Понеділок, 06.05.2024, 15:16




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Січень » 31 » Олег Тягнибок: "Опозиція має змусити провладну більшість працювати у правовому полі"
21:19
Олег Тягнибок: "Опозиція має змусити провладну більшість працювати у правовому полі"

"Опозиція має зробити те, чого від неї очікує українське суспільство – змусити провладну більшість або працювати, або йти на перевибори. Ми маємо політичну відповідальність і повинні дійсно змінити ганебну ситуацію із неперсональним голосуванням у парламенті та антинародними рішеннями ВРУ". Про це 31 січня 2013 року заявив керівник парламентської фракції Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Олег Тягнибок під час виступу на зборах опозиції у Верховній Раді.


"Мета опозиційних сил – домогтися, щоб український парламент як найвищий законодавчий орган української держави почав відповідально працювати. Щоби закони та постанови, які ухвалюють у цих стінах, були не просто легітимними, але й відображали потреби та інтереси українського суспільства.

Жоден закон, постанова, кадрове призначення, яке до цього часу відбувалося у Верховній Раді, насправді не є законними і легітимними. Бо представники ПР і КПУ, попри те що отримали більшість (опустимо яким чином), не спроможні на юридично бездоганне ухвалення рішень.

Тому ми вимагаємо від більшості, якщо вона існує, діяти в межах Конституції, закону "Про статус народного депутата України", Регламенту ВРУ. Ми як представники опозиції зобов'язані їх змусити не просто працювати, а діяти у правовому полі України. Тому тільки персональне голосування, жодної роботи парламенту, доки не буде запроваджено систему "Рада-ІІІ". Більше того, у сесійній залі має лунати лише державна українська мова.

Нас дивує позиція голови ВРУ, який у порушення частини 2 статті 83 відмовився скликати позачергову сесію. У Регламенті не зафіксовано, що Апарат ВРУ – найняті працівники, які зобов'язані обслуговувати нашу діяльність – може ухвалювати політичні рішення. Легітимних представників українського народу, за яких сумарно проголосували понад 10 мільйонів українців, судять особи, які не мають на це жодного права, і судять не за нашу дію, а за їхні "підозри". Це абсурд, який є яскравим прикладом того, що парламентаризм в Україні повністю зруйновано!

Те, що ми сьогодні зібралися, це виступ проти беззаконня нинішнього режиму й апеляція до українського суспільства. Сьогодні вони зневажають нас, депутатів-опозиціонерів, не рахуються з нашими правами. Так само вони зневажають і знищують усіх українців. Бо для тої влади громадянин України є ніщо. Є лише їхнє бажання грабувати, дурити, обманювати, напихати свої кишені, а потім, як у байці Руданського – "Нацарюю сто рублів і втечу"…

Ми усвідомлюємо величезну відповідальність, і не тільки перед тими більш ніж десятьма мільйонами українців, які сумарно віддали за нас голоси. Ми маємо зараз політичну відповідальність за всіх громадян України, які сьогодні вже зовсім по-іншому ставляться до чинної влади і до свого вибору, навіть якщо вони голосували не за опозицію. Ми маємо зробити те, чого від нас очікує українське суспільство – змусити їх працювати, або хай ідуть на перевибори. Ми маємо політичну відповідальність і повинні реально змінити цю ситуацію, бути провідниками української нації у боротьбі за справедливість, за гідні умови життя.

Тому апелюємо до української громади: будьте разом з нами, підтримуйте нас! Без вас, мільйонів українців, які поставлені на межу виживання, ми нічого не зробимо. Ситуація в суспільстві вирує. Тож будьте готові до спільної боротьби за наші перспективи, за завтрашній день, за майбутнє українських дітей!", – закликав Олег Тягнибок.

Нагадаємо, 31 січня опозиційні фракції ухвалили заяву, в якій окреслили свої завдання:

                                                                                                   Прес-служба ВО "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 501 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:16
 
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0