Субота, 27.04.2024, 22:28




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Жовтень » 15 » Надвірняські свободівці відзначили річницю та вшанували героїчну, непереборну Українську Повстанську Армію
02:10
Надвірняські свободівці відзначили річницю та вшанували героїчну, непереборну Українську Повстанську Армію


14 жовтня всі українські громади провели заходи по вшануванню та відзначенню річниці створення Української Повстанської Армії.

В цей святковий сонячний день на могилі воїнів ОУН-УПА, недавно відновленої силами надівнянських свободівців, у Ланчині на Надвірнянщині було дуже велелюдно. Священик УГКЦ отець В. Ткачук відправив панахиду за загиблими вояками УПА. 

    

Після панахиди розпочалось народне віче. Слово для привітання взяв депутат Надвірнянської районної ради, член ВО «Свобода» Володимир Черленюк. Зокрема він наголосив: «Вже більше 20 років ми відзначаємо на місцевих рівнях подвиги цих молодих українців, які віддали життя за нашу землю. Та нажаль наша влада, як нинішня так і попередня, не хоче визнати ОУН-УПА офіційно. Але прийде час і Україна визнає своїх Героїв». Свободівець нагадав коротко історію УПА. Зокрема він нагадав, як відзивались про наше військо провідні політики світу. Так  французький Президент генерал Де Голь сказав, що якби у Франції було таке військо, то німецький чобіт не був би на їхній землі.

    

Пролунали на віче і патріотичні виступи учнів Ланчинських шкіл. 

Сьогодні націоналісти вшанували борців за Волю України, учасників визвольних змагань у Делятині, Пньові, Гвозді.

Голова Пнівського осередку ВО «Свобода» Валентин Булейко привітав усіх присутніх на віче з річницею створення нескореної УПА та закликав краян шанувати нашу історію. Ми повинні брати приклад з наших герої, які ціною свого життя вибороли нам волю у незалежній країні. Свободівець наголосив у своєму виступі: «Ми українці, ми живемо на своїй Богом даній землі, і девізом нашого життя має бути перша заповідь Декалогу українського націоналіста «Здобудеш українську державу, або згинеш в боротьбі за неї». Наші хлопці, які лежать в могилах по карпатських  лісах і сибірській мерзлоті, здобули нам цю державу. Наше завдання цю державу зберегти. І ми цього доб’ємося»

Депутат районної ради Дмитро Гандзюк, виступаючи перед своїми односельчанами на вшануванні Української Повстанської Армії у своєму рідному селі Гвізд, закликав: «Щоб відзначення річниці створення УПА не стало для нас приводом для самозаспокоєння. Вороги України не сидять склавши руки. Вони, намагаючись відновити імперський статус Росії з прямими претензіями до України, усі ці роки ведуть невщухаючу політичну, економічну, інформаційну та культурну війну проти нашої держави та її незалежності. Та у нас інший шлях, шлях повернення в лоно Європи, шлях європейських цінностей та напрямок «подалі від Москви , подалі від шовіністичних кремлівських зазіхань. Ми все здолаємо, тому що ми єдині, тому що ми сильні.»

Слава Україні!

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 644 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
22:28
 
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0