Неділя, 28.04.2024, 16:11




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Квітень » 19 » Надвірнянські свободівці відзначили річницю Юрія Шкруменляка
00:40
Надвірнянські свободівці відзначили річницю Юрія Шкруменляка
  

18 квітня 2013 року погожого весняного сонячного дня громада с.Ланчин Надвірнянського району за ініціативи місцевого осередку ВО «Свобода»  при підтримці  вчителів та учнів місцевих шкіл  відзначила  118 річницю з дня народження Юрія Шкрумеляка, який є уродженцем селища.

Юрій Шкрумеляк  - це видатна постать в українській історії. Відомий український поет, січовий стрілець, перекладач, дитячий письменник та борець за Волю України.

  

Розпочалося святкування з панахиди, яку провів настоятель Церкви Зіслання Святого Духа УГКЦ отець Василь Ткачук  біля памятника Юрію Шкрумеляку в центрі селища. На відзначення прийшли односельчани, щоб віддати шану  своєму земляку.

  

Священник о.Василь звернувся до присутніх: «Наша ланчинська земля, як і вся Україна, породила багато видатних людей, які в різний час боролись за українську державу, українську церкву та наші традиції. Це шанований нами сьогодні Юрій Шкрумеляк, один із референтів ОУН, голова всесвітнього конгресу українців Василь Косюк,  голова УГКЦ в 18 столітті, один із 3 кардиналів, які були за весь час УГКЦ, наш ланчинець Михайло Левицький. Маючи таких видатних земляків, ми повинні продовжувати їхню справу, ми змушені брати з них приклад. Саме такі люди мають нас, українців, надихати на боротьбу за свою землю, щоб на кінець ми отримали таку державу, за яку боролись та про яку мріяли наші славні земляки та всі герої всі святі Української землі.»

  

  

Біля пам’ятника видатному діячу виступили учні місцевої школи, яка носить ім’я  Юрія Шкрумеляка. В святковому концерті прозвучали вірші поета, діти розповіли про життєвий нелегкий шлях Юрія Андрійовича. Все своє життя він гордо проніс звання українця,  закликав і своїми вчинками і творчістю до любові і боротьби. Свого часу як редактор дитячого львівського журналу та автора віршів для дітей прививав любов у наймолодших до своєї землі, до материнської мови, до України.

  

До пам’ятника  січовому стрільцеві свободівці поклали вінки.

  

Голова Надвірнянської районної організації  ВО «Свобода» Михайло Іваночко, виступаючи перед громадою, подякував усім присутнім за їхню участь в урочистостях тому, що ми повинні пам’ятати своїх земляків, рівнятися на їхній чин, навчати дітей у національному дусі, ставити їм у приклад найкращих синів України.

  

«Визвольна війна не припиняється і сьогодні, бо насправді ми перебуваємо сьогодні  в стані війни, бо на чолі нашої з вами  держави  - орда. Зараз в Україні маємо не просто поневолений край, в Україні маємо найстрашніше –  це називається поневоленим розумом, це називається рабською свідомістю. І якщо Україна не змінюватиме свого способу мислення, не поможуть жодні реформи, бо вони абсолютно безглузді за суттю та цинічні за змістом. Сьогоднішні можновлажці дореформувалися до того, що доходи людей зменшилися і не тількуи через інфляцію. Зараз вчителі, лікарі та працівники культури отримують заробітної плати менше через те, що фінансування бюджетної сфери скоротилося, казначейські рахунки заблоковано. Казна порожня, ми живемо в борг, але на екранах телевізорів „мракобісне покращення”. Їхня абсолютна слабкість – це єдина зброя, яку вони зараз можуть демонструють це репресії проти всіх.  І що більше ця орда оббріхує нас, що більше ця орда малює з нас образ якихось страховиськ, то більше ми світимося, то більше ми знаходимо сили щоби протистояти  цьому режимові з надзвичайно простих мотивів: це наша земля, це називається націоналізмом.  Націоналізм в останню чергу ідеологія, в першу чергу це закони природи – бути собою, мати  свою землю, бути господарем на ній, мати свою неповторну мові, історію,  культуру і Церкву.

Ми не маємо права на сумніви, ми не маємо права на страх.В нас є один єдиний вибір – наступ на цей режим і перемога. Будьмо сильні”, - так закінчив свій виступ Михайло Іваночко. 

                                                            Прес служба Надвірняської РО ВО „Свобода”

 

Категорія: Новини | Переглядів: 775 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
16:11
 
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0