Неділя, 28.04.2024, 11:09




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Квітень » 30 » На Прикарпатті два cвободівські мости засяяли патріотичними барвами
00:03
На Прикарпатті два cвободівські мости засяяли патріотичними барвами

Тепер жителів Надвірнянщини та гостей, що проїжджають по трасі державного значення Мукачево – Львів, зустрічатимуть  чисті, пофарбовані мости. Як і минулого року Надвірнянські свободівці  взялись за прибирання свого міста та району, пофарбувавши два мости на території м.Надвірна.

  
  
  
 
 
 



Один міст через річку Бистриця,  який до минулого року називали «богородчанським» та другий через  річку Стримба, який до сьогодні називали «лісокомбінатовським».Тепер обидві споруди місцеві жителі назвали  «свободівськими». Адже місцеві націоналісти вже другий  рік  поспіль приводять в належний стан ці споруди.

„Ми вирішили, що це буде для нас традицією до Великодня  прибрати та пофарбувати  ці важливі споруди у нашому місті”, - розповідає ініціатор акції депутат Надвірнянської міської ради Олег Туєшин. Традиційні українські націоналістичні вітання на мостах засяяли по новому . Поновили вітання   "Слава Україні!", а навпроти на червоно-чорному тлі бандерівське «Героям Слава».На іншому мості ми написали популярний  націоналістичний клич «Україна –понад усе» – повідомив голова Надвірнянської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Іваночко.


  
  
  
  
  
  
  


Кілька років огорожа моста через Бистрицю та Стримбу  в Надвірній не бачила ремонту. Фарба облупилася, перила поржавіли. Облавтодор, на балансі якого перебувають мости, не знаходив коштів на приведення в порядок огорожі.

З ініціативи депутата-свободівця Надвірнянської міської ради Олега Туєшина  та за підтримки міського голови Зеновія Андрійовича місцеві націоналісти взялися виправити ситуацію.

 
 

Традиційно українські ґазди прибирають до Великодня свої садиби. Надвірна та Надвірнянський район – наша спільна домівка. Тому, за словами Олега Туєшина, місцеві жителі до свята Христового Воскресіння подбали, щоби щоб ці мости району, через які  їдуть гості та туристи з інших областей, був у національних синьо-жовтих кольорах. "Ці  мости – як ворота до нашого району, а ворота мають бути в кожного ґазди гарні", – наголосив він.

Вісім  днів працювали активісти на мостах, довжина одного  становить 130 , другого 60 метрів. Повністю на обидвох  спорудах  відчистили від іржі поручень  та пофарбували в синьо-жовті барви. На середині мостів на синьому тлі жовтими літерами зроблено напис "Слава Україні!" навпроти на червоно-чорному «Героям –Слава!»  

Особливо варто відзначити свободівця Тараса Угринчука. Разом із маленьким сином Андрієм вони розкреслили  всі написи на мостах .Особлива відзнака юній свободівці  Мирославі  Білоус, яка працювала  кожен день. 

„З таким майбутнім як ці юні українці Андрій Угринчук та Мирослава Білоус є впевненість, що справа яка була почата славною ОУН та УПА буде закінчена повною перемогою. Україна стане українською”, -  наголосив голова Надвірнянської РО ВО „Свобода” Михайло Іваночко.

                                             Прес-служба Надвірнянської РО ВО "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 733 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
11:09
 
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0