Неділя, 28.04.2024, 23:21




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Листопад » 14 » Михайло Іваночко «Основне завдання - стримати падіння економіки та зберегти робочі місця»
14:27
Михайло Іваночко «Основне завдання - стримати падіння економіки та зберегти робочі місця»

«За цих півроку ми були вимушені долати ті завали економічної та соціальної політики, що дісталися нам у спадок від попередньої влади. Тому зусилля були спрямовані на те, щоб утримати район, забезпечити фінансову стабільність та економічне зростання, мінімізувати ризики від накопичених боргів.» - зауважив голова Надвірнянської районної адміністрації Михайло Іваночко під час розмови з журналістами. Про  результатами діяльності та здобутки свободівця Михайла Іваночка на посаді очільника району.

«Основне завдання моє та наших побратимів, які працювали пліч-о-пліч зі мною у структурі державної виконавчої влади - стримати падіння економіки та зберегти робочі місця в нашому районі», - розповідає Михайло Іваночко.

Щодо розвитку економіки в районі, голова РДА дотримується принципу, що влада має будувати свої взаємини з керівниками великих підприємств, представниками малого й середнього бізнесу на основі конструктивного партнерства. «Я підтримую розвиток бізнесу в регіоні й докладаю всіх зусиль для того, аби створити для підприємців комфортні умови, а це в свою чергу нові робочі місця.» – зазначає Михайло Іваночко.

Тому в перші ж дні перебування на посаді голови, свободівець зустрівся і мав предметну розмову з господарниками. За обсягом сплати податків, звичайно, не має більшого підприємства в районі, як «Нафтохімік», що могло  замінити цей завод, навіть якщо надходження до бюджету від усіх підприємств скласти разом. Щодо його розвитку на майбутнє,  націоналіст поділився своїм баченням: «Є надія, що коли зможе нормалізуватися ситуація в державі, підприємство «Нафтохімік» знову почне випуск бензину, дизельного палива, мазуту та іншої продукції. Адже як економічний так трудовий потенціал на цьому підприємстві  великий».

Піклуючись за зайнятість людей, голові вдалося  переговорити та переконати директора та власника ПАТ «ЛК Інтерплит Надвірна» не проводити реорганізації підприємства та штатного скорочення працівників.

«У нафтогазовій галузі хотів би відзначити керівництво НГВУ «Надвірнанафтогаз». Ще торік на Микуличинському родовищі здали в експлуатацію газліфтну компресорну станцію та службово-побутовий комплекс. На початку липня нинішнього року у Пньові запустили установку низькотемпературної переробки газу на компресорній станції Пасічнянського виробництва Долинського газопереробного заводу», - розповідає Михайло Іваночко.

Піднесення рівня економіки району пов’язане зі збереженням нинішніх і створенням нових робочих місць для людей. Скажімо, нині ми шукаємо інвестора для здійснення проекту в такій специфічній сфері, як збір, вивезення та утилізація твердих побутових відходів на території району. Переробка ТПВ є досить прибутковим бізнесом в Європі. Якби хтось із ділових людей створив у нас таке сучасне виробництво, то тим самим розв’язав би не просто назрілу, а вже й перезрілу для району «сміттєву» проблему, яка впливає негативно і на стан екології. Ми ж хочемо, щоб найбільший в області за площею та населенням район був привабливим в туристично-рекреаційному напрямку. Таким чином люди знайдуть для себе роботу через самозайнятість, а приплив туристів і відпочивальників «працюватиме» на економіку району.

Донедавна у галузі сільського господарства, завдяки не прозорим схемам, багато фермерських господарств узагалі не платили за оренду землі, наданої їм свого часу для обробітку чи платили невідомо кому. Сьогодні через укладені договори, щомісяця до бюджетів сільських рад додатково надходить понад 140 тис. грн.

Районна влада у відповідь на виклики сьогодення подбала про інтереси місцевих товаровиробників, а саме: щоб фермери мали гарантований збут своєї продукції — продавали її в лікарні, дитсадки, школи, ліцей. Бюджетні кошти, якими оплачуємо їм вартість картоплі, столових буряків, цибулі, іншої городини та м’яса, тепер залишаються в районі і йдуть знову на розвиток його економіки. 

«З цього випливає, що економічна ситуаціє в районі не є катастрофічною. Вдалося справитися з тими викликами, які залишилися від попередників, стримати падіння економіки та в деяких напрямках отримати здобутки, збільшилися надходження до державного та місцевих бюджетів. Сільське господарство та промисловість Надвірнянщини мають високу інвестиційну привабливість, яку можна використати для розвитку регіону. Тільки потрібно це все направити у правильне русло», - переконаний Михайло Іваночко.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 490 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
23:21
 
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0