Понеділок, 29.04.2024, 14:10




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Серпень » 4 » Матеріальна та фінансова допомога, яку надвірнянці пожертвували для 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття»
23:06
Матеріальна та фінансова допомога, яку надвірнянці пожертвували для 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття»

З початку липня на території Надвірнянського району, з ініціативи свободівців, триває безстрокова акція на підтримку військових, які боронять Україну на східному фронті. Акція проходить під гаслом: «Народ, який не хоче годувати свою армію - скоро буде годувати чужу!».

В рамках акції активно збираються продукти, медикаменти, одяг, кошти для закупки необхідних технічних приладів та амуніції військовим. Все це відправляється в зону АТО, зокрема посилки адресовані 5–му батальйону територіальної оборони «Прикарпаття», в якому служать надвірнянці.

На центральному майдані Надвірної стоїть свободівський намет, в якому проходить збір коштів на потреби військових. Активно долучилися до відправки вантажів у зону бойових дій всі без виключення наші краяни.

За липень місяць здійснено дві відправки вантажу в зону АТО з допомогою солдатам. 31 липня виїхали два автомобілі з вантажем, який супроводжували голова Богородчанської районної ради Михайло Головчук, депутат Надвірнянської районної ради Віталій Котляров, депутат міської ради Олег Туєшин та волонтери з с.Чорні Ослави.

«Допомогу збирали цілим районом. Упевнений, що люди будуть підтримувати наш 5-тий  батальйон «Прикарпаття», допоки українська армія не прожене терористів з України. Військовим сьогодні потрібна підтримка всієї України, адже вони там самі в тилу з ворогом.", – зауважив Олег Туєшин.

На протязі тижня громада Надвірнянщини збирала необхідні речі для 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття», який військові замовили під час минулого візиту наших волонтерів. Черговий вантаж доставлений в зону АТО. В Надвірнянському районі не припиняються заходи зі збору матеріяльної та фінансової допомоги військовослужбовцям-землякам. Територіяльні громади та підприємства різних форм власности підтримують наших бійців, надаючи їм допомогу продуктами харчування, медикаментами, засобами особистої гігієни, білизною, технічним приладдям, обмундируванням, запчастинами для автомобілів, що обслуговують наших військових у бойових чергуваннях. Свободівцям вдалося зібрати ввесь список потрібних речей для технічних потреб батальйону та індивідуальні замовлення солдат, який був складений під час минулого відвідування нашими волонтерами військового підрозділу на сході.

     

Так у с. Чорні Ослави зібрали та передали припаси продуктів харчування, одяг.

Громада с. Стримба зібрала кошти в сумі 5 254 грн., підприємці надвірнянського ринку «Візняки» передали суму 2490 грн, за які координатори закупили  футболки, шкарпетки, цигарки.

Активно до організації відправки вантажу долучилися Надвірнянське НГВУ, Надвірнянська податкова інспекція, приватні підприємці м. Яремчі, приватні підприємці Надвірної передали мобільні телефони та зарядні пристрої для них, підприємці селища Битків – оптичні прилади, громада  Богородчанького району – взуття, засоби індивідуальної гігієни.

      

Долучилися до збору необхідних речей  Надвірнянський благодійний фонд оборони – голова Іван Вінтоняк, голова Делятинської селичної ради – Михайло Косило, виконавчий апарат райдержадміністрації: заступник голови РДА Тарас Олендій, керуючий справами – Микола Кравчук, начальник відділу культури РДА – Олександр Зварчук.

В зону АТО окрім індивідуальних посилок відправили продукти, інструменти, приладдя, амуніцію, навіть холодильник, підприємець Ліля Дем’янчук передала 5000 грн для закупівлі бензину для електрогенераторів, Ірина Кащенко відправила великі каструлі, пательні на потреби кухні.

Зараз наші вояки найбільше потребують технічного оснащення. Стрільцям потрібна оптика, кожний солдат періодично потребує нової форми, амуніції, адже за час перебування в зоні АТО це зазнає пошкодження, зношується, фактично кожна група потребує якісних захищених рацій, приладів нічного або тепловізорів.

Відправлена нашим солдатам необхідна амуніція, технічне приладдя інші необхідні речі полегшують перебування наших військових в зоні бойових дій.

Вантаж з гуманітарною допомогою передано 5-му батальйону територіальної допомоги «Прикарпаття», що дислокується в в зоні АТО.

Вояки подякували за допомогу надвірнянцям, передали вітання всім, хто не байдужий до потреб армії.

«Ці молоді хлопці чітко розуміють, що боронити Батьківщину – це їхніх обов'язок. Вони достойні нащадки наших борців за незалежність усіх часів становлення України. І в цей час україно-російської війни готові відстояти наш з вами спокій та принести мир у оселі українців» – поділився враженнями після спілкування з військовими Віталій Котляров. (Свободівці передають інформацію телефоном, так як вони ще перебувають у місці дислокації 5-го батальйону).

Висловлюємо подяку та щиру вдячність всім, хто з розумінням поставився та підтримкою долучився до спільної роботи на благо непорушності нашої держави, за підтримку української армії у цей непростий час військового протистояння проти агресії промосковських терористичних банду групувань  на східному фронті.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода

Категорія: Новини | Переглядів: 534 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
14:10
 
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0