Середа, 08.05.2024, 15:39




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Вересень » 10 » «Той Хто Висунувся Кандидатом До Парламенту» ігнорує закон України «Про авторське право і суміжні права»
02:17
«Той Хто Висунувся Кандидатом До Парламенту» ігнорує закон України «Про авторське право і суміжні права»


8 вересня 2012 року на майдані Шевченка у місті Надвірна один з кандидатів у народні депутати, самовисуванець, організував демонстрацію фільмів Михайла Іллєнка «Той Хто Пройшов Крізь Вогонь» 2012 року, та Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою», «Тіні забутих предків».

Михайло Іллєнко — відома людина в українському кінематографі. Кінорежисер, сценарист, актор, викладач, член-кореспондент Академії мистецтв України, нині ще й заступник секретаря Спілки кінематографістів.

Юрій Іллєнко  — один із тих майстрів, які визначали поетичний напрям в українському кіно. Останній фільм Юрія Іллєнка, який нам був знятий -  «Молитва за гетьмана Мазепу», до якого йшов близько третини свого життя. Фільм для показу в Росії заборонив міністр культури РФ Михайло Швидкой. В Україні фільм також було знято з кінопоказів, заборонено для показу по ТВ, не випущено на відео. Не продано за кордон, хоча було багато пропозицій, що перекривали видатки на фільм у десятки разів. Після цього Юрій Іллєнко зробив заяву для преси: «Я йду з кіно, бо з цією бандитською владою не хочу мати справи».

Юрій Іллєнко балотувався у народні депутати України, входячи під другим номером у список політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода». Під час передвиборчих кампаній Іллєнко подорожував Україною, агітуючи виборців за ВО «Свобода» та поширюючи національну ідею.

Чи цього не знали організатори перегляду фільмів Іллєнків? Чи забули про закону України «Про авторське право і суміжні права»?

Аудіовізуальні твори є об’єктами авторського та суміжного права і захищаються законодавчою базою України від незаконного використання тиражування та розповсюдження: Конституцією України (ст. 41,42), Цивільним кодексом (Книга 4 «Право інтелектуальної власності»), Кримінальним кодексом, Кодексом про адміністративні правопорушення та законом України «Про авторське право і суміжні права». Зі змісту вказаних законодавчих актів випливає, що неправомірне (без дозволу автора) використання його твору є порушенням прав автора, що тягне за собою як адміністративну так і кримінальну відповідальність.

Тому що при відсутності прокатних посвідчень, які дають право здійснювати демонстрації, угоди з правовласниками, що надають право публічного показу даних аудіовізуальних творів та сплати авторської винагороди правовласникам дана публічна демонстрація є незаконною та порушує право автора на твір, може і буде кваліфікуватися як правопорушення за ст. 176 ККУ та 164-7 КУпАП. 

Крім того фільм М.Іллєнка «Той Хто Пройшов Крізь Вогонь» цього року номінується на здобуття премії «Оскар» Американської академії кіномистецтва і відповідно не може транслюватися на публічний показ, тиражуватися та розповсюджуватися без погодження з правовласниками.

Як стало відомо ні Михайло Іллєнко, ні хто інших з членів сім’ї не надавав  дозволу на публічний показ фільму «Той Хто Пройшов Крізь Вогонь» ні інших фільмів.


Тому для захисту авторських прав, передбачених законодавством України, представники ВО «Свобода» звернулися до правоохоронних та державних наглядових органів за дотриманням законності, у окружну виборчу комісію №87 для відповідного реагування згідно Закону. 

 

                            Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»
Категорія: Новини | Переглядів: 752 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:39
 
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0