Четвер, 02.05.2024, 17:39




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Квітень » 12 » Олег Тягнибок ініціює внесення до порядку денного Верховної Ради України законопроєкту про збільшення закупівельних цін на молоко
23:46
Олег Тягнибок ініціює внесення до порядку денного Верховної Ради України законопроєкту про збільшення закупівельних цін на молоко

14 квітня на Погоджувальній раді парламенту очільник фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок від імени українських селян вимагатиме внесення до порядку денного сесії ВРУ та ухвалення законопроєкту № 2414а "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підтримки фізичних осіб-сільськогосподарських товаровиробників)", який має захистити інтереси селян-виробників молока. Про це повідомив депутат-свободівець заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Ігор Сабій, який є автором цього законопроєкту.

Як зазначив Ігор Сабій, в умовах складного економічного становища, в якому зараз перебуває Україна, необхідно на законодавчому рівні закріпити інтереси українських селян-товаровиробників, які не мають жодного захисту від свавілля переробних підприємств. У першу чергу це стосується закупівельних цін на молоко у населення. Загальна кількість домогосподарств, що мають корів, становить приблизно 1,6 млн. Для багатьох із них гроші від збуту молока на переробку є єдиним стабільним джерелом доходу і доступною формою самозайнятости. У зв'язку з низькою рентабельністю продажів молока доля молочної галузі на селі може опинитися під загрозою, що призведе до падіння зайнятости та подальшого зубожіння сільського населення.

"Питання низьких закупівельних цін на молоко завжди залишалось і залишається одним із найактуальніших. У кожному українському селі люди нарікають на несправедливі ціни та порушення своїх прав як виробників молока. Ця проблема потребує нагального вирішення на законодавчому рівні. Зазначу, що "Програма захисту українців" ВО "Свобода" передбачає підготовку відповідного законопроєкту.

Нині чинна система державної підтримки ставить у нерівне становище домогосподарства-виробники молока порівняно з юридичними особами. Джерелом коштів, які спрямовують на підтримку виробників молока, є акумульований переробними підприємствами ПДВ. Відповідно до положень Податкового кодексу, 2013 року його розподіляли у співвідношенні 60/40: шістдесят відсотків ішло на виплату сільгосптоваровиробникам компенсації за продане ними молоко, а сорок відсотків через спецфонд Державного б'юджету – на фінансування програм із будівництва крупно-товарних тваринницьких комплексів, тобто фактично на підтримку олігархів. 2014 року таке співвідношення становить 50/50. Проєкт закону, автором якого я є, передбачає, що суму ПДВ будуть стовідсотково повертати населенню. Це, своєю чергою, позитивно вплине на збільшення закупівельних цін на молоко. Фракція ВО "Свобода" переконана, що ухвалення цього законопроєкту захистить інтереси українських селян", – зазначив Ігор Сабій.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 444 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
17:39
 
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0