Понеділок, 29.04.2024, 10:40




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Серпень » 25 » Михайло Іваночко «Чи не вперше українці відзначали День Незалежності з таким щирим та патріотичним піднесенням»
02:24
Михайло Іваночко «Чи не вперше українці відзначали День Незалежності з таким щирим та патріотичним піднесенням»

З нагоди відзначення 23 річниці проголошення Незалежності України відбулися заходи в усіх населених пунктах Надвірнянщини. В усіх храмах традиційних українських церков пройшли Божественні літургії та подячні молебні. Церква та всі українці моляться за Україну, її процвітання, добробут українців, злагоду та мир, за припинення війни.

Урочистості розпочалися на могилі «Борцям за Волю України» в Надвірній поминальною молитвою за всіх українців, що боролися та гинули за цей величний день, коли постала вільна Україна, коли після століть боротьби нація виборола право будувати свою країну.

Святошна хода перейшла на центральний майдан міста. Тут під звуки патріотичних мелодій представники влади та громади з уклінною подякою поклали квіти та вінки до пам’ятника першому націоналісту Тарасу Шевченку, до пам’ятного барельєфу Славі Стецько, до меморіальної дошки воякам УПА Марті та Мирону Свідрук.

Віче розпочалось із виконання Державного гімну України та молитви-благословення за мирне майбутнє нашої країни. Представники духовенства разом з усіма присутніми помолилися за спокій душ загиблих Героїв України.

Хвилиною мовчання вшанували присутні тих, хто в різні часи виборював та відстоював державність, хто віддав своє життя за свободу нашої країни, хто зараз боронить нашу землю та зі зброєю бореться за  визволення України.

Звернувся з привітання до надвірнянців свобовдівець Ярослав Маланчук з Констянтинівки Донецької області, який перебував у полоні терористів більше двох місяців. Ярослав привітав з прикарпатців з Днем Незалежності та висловив впевненість, що проукраїнські сили на Донбасі переможуть та відновиться спокій в державі, встановиться мир. Подякував націоналіст за ту турботу та опіку, яку надали йому та його побратимам після звільнення з полону на надвірнянщині. Саме у нашому бандерівському краю, за сприяння місцевих свободівців, проходили лікування та реабілітацію Олексій Демко, Артем Попик та ще кілька донецьких патріотів. Всі вони зараз повернулися на донеччину та продовжують боротьбу за український Донбас. Ярослав впевнений, що спільними зусиллями та підтримкою всіх українців ми зможемо  зберегти Україну цілісною, подолати ворогів та, прийде час, повернути і український Крим. А зараз нам потрібна єднання, віра та  впевненість в перемозі.

Словами вітання зі святом Незалежності до громади Надвірнянщини звернувся голова Надвірнянської РДА Михайло Іваночко.

«23 роки назад було проголошено Незалежність України. Всі ці роки українці будують суверенну державу, всі ці роки відбувається становлення країни в новітній її історії, всі ці роки відбувається кропітка, щоденна боротьба на Україну. Та навіть сьогодні боротьба за Україну триває. На жаль, ми змушені зустрічати 23-й День Незалежності в складних умовах – йде неоголошена війна з кремлівським агресором. Цей рік буде переломним для нас всіх. Адже ми здолали режим узурпатора Януковича, показавши всьому світові відродження української нації на Революції Гідності. Так і зараз ми переосмислюємо своє життя та назавжди повинні вирватися зі смертельних обіймів російської імперії. Чи не вперше українці відзначали День Незалежності з таким щирим та патріотичним піднесенням тому, що знають та впевнені у перемозі над ворогом. Ми все здолаємо бо ми сильні, бо ми вільні, бо ми вміємо любити добро та ненавидіти зло», - зазначив Михайло Іваночко.

Змобілізувавши всі сили влади та громадян нашої держави, ми подолаємо всі труднощі, бо у минуле дороги немає, лише вперед, до перемоги. До побудови сильної й могутньої української держави.


Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 525 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
10:40
 
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0