 2015 року.

В тому числі в цьому списку фігурують підприємства, які ще не виключені із переліку об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації. Зокрема, йдеться про 13 портів, ПАТ "Українське Дунайське Пароплавство", українська будівельна корпорація "Укрбуд" та інші.

«Свобода» майже чотири роки не давали Януковичу продавати стратегічні підприємств, а тепер новий Уряд Яценюка знову планує дерибан державних підприємств, серед яких є і прибуткові і стратегічно важливі.

Продавати прибуткові та стратегічні підприємства - це злочин. Особливо цинічним є те, що уряд планує це робити під час війни, коли ці активи за копійки буде передано наближеним до нинішньої влади олігархам. Більше того, зазначені підприємства може бути продано юридичним особам, афільованим з Російською Федерацією.

Складається враження, що Яценюк вже твердо знає, що сумнозвісний законопроект про масштабну приватизацію, ухваленню якого завадила "Свобода", все ж таки буде ухвалений? І в тому самому вигляді, який подав уряд?

ВО «Свобода» вимагає від чинної влади відмовитися від спроб приватизувати прибуткові державні підприємства та підприємства, що мають стратегічне значення для держави. Сьогодні Уряд Яценюка націлився на поповнення держбюджету за рахунок приватизації залишків державних підприємств, яких не торкнувся «дерибан» стратегічних потужностей часів Кучми -Януковича.

Внаслідок оголошеної приватизації у список об'єктів для продажу, розроблений Кабміном, увійшло понад 300 держпідприємств, зокрема акції енергогенеруючих та енергопостачальних компаній, серед яких 78% «Центренерго» і 25% «Донбасенерго». Однак, ці державні активи в подальшому будуть продані за заниженими цінами. А як же інакше – враховуючи низькі кредитні рейтинги країни та негативний інвестиційний клімат в умовах військового конфлікту.

В умовах війни і важкої економічної кризи в Україну не прийде західний стратегічний інвестор, тому за приватизовані об'єкти держава не отримає їх реальної вартості. Крім того, є пряма загроза, що через підставні фірми українська земля та стратегічні промислові об'єкти буде привласнено російським агресором.

Така приватизація не стане інвестуванням в реальний сектор. Не відбудеться відтворення основних засобів виробничого чи невиробничого призначення, створення нових, чи реконструкція і розвиток наявних основних засобів, включно з об'єктами соціальної сфери.  Держава втратить свої активи за мізерну вартість. Як свідчать офіційні дані, надходження до державного бюджету від управління державною власністю за останні роки перевищили доходи від приватизації, за винятком продажу стратегічних активів. За останні п'ять років доходи від приватизації становили майже 6 млрд грн, а від управління - понад 18 млрд грн. Продані підприємства могли і далі приносити б прибуток у бюджет без їх відчуження.

Продаж прибуткових підприємств, ще й під час економічної кризи та війни, лише зменшить надходження до державного бюджету. І це саме в той час, коли уряд запроваджує політику тотальної економії на всіх соціальних видатках.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 579 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
23:56
 
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0