Четвер, 02.05.2024, 21:19




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Квітень » 23 » Михайло Іваночко «Виховуймо молоде покоління у націоналістичному дусі, ставимо у приклад кращих синів України»
00:37
Михайло Іваночко «Виховуймо молоде покоління у націоналістичному дусі, ставимо у приклад кращих синів України»

«Обов'язок усіх свідомих українців – пам'ятати своїх Героїв, тим паче своїх земляків, рівнятися на їхній Чин, навчати дітей у національному дусі, ставити у приклад кращих синів України». На цьому 22 квітня 2014 року наголосив голова Надвірнянської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Іваночко під час заходів зі вшанування Юрія Шкрумеляка в селі Ланчин на Прикарпатті. Вшанування відомого ланчинця, імя якого носить місцева школа, організували директор ЗОШ Тетяна Декан та  педагог-організатор Іванна Сенчук разом зі школярами.

18 квітня минула 119-та річниця від дня народження відомого українського поета, січового стрільця Юрія Шкрумеляка, уродженця селища Ланчин Надвірнянського району. В його рідному селі з ініціативи місцевого осередку ВО "Свобода"  відбулися урочистості зі вшанування видатного земляка. Захід розпочалися традиційно з панахиди, яку відправив  священник УГКЦ о.Василь.

Звертаючись до односельців, свободівець, зокрема, зауважив: "Маючи таких видатних українців, ми повинні брати з них приклад та продовжувати їхню справу. Саме такі люди, як Юрій Шкрумеляк мають нас надихати на боротьбу за свою землю, щоби врешті-решт ми одержали саме таку державу, за яку боролися та про яку мріяли наші славні борці за Волю України. Обов'язок усіх свідомих українців – пам'ятати своїх героїв, тим паче, своїх земляків, рівнятися на їхній чин, навчати дітей у національному дусі, ставити у приклад кращих синів України. Саме тому сьогодні ми зібралися тут, аби вшанувати пам'ять нашого великого Українця, який прославив не лише наше селище, а й увесь наш край".

Націоналіст переконаний, що завдяки мові та культурі ми зберегли свою державу. Ніщо так не об’єднує українців, як мова.  «Сьогодні ці молоді хлопці та дівчата у вишиванках – гордість нашої нації. На їхні плечі покладено розквіт та будівництво нашої держава. А ми батьки, учителі, старші повинні направити їх на проукраїнський правильний шлях»

До пам'ятника січовому стрільцеві свободівці поклали квіти. На завершення Михайло Іваночко подякував усім присутнім за участь в урочистостях. Свободівець зазначив, що громада має пам'ятати своїх земляків, тих хто боровся в ім’я Незалежної Української держави.  І тільки від нас з вами зараз залежить наше майбутнє, яке ми виборювали взимку 2014 року та тепер, коли ми маємо визначитися за кандидата на пост Президента. Саме Олег Тягнибок в силу обставин один із трьох кандидатів,  які розпочинали Майдан, які в складних умовах привели українську націю до перемоги. Саме Олег Тягнибок проведе націю через сучасні негаразди і буде гідним керівником держави Україна.

Слава Україні!

 

Історична довідка: У серпні 1914 року Юрій Шкрумеляк на заклик Головної Української Ради добровольцем вступив до лав січових стрільців, був підхорунжим. Брав участь у боях за гору Маківку, був поранений, знову повернувся на фронт, воював на Тернопільщині, в Буковині. Учасник всіх визвольних змагань українського народу У 1945 році засуджений на 10 років ув'язнення, покарання відбував у Печорських таборах. У 1956 реабілітований. Помер 16 жовтня 1965 р. у м. Коломия, похований у Львові на Личаківському цвинтарі.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 542 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
21:19
 
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0