Вівторок, 30.04.2024, 03:27




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Березень » 26 » Папа Римський Франциск продовжує проявляти чудеса скромності і аскетизму
12:47
Папа Римський Франциск продовжує проявляти чудеса скромності і аскетизму


Папа Римський Франциск дійшов висновку, що його резиденція у Ватикані занадто простора, і попросив скоротити кількість відведених для нього кімнат.

В ході огляду резиденції понтифік вигукнув: «Тут достатньо місця для 300 осіб». У результаті він попросив, щоб його житло було якомога простішим і не таким великим.

Крім того, Франциска не влаштував трон, встановлений в Клементінському залі у Ватикані: понтифік розпорядився замінити його на звичайне крісло.

Такі нововведення ілюструють прагнення Папи Римського спростити своє життя, щоб бути ближчим до віруючих.

Для порівняння - життя та діяння Гундяєва. який насаджує нам "Русский мир"

                                                            Українські надії

Обрання Папи Франциска радісно зустріли українські греко-католики. Виявляється, нинішній Понтифік ще з Аргентини знайомий з предстоятелем УГКЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком). Більше того, Папа Франциск може вважатися вихованцем українського священика, єпископа, архімандрита й ректора української Папської Малої Семінарії в Римі Степана Чміля. В молодому віці Хорхе Бергольо прислуговував отцю Степану під час богослужінь.

Блаженніший Любомир (Гузар) після оголошення рішення конклаву зазначив, що обрання Папи Франциска наближає здобуття греко-католицькою церквою патріархату.

"Він добре знає наш обряд і навіть пам’ятає нашу літургію. Востаннє я його відвідував, коли прощався з Аргентиною, від’їжджаючи до України, і просив, щоб він дав свої свідчення для беатифікаційного процесу о. Степана Чміля, на що він радо погодився. Отож, Святіший Отець дуже добре знає і про нашу церкву, і про нашу літургію та обряд, про нашу духовність", - зазначив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ надіслав Папі Франциску запрошення відвідати нашу країну під час святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України. "Я переконаний, що на нас чекає багато приємних подій, якими вони будуть, покаже час, але дійсно у своєму листі-вітанні, що я направив новообраному Папі іспанською мовою, я запрошую його в Україну… Сподіваюся, що він його прийме. Але я думаю, що ми цього року матимемо кілька хороших можливостей спілкування з ним. Насамперед, 25 листопада ми будемо святкувати 25 років перенесення мощей святого Йосафата Кунцевича до базиліки апостола Петра. Коли це відбувалося в контексті II Ватиканського Собору, то сам Папа був присутній на цій події, і з цього приводу ми хочемо здійснити паломництво нашого українського єпископату в Рим. Ми сподіваємося, що це також буде моментом зустрічі зі Святішим Отцем", - повідомив Святослав Шевчук.

Очільники УГКЦ все ж стримані в припущеннях, однак задоволення від вибору кардиналів не приховують. Тим часом аналітики й релігієзнавці ледь не в унісон називають Папу Франциска не інакше, як другом України. Новообраний Папа може зробити Україну одним із стратегічних напрямків своєї політики, він не ігноруватиме УГКЦ у діалозі з російською церквою, впевнені експерти.

«В мене таке дивне відчуття, що ті події, які відбулися у нашій церкві два роки тому, стали таким пророчим знаком для всієї Вселенської церкви. Мій попередник зрікся свого уряду – через два роки це зробив Бенедикт XVI, наші єпископи на Виборчому Синоді обрали Главу церкви з другого кінця світу – те саме зробили кардинали на конклаві, - зазначив Блаженніший Святослав. - Насправді, дуже цікаві паралелі життя української церкви з життям римської церкви ми в цих днях спостерігаємо. І це, можливо, теж якийсь Божий знак, що нас чекають якісь гарні події в майбутньому.


Категорія: Новини | Переглядів: 676 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
03:27
 
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0