Середа, 08.05.2024, 11:07




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Вересень » 17 » Піцуряк Манолій взяв участь у панахиді за загиблою родиною Поварчуків у с.Білі Ослави
01:36
Піцуряк Манолій взяв участь у панахиді за загиблою родиною Поварчуків у с.Білі Ослави

 

На пам’ятнику Героям УПА в с.Білі Ослави, що на Надвірнянщині напис: «На вічний спомин про батька й матір, сестру та братів поставив цей пам’ятник Петро Поварчук з дружиною Анною». Це один із синів великої родини Поварчуків, який волею долі опинився, після приходу «совітів», за кордоном. Дев’ятеро братів та сестра Поварчуків загинули в боях з радянськими загарбниками, в тюрмах та на засланні. На гранітній плиті увіковічено імена й інших білоославських патріотів, які віддали життя у боротьбі за становлення Української Держави.

Цими днями біля пам’ятника відслужив панахиду за померлими членами родини Поварчуків та інших борців за Волю України священник УГКЦ о.Сергій.

«Сторінки історії є надзвичайно трагічними, є надзвичайно важкими для кожного з нас. Саме сьогодні ми прийшли віддати шану, прийшли вшанувати честь цих Героїв. Бо саме Героям є той хто не жаліє себе, як і вони, як і багато інших, які є знані і незнані. Вони віддали своє життя, полягли у часи визвольних змагань, стали жертвами репресій, стали жертвами поневірянь, стали жертвами безбожного режиму, який намагався знищити і патріотичні почуття людини, і почуття релігійні, християнські по відношенню до Бога»

 

Біля пам’ятника майорять прапори державний - синьо-жовтий, символ визвольної боротьби – червоно-чорний та прапори ВО «Свобода». Адже внук Героїв, Юрій Поварчук, голова Білоославського осередку ВО «Свобода» .

«Ворог хотів стерти з лиця землі ім’я Поварчуків, яке з Божої ласки все ж вижило і продовжило своє життя у внуках та правнуках», про це говорив присутній на заходах кандидат до Верховної ради України Піцуряк Манолій. «Велику та безсмертну славу передали нам вояки УПА – легендарні бандерівці, які викликали у ворогів печерний страх, шоковий стан і той страх переслідує наших ворогів і понині. А цей величний пам’ятник – це святиня та свідок того, що ми пам’ятаємо про ті трагічні часи. Ті люди, які загинули в рядах УПА, вони нам показали приклад, що не потрібно гнутися ні перед ким: ні перед москалем, ні перед поляком. Потрібно братися і боротися, і виборювати своє тому, що це наша земля, це українська земля, земля для українців» - закликав Манолій Піцуряк.


Слова подяки до всіх присутніх прозвучали від сина одного з загиблих братів Михайла Поварчука: «Всім хто прийшов ушанувати родину низький уклін і щоб ніколи не повторилося те лихо, яке сталося з моєю родиною та з тисячами родин по всій Україні».


«Загибель цієї патріотичної родини Поварчуків в час визвольних змагань не була марною, бо згинула і та імперія, яка намагалася тримати Україну у вічному рабстві. Але українці знають, «що рабів не пускають до раю» і тому боротьба за Україну не припиняється. Вона переходить в різні фази, набуває інших форм від військового протистояння до інформаційного та економічного протистояння.

І 28 жовтня під час голосування за кандидатів до Верховної ради України вчергове потрібно зважити на сьогоднішні реалії, дати відкоша всім «гречкосіям» та благодійникам та обрати достойного – узгодженого  кандидата від опозиції. «…І не здригнеться рука, щоб змінити все на користь українців», так завершив свій виступ голова Надвірнянської РО ВО «Свобода» Михайло Іваночко.

 

Після урочистостей ще довго громада не відпускала Манолія Піцуряка, прагнучи якомога більше розпитати та дізнатися про плани об’єднаної опозиції в наступному парламенті, про найперші  закони, за які голосуватиме проукраїнська більшість. Манолій Піцуряк повідомив, що всі найнеобхідніші закони вже підготовлені та чекають обрання нового складу Верховної ради. Найпершим завданням є усунення від влади Януковича та його команди, зміна структури влади, провести люстрацію влади, відмінити закон «Про мову», підмінити псевдореформістські закони про пенсійну, судову, податкову реформи та реформи в медичній сфері тощо.

 

Після цього кандидат до Верховної ради України Манолій Піцуряк відвідав село Чорний Потік, де також спілкувався з жителями, відповідаючи на життєві та важливі для людей питання, вивчав їхні проблеми та давав доручення для їх вирішення. Адже Піцуоряк Манолій зараз є депутатом Івано-Франківської обласної ради, головою постійної депутатської комісії Івано-Франківської обласної ради з питань охорони здоровя.

                                                       Прес служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 1078 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
11:07
 
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0