Субота, 27.04.2024, 09:09




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Лютий » 15 » Олександр Сич: "Так звана "оптимізація" є крахом бюджетної і соціально-гуманітарної політики уряду"
19:47
Олександр Сич: "Так звана "оптимізація" є крахом бюджетної і соціально-гуманітарної політики уряду"
 
Коментуючи нещодавнє розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації про заходи щодо "оптимізації" мережі бюджетних установ області та економії видатків місцевих бюджетів на 2013 рік, народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олександр Сич охарактеризував їх банальним скороченням та виявом тотального краху бюджетної і соціально-гуманітарної політики чинного уряду. Таку точку зору націоналіст висловив під час підсумкового засідання колегії управління з питань культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації, яке відбулося 14 лютого 2013 року.
Виступаючи перед працівниками місцевих закладів культури та присутніми на засіданні очільниками області, Олександр Сич, зокрема, зазначив, що ініційоване на вимогу Кабінету міністрів України закриття в області близько 18-х шкіл, 5-ти бібліотек та 2-х ФАПів є не оптимізацією, а банальним скороченням. "Це – не оптимізація, а банальне скорочення. Зверніть увагу на те, що в розпорядженні ОДА йдеться про те, що ця так звана "оптимізація" здійснюється на вимогу Кабінету Міністрів України. А це у свою чергу означає тотальний крах бюджетної і соціально-гуманітарної політики чинного уряду. Вже сам факт скорочення закладів освіти та культури посеред навчального року свідчить про те, що це не просто оптимізація чи скорочення, а катастрофа у бюджетній політиці. Такого ще ніколи не було! Усе робиться алярмово, оскільки в бюджеті елементарно немає грошей. І скільки б нам не розказували байки про "стабільність і порядок", чинний уряд вже так дооптимізувався, що скоро будемо ходити босі й голі", – зауважив народний депутат. На переконання свободівця, перш ніж вдаватися до будь-яких заходів із оптимізації, навіть коли вони і справді доцільні, необхідно виважено та ретельно усе проаналізувати, а не здійснювати це посеред навчального та бюджетного року. "Звичайно, в області є такі навчальні заклади, де учителів і справді значно більше, ніж учнів. Однак оптимізація має передбачати не лише скорочення, а давати насамперед системне уявлення про те, як натомість дитина зможе реалізувати своє право на здобуття освіти, а хворий – на отримання медичної допомоги. Тобто все потрібно спочатку ретельно проаналізувати. Коли йде скорочення закладів охорони здоров'я та культури, то чому, принаймні, це здійснюється не в кінці календарного року? Чому не напередодні бюджетного процесу, коли по формульному розрахунку закладаються кошти на функціонування тих чи інших установ із розрахунку на кількість учнів чи пацієнтів?", – резюмував Олександр Сич.
Свободівець повідомив, що зараз готує зміни до окремих законодавчих актів із метою врегулювання й надання органам місцевого самоврядування виключних повноважень щодо визначення питань функціонування, скорочення чи розширення навчальних закладів, засновниками яких є самі органи місцевого самоврядування.
"Надання послуг – чи то освітніх, чи то медичних – є делегованими повноваженнями. Держава зобов'язана думати про функціонування шкіл, лікарень, бібліотек, а, делегуючи свої обов'язки органам місцевого самоврядування, вона зобов'язана ще й передавати кошти. У нас же уряд вимагає здійснювати ці повноваження, але грошей не дає. Натомість на місцях змушені забирати кошти з бюджету розвитку – не ремонтувати, не будувати, не купувати, а просто всі гроші спрямовувати на заробітну плату, харчування та медикаменти", – зауважив Олександр Сич.
 
                            Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"
 
Нагадаємо, що розпорядженням голови ОДА М.Вишиванюка в області повинна пройти оптимізація закладів бюджетної сфери, а простіше скорочення ліжкомісць в лікарнях, ліквідацію шкіл, скорочення працівників культури. Надвірнянський район також неоминули даним розпорядженням. В Надвірнянському районі повинно скоротитися 12 ставок у культурі, ліквідація Л.Велесницької школи, переведення С.Майданської школи з середньої на початкову. В результаті влада планує зєкономити 526 тис грн.
Категорія: Новини | Переглядів: 549 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
09:09
 
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0