Четвер, 02.05.2024, 16:32




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Серпень » 9 » В Делятині Надвірнянська «Свобода» провела народне віче «Захистимо Незалежність»
09:28
В Делятині Надвірнянська «Свобода» провела народне віче «Захистимо Незалежність»


        8 серпня 2010 року, з народної ініціативи, Надвірнянська районна організація та Делятинський осередок ВО «Свобода», провели народне віче громади с.Делятин, на якому обговорювали сьогоднішній політичний та економічний стан в державі та територіальній громаді.


         Відкриваючи віче, до громади звернувся Назар Ільків: «владні керівники держави, які отримали посади після приходу до влади В.Януковича та ПР, створення більшості у Верховній Раді неконституційним шляхом переходу депутатських «тушок» до коаліції, послідовно здають національні та територіальні позиції України в Криму, економічні позиції в сфері промисловості, згортаються свободи громадян на мирні протестні акції, свободи слова, почастішали випадки міліцейського свавілля».


         Окремо обговорювалося питання по сумнозвісній постанові НКРЕ по збільшенню ціни на газ для населення та підприємств теплоенергетики про що говорив депутат Надвірнянської районної ради, свободівець, Євген Луців.         В той час, коли таємно підписувалися «харківські угоди», коли по беззаконню ратифіковувалися вони в стінах ВР, очільники держави обіцяли, що це вимушений міра для того, щоб отримати знижку на газ в теперішніх економічних умовах і запевняли, що підвищення тарифів для населення не буде. Насправді ж знижку на газ отримали підприємства, свого часу приватизовані за безцінь теперішніми олігархами. А люди, для яких повинна була бути Україна ( з передвиборчих лозунгів «Україна для людей»), отримали черговий обман у вигляді збільшення ціни на газ, а з жовтня ще й комунальних тарифів. Відомо, що для населення постачається газ вітчизняного видобутку, вартість якого становить 26-30 доларів США за 1000 м3.


       В той же час останні роки послідовно знищується місцева газо- та нафтовидобувна галузь. Не видаються ліцензії Надвірнянському НГВУ на розробку та видобуток Микулинецького та Берегометського родовищ. Як наслідок, сотні працівників в місцевих НГВУ та УБР  готують до скорочення, Надвірнянський НПЗ «Нафтохімік Прикарпаття» не працює на повну потужність, люди просто не мають роботи, йде зубожіння населення краю.

 

      Голова Делятинського осередку ВО «Свобода» Олександр Костик в своєму виступі зупинився на питаннях по заходах ліквідації наслідків повеней 27-28 червня та 7-8 липня 2010 року по Делятинській селищній раді.  Це показово на присілку Любіжня Делятинської с/ради. С.Любіжня, а це третя частина селища Делятин, практично  відрізана від цивілізації. Автомобільні шляхи не відремонтовані, міст в аварійному стані, із-за відмови автоперевізника, який повинен обслуговувати маршрут, автобусного сполучення не має вже рік. Люди щодня долають по 8 км пішки, щоб дійти до траси і добратися до роботи, до магазину. Люди у відчаї, звернення до голови с/ради залишаються не почутими.


Народне віче громади селища Делятин прийняло резолюцію з засудженням протиправних дій та бездіяльності влади як в Києві так і на місцевому рівні. Прийняту резолюцію підписали всі учасники віче та прийнято рішення направити її до керівників селища Делятин, Надвірнянського району, Івано-Франківської області.


Резолюція

народного віче громади с.Делятин

від 08.08.2010 р.

 

1.     Засудити дії:

-         по узурпації влади неконституційним шляхом створення більшості у Верховній раді депутатськими «тушками»,

-         по здачі національних та територіальних позицій держави по перебуванню чорноморського флоту,

-         по здачі економічних пріоритетів держави-Україна в авіабудівній, атомній енергетиці, нафтогазовій та інших сферах,

-         по згортанню свободи мирних зібрань та акцій громадян,

-         по наступу на свободу слова.

2.     Звернутися до голови Івано-Франківської обласної ради  та голови Івано-Франківської ОДА

-         про скликання позачергової сесії обласної ради та прийняти відповідні заяви до Кабінету Міністрів України та Президента України по захисту жителів Івано-Франківської області від підвищення ціни на газ на 50 %;

-          направити звернення від Івано-Франківської ОДА до центральних органів влади, щодо недоцільності підвищення ціни на газ для населення, в якому вимагати скасування відповідних постанов НКРЕ та запровадження мораторію на подальше підвищення цін на енергоносії для населення.

3.     Звернутися до голови Делятинської селищної ради та голови Івано-Франківської ОДА

-         про включення до заходів по ліквідації наслідків повені 27-28 червня та 7-8 липня 2010 року та терміновому їх фінансуванню, особливо, по присілку Любіжня Делятинської с/ради,

-         відновлення автомобільних шляхів та мостів в цьому районі,

-         терміновому відновленню регулярного автобусного сполучення по маршруту Делятин - Любіжня.


Категорія: Новини | Переглядів: 1174 | Додав: sv_nad | Теги: Делятин, ВО Свобода, Назар Ільків | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
16:32
 
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0