Вівторок, 30.04.2024, 03:05




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Березень » 25 » Сьогодні виповнюється 14 років з дня загибелі В'ячеслава Чорновола
20:31
Сьогодні виповнюється 14 років з дня загибелі В'ячеслава Чорновола


Сьогодні, 25 березня, виповнюється 14 років з дня загибелі Героя України, лідера Народного Руху України (НРУ) В'ячеслава Чорновола.

У зв'язку з цим в Івано-Франківську відбулося поминальне віче. Біля пам'ятника Чорноволу священики відслужили панахиду. Присутні вшанували пам'ять лідера НРУ хвилиною мовчання. Представники обласної та міської влади, політичних партій та громадськості поклали вінки та квіти до пам'ятника.

На віче виступили перший заступник голови Івано-Франківської облради Олександр Левицький, народний депутат фракції Свобода Олександр Сич, заступник лідера Івано-Франківської облорганізації НРУ Ярослав Єфімчук.

"Ми зібралися тут, щоб поклонитися світлій людині, яка ще протягом багатьох століть буде для майбутніх поколінь прикладом служіння рідній державі і боротьби за її майбутнє".

"Сьогодні, на жаль, хоча минуло вже 14 років з дня його смерті, мало що змінилося. Як і тоді, коли Чорновіл говорив про те, що одним з найбільш актуальних завдань є будівництво української України, на жаль, це питання актуальне і сьогодні". "Чорновіл - це символ, Герой України, якого й мертвого бояться. Хоча вже чотирнадцята весна проходить, а кримінальну справу не завершено, не засуджені виконавці, немає замовників вбивства".   

Здається, про Чорновола сказано вже все, однак з кожним роком відсутність постаті рівня Чорновола стає все відчутнішою в Україні. А тому, як запевняють учасники віча, з нього потрібно брати приклад і наслідувати. І інакше, як прагматиком, який хотів держави, його не називають.

«Людям сьогодні не вистачає того духу та національного патріотичного почуття. Думаю, що Чорновіл є яскравим прикладом для молодих людей і саме на нього ми повинні рівнятися. Сумно бачити так мало людей, тому потрібно ще із маленького виховувати у дітях патріотичний дух, любов до вітчизни. А це вже залежить і від навчання і виховання».

Олександр Сич закликав усіх до консолідації у підтримці українських опозиційних політичних сил та участі в акції «Вставай, Україно!», яка відбудеться в Івано-Франківську 28 березня.

Довідка

В'ячеслав Чорновіл - український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу, політичний в'язень СРСР. Один із ініціаторів створення Української гельсінської спілки.

В'ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Києвом, коли його автомобіль зіткнувся з КамАЗом із причепом, що розвертався на шосе. Загинув також водій політика Євген Павлов, постраждав прес-секретар.
У червні 2010 року прокуратура Києва провела ексгумацію тіла Чорновола для повторної комісійної судово-медичної експертизи. Експертиза проводилася на прохання родичів загиблого і була необхідна для усунення протиріч у доказовій базі при розслідуванні кримінальної справи, тобто, для встановлення характеру отримання тілесних ушкоджень та встановлення причин смерті лідера НРУ.

У серпні 2011 року експертиза тіла Чорновола встановила, що він загинув у результаті травм, отриманих в ДТП.

Категорія: Новини | Переглядів: 488 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
03:05
 
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0