П'ятниця, 19.04.2024, 21:42




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Березень » 23 » Надвірнянські свободівці відвідали бійця ОУН-УПА Дмитра Верхоляка
13:43
Надвірнянські свободівці відвідали бійця ОУН-УПА Дмитра Верхоляка

21 березня 2015 року, надвірнянські свободівці, бійці Національної Гвардії України, відвідали співробітника Служби Безпеки ОУН-УПА, легендарного вояку борця за Українську Суверенну Соборну Державу в 40-50-х рр. ХХ ст. Дмитра Верхоляка (псевдо "Дуб").

УПІвець був засуджений на 25 років таборів. Але попри це все, він і нині залишається в строю, вірним сином нашої рідної України.

Відвідали Дмитра Верхоляка бійці 4-го батальйону оперативного призначення Національної Гвардії, депутат Надвірнянської міської ради Олег Туєшин, Андрій Лисканюк, Ярослав Сушириба, боєць ВЧ 3027 Василь Голіней, заступник голови районної ради, свободівець Іван Степник.

            

Сьогодні цей легендарний чоловік живе на самоті. Даються взнаки важкі роки партизанки, довгі роки тюремного заслання, обморожені ноги не дуже слухаються та гнояться. Частими гостями у його хатині є надвірнянські свободівці, також значну допомогу і підтримку отримує старий УПІвець від головного лікаря Солотвинської районної лікарні, депутата обласної ради від ВО «Свобода» Манолія Піцуряка.

Надвірнянці привезли вояці продукти харчування та засоби гігієни. Націоналіст був радий бачити свободівців у своїй домівці. За чашкою чаю Дмитро Верхоляк поділився своїм досвідом у боротьбі з московським окупантом та розповів про особливості повстанського життя.

      

«Життя вояків УПА підпорядковувалось досить суворому режимові – підйом, заняття, приймання їжі, відбій. Все це відбувалось у визначений час. Звичайно, в бойових умовах, під час боїв чи рейдів не завжди вдавалося дотримуватися точного розпорядку, проте дисципліна залишалася основою відносин українських повстанців. В Українській Повстанській Армії велику увагу приділяли формуванню національної свідомості та моральному вихованню вояків. На першому місці в кожного бійця була боротьба за Вільну, Незалежну Україну».

Гвардійці розповіли Дмитру Верхоляку про події в державі, про війну на сході з російським окупантом, про підтримку бійців волонтерами, поділилися своїм бойовим досвідом.

Андрій Лисканюк зазначив, що сьогодні й надалі залишається актуальним гасло «Здобудеш Українську Державу, або згинеш в боротьбі за неї!»

«Волю здобувають у бою, а підтримки як і колись можна чекати тільки від побратимів, а не від влади, яка як в ті часи так і сьогодні є чужою, не українською», - наголосив свободівець.

«Ваші спогади, бойове минуле, патріотизм та ідейність непереможності українського народу – це уроки для молодого покоління, для молодих бійців, які сьогодні стали на захист кордонів держави від того ж споконвічного нашого ворога, проти московського поневолення. Завдяки Вашій боротьбі відродилася держава, тепер наша справа – відстояти її знову, перемогти і прогнати ворога з нашої землі, щоб він ніколи більше на неї не зазіхав! Сьогодні є чимало продовжувачів вірної, ідейної справи УПА, яка переходитиме від покоління до покоління кожному свідомому, патріотично налаштованому українському націоналісту! В цьому ми переконалися перебуваючи в зоні військових дій на Донбасі», – зазначив Олег Туєшин.

«Ми повинні шанувати Українських Героїв, і поки вони  ще живі допомагати їм,  ми будемо завжди вдячні їм за те, що маємо Незалежну Україну,  хоча іншого  змісту повинна вона набути.  Я впевнений, прийде той час і буде Україна така, за яку боролись  воїни УПА, Небесна сотня та бійці на східному фронті. Вони  боролися та віддавали життя за волю України, адже їхня боротьба -  це той Чин жертовності, який ми повинні наслідувати та продовжувати», – зауважив Іван Степник.

Націоналісти побажали Дмитру Верхоляку Божого благословення, міцного здоров’я, кріпості духу та пообіцяли, що перед Великоднем, за традицією, свободівці з великодним кошиком завітають у його домівку.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

 

Категорія: Новини | Переглядів: 687 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
21:42
 
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0