Четвер, 28.03.2024, 21:17




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Березень » 26 » Нацгвардійці зустрілися з школярами Ланчина
22:08
Нацгвардійці зустрілися з школярами Ланчина

 

25 березня 2015 року бійці Національної Гвардії, свободівці Олег Туєшин, Андрій Лисканюк, Ярослав Сушириба та Василь Голіней, провели зустріч школярами селища Ланчин.

Керівництво школи разом з учнями зустріли бійців бурхливими оплесками, не стримуючи сліз радості й щастя. Учні вигукували «Слава Героям!», «Герої!». Зустрічали бійців, як заведено за українським звичаем з хлібом та сіллю на вишитому рушнику.

      

Організував зустріч школярів із бійцями нацгвардії, депутат районної ради, свободівець-волонтер Михайло Іваночко, який неодноразово згуртовував жителів та організовував збір продуктів, відвозив їх на передову для українських військових.

Націоналіст представив побратимів та додав: «Це справжні Герої нашої країни, які не задумаючись стали на захист кордонів держави та кожного з нас. Вони, там, на передовій східного фронту оберігають наш з вами спокій».

З собою націоналісти привезли уламки від «Граду», осколки від гранат, використаний гранатомет, бронежилети, гільзи, каски, тепловізори, далекогляд та військову амуніцію з якою воювали проти московського окупанта.

      

Шкільне подвір'я було переповнене школярами, які для зустрічі з бійцями одягнули українські однострої. І дітлахи і бійці були у захваті від спілкування. Учні обсіли військових з усіх сторін із побажаннями, запитаннями і просто для того, щоб потиснути руку захисникам.

Як розповів Андрій Лисканюк, 4-тий батальйон оперативного призначення Національної Гвардії України виконує бойові завдання в зоні військових дій на Луганщині. Василь Голіней, який ніс службу в батальйоні «Донбас» та отримав осколкове поранення 24 серпня минулого року під Іловайськом зауважив,  що «Ми, українці, маємо покладатися тільки на себе. Після поранення я зрозумів, за що ми воюємо і як хочеться жити на СВОїй БОгом ДАній землі».

      

Школярі розпитували про реальні події на сході, про допомогу волонтерів, про ставлення та настрої місцевих жителів. Крім того, дітей турбувало питання чим реально вони можуть допомогти бійцям у зоні АТО.

Бійці були задоволені спілкуванням з маленькими українцями. Дітлахи фотографувалися з військовою амуніцією, брали в бійців автографи, бажали перемоги та повернутися живими.

«Ми дуже раді, що в нас зростає таке майбутнє покоління,  - наголосив Олег Туєшин, звертаючись до дітей, — Дивлячись, на вас, ми розуміємо, за що маємо воювати, і кого захищати. Ви наше майбутнє, тому ваші радісні обличчя, посмішки для нас найприємніші подарунки та найголовніше прагнення».

Вояки розповідали дітям випробування, що випали на долю українського народу, героїзм наших земляків на полі бою, подякували за щирі дитячі листи, адже вони були для них моральною підтримкою на передовій.

      

«Кожен малюнок, кожен лист від дитини для нас це пір’їнка у крилах незалежної України, як додаткова пластина у бронежилет. Я вважаю, що такі зустрічі необхідні, вони надихають військових на подвиги, а для дітей це вагомий виховний момент. Ті діти, які збирають допомогу українським бійцям зрозуміли, що від них певною мірою залежить майбутнє нашої України», - зазначив Андрій Ликанюк.

      

Із цікавістю слухали школярі розповідь хлопців про складні умови життя армійців, про побут солдатів, про виконання бійцями важких завдань, а також про ставлення до них людей зі сходу та турботу волонтерів.

Учні підготували для вояків святковий концерт, а на згадку подарували малюнки та солодощі.

«Такі заходи потрібно проводити частіше, підтримувати ініціативу учнів для того, аби виховувати патріотичний дух молоді. Бійці відчувають, що діти прагнуть підтримати свою країну, що дітям болить про події, що відбуваються на сході. Їм вже не потрібно пояснювати, що коїться у державі, вони самі все розуміють», - наголосив свободівець Олег Туєшин.

На завершення всі разом заспівали наш український Славень – державний Гімн України.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 739 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
21:17
 
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0