Четвер, 25.04.2024, 05:56




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Серпень » 21 » Ще не перевелися такі люди на світі, в яких любов горить у серці
16:41
Ще не перевелися такі люди на світі, в яких любов горить у серці


Голова Донецької ОО ВО "Свобода" Ігор Славгородським та голова Немирівської районної організації ВО «Свобода» Леся Леськів на запрошення надвірнянських свободівців відвідали героїчний прикарпатський край. Розповідає Ігор Славгородський:«Ми побували в багатьох місцях слави УПА, відвідали ще живих славетних вояків. Будучи в краях, як могли б не заїхати у гості до нашого побратима Манолія Піцуряка".

  

Їдемо у селище, де працює Манолій Васильович головним лікарем Солотвинської районної лікарні. Двері його кабінету завжди відчинені. Дізнавшись, що до нього завітали гості із Донецька та Вінниці, господар лікарні не приховав свого задоволення.

"На жаль не дуже часто до мене приїжджають такі гості, як ви. Мені приємно, що я можу поспілкуватися із своїми однодумцями".

Гості в першу чергу передали теплі слова подяки від славного вояка Дмитра Верхоляка (псевдо «Дуб»), якого провідували напередодні, на що Манолій Васильович відповів: "Ми служимо людям і маємо робити так щоб нам дякували за працю, адже інколи ліки не допомагають так, як добре, щире слово, чи посмішка людей у білих халатах."

   

Сильний у роботі, у прояві душевних якостей є п. Манолій. Приступаючи кожного дня до роботи, переступаючи поріг лікарні, він забуває про власні клопоти і турботи, бо добре розуміє: на нього чекають ті, яким він вкрай потрібен. Тобто це людина, на плечі якої лягла велика відповідальність перед людьми.

   

Ні для кого не є секретом, що здоров'я – головне багатство, без якого неможливе повноцінне життя. При зустрічі з гостями головний лікар лікарні зокрема наголосив на важливому наболілому питанні щодо Закону про «Екстрену медичну допомогу», який набув чинності цього року. Розповів про те, як він бореться із теперішньою владою  в медичній царині, поділився з нами своїми думками: "Головний акцент реформи — створення диспетчерської служби, до якої надходитимуть виклики з усієї області. Там за допомогою GPS-навігації буде видно, яка бригада лікарів найближча до місця, де знаходиться хворий. Вона й надаватиме першу невідкладну допомогу. Визначені строки приїзду медиків: десять хвилин в місті, двадцять в селах. А що мають робити лікарі у глибинці?» - розмірковує Манолій Васильович. «Ось візьмемо до прикладу районну лікарню у Солотвині. Ми обслуговуєм гірські села, у розпорядженні десять машин швидкої допомоги, з них шість — стареньких "вазиків", деякі з вісімдесятих років минулого століття".

  

   


   

   

Манолію Васильовичу було дуже цікаво спілкуватися із головами Донецької ОО ВО "Свобода" Ігорем Славгородським та Немирівської районної організації ВО «Свобода» Лесею Леськів тому, що їхні області першими випробовують цей Закон в якості експериментальних. За  словами Манолія Піцуряка, таку медичну реформу в Україні потрібно скасувати. Він, як голова постійної депутатської комісії при обласній раді з питань медицини, уже звернувся до Президента України та Верховної Ради України із закликом відтермінувати набрання чинності Закон "Про екстрену медичну допомогу".

Манолій Піцуряк вважає: "Набрання чинності зазначеного Закону може призвести до нестабільного функціювання екстреної (швидкої) медичної допомоги через законодавчі прогалини та неврахування соціальної складової, зокрема щодо реорганізації нинішньої системи, а також до скорочення та звільнення працівників швидкої допомоги, погіршення стану медичного обслуговування населення, особливо у віддалених населених пунктах у гірській місцевості".

Після цієї розмови гості пройшлися коридорами районної лікарні. Відчуття таке, ніби ти в себе дома! Комфортно та затишно. Враження таке, що весь медперсонал працює дійсно за покликом душі та велінням серця.

Головний лікар розповів, що сьогодні цей медичний заклад обслуговує населення, що проживає у 15, переважно, гірських населених пунктах з кількістю населення понад 30 тис осіб (майже половина від загальної кількості населення району). Стаціонар розрахований на 105 ліжок (терапевтичний, туберкульозний, хірургічний, травматичний, пологовий, дитячий відділи). Поліклінічне відділення розраховане на 250 відвідувань на добу. У селах працюють 4 лікарські амбулаторії та 10 фельдшерсько-акушерських пунктів.

Гості побували у пункті надання першої медичної допомоги. Тут, на відміну інших медичних закладів, до яких ми зазвичай звикли звертатися, першу медичну допомогу надають безкоштовно. Лікарі мають всі медикаменти для цього.

Ходячи коридорами, пацієнти самі виходили з палат і залюбки спілкувалися з гостями. Вони із захоплення розповідали, що Манолій Піцуряк людина з великої букви, має щире серце і відкриту душу. Він завжди відгукнеться на допомогу, простягне людині свою руку. Не знайшлося жодного, хто б сказав щось погане. Ігор Славгородський пожартував: "Нам було б краще переїжджати з Донецька сюди, бо тут лікування є безкоштовним та славні, щирі, відкриті люди".

"Нам не дуже кортіло покидати цю установу, бо далеко не кожен день вдається побувати у такому медичному закладі, де при мізерному фінансуванні можливий такий рівень медичного обслуговування" - розмірковує голова Немирівської РО ВО "Свобода" Леся Леськів.

Господар ще довго з нами спілкувався, бо переконаний, що зуміє разом з однодумцями зупинити ті реформи, які спрямовані проти народу  саме в  медичній галузі.

Після цього гості розпрощалися з господарем, а дорогою додому ще довго гомоніли, намагаючись підбирати слова про чоловіка, який своєю працею щораз доводить, що не влада вирішує нашу долю, а самовіддані люди, що ставлять найвище потреби людей, які прагнуть змін і добиваються свого.

Ми переконані: «Зміниться влада і зміниться життя».

Будьмо певні цього і сильні в своєму переконанні.

Ми все здолаємо.

Слава Україні!

                                    Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»


Категорія: Новини | Переглядів: 864 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
05:56
 
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0