Понеділок, 29.04.2024, 15:21




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Серпень » 25 » Україна буде єдина, незалежна, соборна і процвітаюча. Для цього потрібна перемога
05:11
Україна буде єдина, незалежна, соборна і процвітаюча. Для цього потрібна перемога

В селищі Ланчин на Надврінянщині відзначили річницю проголошення Незалежності України, як завжди, з високим патріотичним духом.

Сьогодні на урочисте віче зібрались кілька сотень людей, у тому числі вояки братства ОУН-УПА, щоб вшанувати тих, хто віддав своє життя за українську державу у часи визвольних змагань 40-50-тих роках минулого століття, Героїв Небесної сотні.

На могилі «Борцям за волю України» святі отці українських церков відправили поминальну панахиду за всіх українців, що боролися в різні часи за нашу Україну, за її Волю, Свободу та Незалежність.

      

Громада селища поховала ще в березні місяці тут, біля загиблих вояків повстанської армії, Героя Небесної сотні Василя Шеремета. Наш земляк став 100-тим з Небесної сотні, які зараз дивляться на нас з неба та їхній дух закликає всю українську націю до єдності.

Привітав своїх земляків зі святом Незалежності України голова Надвірнянської РДА Михайло Іваночко та звернувся до чисельної громади.

«Чи не символічно, що лежать у сирій та холодній землі кращі сини України, які впали в боротьбі за Україну в далекі часи більшовицької окупації та сьогодення, коли українці здолали узурпаційний режим попередньої хунти? Зараз російська хунта домагається реваншу. Північний агресор анексував Крим, зараз на Донбасі веде військову агресію. Ми повинні розуміти, що наші військові, а серед них є і багато наших земляків, воюють не просто за Донбас. Вони воюють за всю Україну. Кремлівський карлик, зі своїми імперськими амбіціями, не зупиниться -  його ціль захопити  всю Україну. Сьогодні ті національні ідеї, за які боровся Шухевич зі своєю «армією нескорених», для сотень тисяч учасників Революції гідності стали абсолютною правдою. Ми переконалися, що російський імперіалізм є одвічним ворогом України, а гасло «Київ проти Москви» зараз є таким самим актуальним, як і сотні років нашого протистояння», - розповів Михайло Іваночко.

Неодноразово і в різні роки, після проголошення Незалежності, ми завжди говорили і наголошували, що Росія не є нашим ні другом ні братнім народом. Кожного разу закликали не нищити наші збройні сили тому, що тільки сильна армія є надійним гарантом безпеки країни. Сьогодні, як ніколи, Україна перебуває в небезпеці втрати всіх наших здобутків та завоювань попередніх поколінь. Тільки наша армія є союзником нашого народу. Тому наші добровольці, наші земляки, як і тисячі українців, стали в ряди війська, щоб боронити нашу землю від ворога на східному фронті.

Сьогодні в короткотермінових відпустках перебувають кілька ланчинців, учасників АТО. Михайло Іваночко привітав вояків з державним святом, нагородив подячними грамотами та подарував патріотично-історичні книги.

«В цих книгах описано історичні події нашої минувшини, героїчний чин тих героїв, які йшли на боротьбу заради України, як і ви зараз,» - звернувся до військовослужбовців свободівець, - «Та нам не потрібно вашого посмертного подвигу. Нам ви потрібні живі та з перемогою. Передайте всім своїм побратимам на фронті, що ми пам’ятаємо та молимося за вас».

Всі виступаючі висловили впевненість та віру, що Україна буде єдина, незалежна, соборна і процвітаюча, але для цього здобудемо перемогу та встановимо мир по всій Україні.


Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 545 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:21
 
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0