Четвер, 09.05.2024, 01:38




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Травень » 25 » Олег Тягнибок: "Фракція "Свободи" у наступному парламенті вимагатиме ухвалення закону "Про захист української мови"
10:02
Олег Тягнибок: "Фракція "Свободи" у наступному парламенті вимагатиме ухвалення закону "Про захист української мови"

"Негідники, які засіли в Будинку українського парламенту, вирішили познущатися над українцями та в першому читанні розглянути законопроект "Про засади державної мовної політики" (№9073). Це не закон, який захищає українську мову як державну. Це не закон про мови, що захищає мови національних меншин. Цей закон написали найбільші українофоби й негідники Каліснічєнки, Ківалови та інші україноненависники; користуючись тим, що Партія регіонів за рахунок зрадників-"тушок" має "контрольний пакет" голосів в українському парламенті, вони ще до виборів вирішили реалізувати свої злочинні плани проти всього українського: українського духу, української ідеї, української мови" – заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок під час мітингу біля Верховної Ради України з вимогою не допустити ухвалення українофобського "мовного" законопроекту Ківалова-Калєснічєнка.

Також лідер "Свободи" зазначив: "Україна з 1989 року живе за законом про мови УССР. За 23 останніх роки політики так і не спромоглися ухвалити національний закон "Про захист української мови". Тепер перед виборами українофоби спекулюють на мовній темі на догоду Москві, щоб допомогти розпускати щупальця Ґундяєву і розбудовувати "русскій мір", для того, щоб віддати під повний контроль Кремля інформаційний та мовний простір, як уже сталося зі стратегічними підприємствами і як це готують із землею. Нинішній режим зухвало і методично продає Україну.

 

Яке моральне право мають деградовані політики забирати в нас найсвятіше?! Реакція українців буде адекватною. Чим більша дія з боку україноненависників – тим більшою буде протидія. Відповіддю на дії влади мають стати масові акції протесту по всій Україні, що стосуватимуться абсолютно всіх питань, але базове – українська мова.

Я переконаний: тим негідникам не повинно бути ніякої пощади, бо вони забирають у нас найсвятіше – материнську мову. Наша реакція має бути нещадною. Маємо відповідальність перед тими, хто привів нас на цей світ, перед нашими попередниками, чиї душі дивляться на нас згори. І вони чекають не "толерантності", не ідіотської "політкоректності", яка призводить до приниження і знищення українців, а кличуть до рішучих, конкретних дій за свою землю, за свою мову, за свої традиції, за своє українське майбутнє.

 
Українці обов'язково піднімуться, і саме сьогоднішнє голосування у Верховній Раді буде серйозним приводом для піднесення української громади проти цієї українофобської банди. Проти режиму, який знищує будь-що українське, принижує українців як господарів цієї землі та, найголовніше, знищує українців духовно, намагається пригнобити їх морально.

 

Що намагаються під маскою цього закону запровадити його ініціатори? Відібрати в України як держави право регулювати мовну політику всередині країни, віддати це питання на відкуп приватних структур, окремих організацій. Це породить хаос в Україні – від того, якою мовою робити вивіски, до мови діловодства, якою мовою спілкуватимуться державні інституції, суди, освітні заклади і т.д.

 

Які б не були фальсифікації, які би перепони нам не ставили – вже восени цього року в парламенті буде велика фракція українських націоналістів, і першим буде закон "Про захист української мови. Ми вимагатимемо створення Державного комітету мовної політики, відповідального за захист та поширення української мови та запровадження обов'язкового іспиту з української для державних службовців та кандидатів на виборні посади. Необхідно зобов'язати всіх держслужбовців вживати українську мову на роботі та під час публічних виступів".

 
Довідка: 24 травня 2012 року Всеукраїнське об'єднання "Свобода" провело пікетування Верховної Ради України з вимогою не допустити ухвалення українофобського "мовного" законопроекту Ківалова-Калєснічєнка. У рамках акції відбувся флешмоб та брифінг свободівців-голів обласних рад.

Прес-служба ВО Свобода

Категорія: Новини | Переглядів: 649 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
01:38
 
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0