Субота, 04.05.2024, 19:58




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Вересень » 16 » На звернення Надвірнянської «Свободи» районна рада створила робочу групу (доповнено, фото)
01:19
На звернення Надвірнянської «Свободи» районна рада створила робочу групу (доповнено, фото)


17 липня 2010 року Надвірнянська РО ВО «Свобода» на підтримку депутатського запиту Євгена Луціва на адресу Надвірнянської районної ради скерувала звернення «Про інвентаризацію архітектурно-будівельних об’єктів (пам’ятники, обеліски, стели, барельєфи тощо), які містять символи тоталітарного комуністичного режиму на теренах Надвірнянського району». До честі Володимира Андрушка, який перший звернув увагу на дане питання.

Дане питання висвітлювалося і на цетральному сайті ВО "Свобода"

9 вересня 2010 року відбувся перший виїзд робочої групи Надвірнянської районної ради стосовно цього звернення. До складу робочої групи увійшли депутати районної ради Євген Луців та Василь Половко, голова районного товариства охорони памятор історії та культури Михайло Максимюк, фотограф Роман Глодан.

Члени робочої групи побували в с.Делятин, Заріччя, Білих та Чорних Ославах, де оглянули пам’ятники полеглим у Другій світовій війні.

  1. При огляді пам’ятника в с.Делятин члени робочої групи відмітили, що в період Незалежної України від зазнав певних змін: встановлено Хрест, затерті деякі написи, символи совєтскої епохи відсутні. Однак основний напис зроблено російською мовою і на ньому зазначено, що «Воины советской армии принесли освобождение…»
  2. На пам’ятнику в с.Заріччя ще збереглася червона п’ятикутна зірка. Члени робочої групи зійшлися, що тут доцільно встановити хрест і видалити зірку.

Також на пам’ятнику в парку партизанської слави в цьому ж селі, на гранітній табличці вигравірувана зірка (стосовно неї у членів групи спільної думки не було).

  1. Стосовно пам’ятника в с.Білі Ослави зауважень не виникло.
  2. Найбільше зауважень викликав пам’ятник в с.Чорні Ослави. Було дивно споглядати на те, що на 20 році Незалежності ще існують написи про «защитников нашей советской родины» та про « жертвы украинских буржуазних националистов».

Сільському голові були висловлені зауваження щодо таких принизливих для українців написів та рекомендовано ліквідувати їх. Допомогу в цьому питанні надасть районний архітектор.

За результатами поїздки члени групи дійшли висновку, щодо подальшої роботи і вироблення загальних рекомендацій стосовно пам’ятників радянської доби. Робота групи триватиме і результати будуть доведені на наступній сесії районної ради.

П.С. Робоча група Надвірнянської районної ради та робота яку вони проводять - це серйозна робота над виправленням помилом попередників. 

Нагадаємо, що на аналогічне звернення від "Свободи" Делятинська селищна рада вирішила просто відписатися в стилі чиновницько-бюрократичного сьогодення. 

Прес-служба Надвірнянської РО ВО "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 770 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
19:58
 
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0