Четвер, 28.03.2024, 14:02




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Травень » 25 » В с. Цуцилів вшанували пам'ять Героїв України
06:54
В с. Цуцилів вшанували пам'ять Героїв України

      

24 травня 2015 року активісти Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» до Дня Героїв долучилися до проведення заходу в с. Цуцилів біля меморіального комплексу, де знаходиться 46 могил членів ОУН та вояків УПА, які склали свої голови в період Другої світової війни. Урочисте відкриття цього комплексу відбулося ще 1992 р. на честь 50-ти річчя УПА.

З вітальним словом перед громадою села виступив голова фракції «Свобода» Надвірнянської районної ради Андрій Крицький, який привітав присутніх з Днем Героїв. Націоналіст закликав молодь плекати в пам'яті та черпати властивий упівцям героїзм та відвагу.

«Ми маємо пам’ятати не тільки Героїв Холодного Яру, Січових  Стрільців, вояків УПА, але не забуваймо про новий пантеон Героїв - Герої Небесної сотні та українських військових, які полягли та служать на Сході України. Коли згадуємо тих, хто трагічно загинув у визвольних змаганнях, наша віра у гідне майбутнє української держави лише кріпиться. Нехай ці Герої, які дивляться на нас сьогодні з неба, додадуть нам сили. Пам'ятаймо, що наші сумніви сьогодні – це наша поразка завтра. Ми не маємо права на сумніви, ми не маємо права на страх. В нас є один-єдиний вибір – наступ. Іншого способу немає – будьмо сильні!» - наголосив свободівець.

Викладач історії Прикарпатського військово-спортивного ліцею, свободівка Мирослава Губарчук розповіла про історію походження свята Дня Героїв, зокрема про те, що це свято встановлене на честь українських вояків, борців за Українську Суверенну Соборну державу, які є символом незборимості української нації, прикладом гідним для наслідування сучасною українською молоддю.

«Свято Героїв було встановлено в 1941 році на Другому Великому Зборі ОУН. Спочатку воно було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця, провідника ОУН, а також, саме у травні пішли з життя кращі сини України ХХ ст. – Микола Міхновський, Симон Петлюра. День Героїв – це свято кожного національно свідомого українця. День Героїв має сформувати в української нації культ героїв, гідних для наслідування: а це вояки та князі Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, українські козаки, українські гетьмани, гайдамаки, Українські Січові Стрільці, вояки Української Галицької Армії, армії УНР, Герої Крут, Герої Базару, члени УВО, ОУН, вояки Української Повстанської Армії, Герої Небесної Сотні, Герої, які віддали своє життя за Україну в ході російсько-української війни».

Також свободівка розповіла громаді с. Цуцилова про суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в Україні. Націоналістка наголосила: «Наше Всеукраїнське об’єднання «Свобода» твердо стоїть на позиціях української націоналістичної ідеології, продовжує героїчну боротьбу за Українську Суверенну Соборну Державу: 20 свободівців загинули під час Революції Гідності і стали Героями Небесної Сотні, близько тисячі свободівців воює на Донбасі як у добровольчих батальйонах «Січ», «Карпатська Січ», так і в збройних силах України і Національної Гвардії. Ми переможемо, бо з нами правда і Бог, бо ми живемо на СВОїй БОгом ДАній землі».

Надвірнянські націоналісти вручили педагогічному колективу та учням Цуцилівського НВК подяку від командира «Легіону Свобода» за зібрані продукти, малюнки для бійців на передовій.

На завершення заспівали наш Славень – Гімн України.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 1262 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
14:02
 
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0