Середа, 08.05.2024, 07:12




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Травень » 28 » Надвірнянська Свобода відзначила День Героїв
08:06
Надвірнянська Свобода відзначила День Героїв


27 травня 2012 року вже традиційно в Делятині свободівці вшановують Героїв біля пам’ятної каплички «Борцям за Волю України». Священник о.Богдан відправив панахиду за полеглими вояками та іншими невинноубієнними, які стали жертвами людиноненависницької комуно-більшовицької тиранії.

О.Богдан закликав присутніх до щирої молитви, щоб Господь дав нам розуміння хто ми є, для чого прийшли в цей прекрасний світ який зветься Україна. Бог дарував нам і чорноземи і спепи і ліси та гори, моря та ріки, дав нам прекрасних, сильних та мужніх людей, Героїв, які не задумуючись над власною долею зі зброєю в руках ставали на захист своєї землі у важкі часи проти загарбників. Вони стали основою і фундаментом сучасної незалежності України.

 

 

Виступаючи перед громадою, голова Делятинського осередку Олександр Костик пригадав нам про славних людей делятинської землі, які як і тисячі інших українців боролися проти окупантів. Це сотник Української Галицької армії Григорій Голинський, якого «червона нечисть» закатувала та розстріляла у Демяновому лазу у 1941 року, це сотні делятинців, які воювали в лавах УПА, захищаючи нашу волю, нашу державу.

Про сьогоднішні події в Україні та ті небезпеки, які постають перед нацією говорили селищний голова Делятина, активіст Степан Голіней, депутат Верховної ради Роман Зварич.

 

Голова Надвірнянської РО ВО «Свобода» наголосив, що "сьогодні ми не беремо до рук зброю у боротьбі за Україну. Але не менший героїзм зараз це говорити українською мовою у Донецьку чи в Криму, сказати злодієві, що він злодій, дати відсіч українофобам у парламенті, які просувають законопроект про статус російської мови. Героїзм у наш час – це стати на заваді червонопрапорному шабашу, який влаштували комуністичні реваншисти на 9 травня у Коломиї і за це сьогодні судять українських патріотів.

Та дякувати Богу, є ще по всій Україні опозиційні сили, патріоти, які дають відсіч владній партії та її прихвосням. І разом ми подолаємо, поборемо їх за результатами виборів до Верховної ради.

 

Пам’ятаймо завжди про своє коріння, про свої традиції, про наших Героїв. Саме вони надихатимуть нас та наших нащадків на нові здобутки, на нову боротьбу. І допоки живе в нас пам'ять про героїчний дух, горітиме земля під ногами наших ворогів", завершив свій виступ Михайло Іваночко.

Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 758 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
07:12
 
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0