П'ятниця, 10.05.2024, 06:40




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Червень » 6 » В Україні повернуто ідеологію в освіту
12:27
В Україні повернуто ідеологію в освіту

Уже більше року, після приходу «януковичів» до влади, в Україні триває насильницький перехід до совітсько-російської національної ідентичності. При цьому наступ на все українське в Україні тотально здійснюється на всіх можливих напрямках. Однак найбільшу увагу нова промосковська влада зосереджує на освітньому напрямку. Саме тому в Україні знову повернуто в освіту ідеологію, котра болю дуже нагадує колишню радянську.
До підручника з історії повернуто «Велику вітчизняну війну» і викинуто УПА і русифікацію. Не відчуваючи істотного спротиву, режим «януковичів» незабаром може випустити й такі підручники для молодих українців, в яких (виходячи з московських псевдоісторичних традицій), взагалі заперечуватиметься існування українського народу. І якщо ця традиція привнесення в українське життя совітсько-російської національної ідентичності продовжуватиметься і надалі, то неважко спрогнозувати, що зовсім не за горами той час, коли «донецькі», вже не зовсім довіряючи науковим колаборантам, замовлятимуть напряму підручники з історії України «фахівцям» із Москви.

Насадження совітсько-російських цінностей в Україні в освіті такими швидкими темпами необхідне правлячому режиму саме тому, що його апологети цілком усвідомлюють, що школа є потенційною загрозою для домінуючої донецько-російської ідеології. «Януковичі» сьогодні намагаються якнайскоріше виховати, залучивши для цього навчальні заклади різних рівнів, яничарів і манкуртів, які зневажатимуть усе українське, слухатимуть лише російську попсу, дивитимуться лише російське телебачення, читатимуть лише російські газети і ходитимуть тільки в російську церкву.

Таким чином, найкращими здобутками виховання молодого покоління в Україні (за умов повернення в освіту ідеології окупаційної влади) цілком можуть бути антипатріотизм, національна роз’єднаність, зневага до всього українського, ненависть до українського минулого і беззаперечна покора. І якщо за совітів українців намагалися силою «переплавити» на складову частину радянського народу, то нині режим «януковичів» прагне перетворити український народ на складову частину міфічного «русского мира».

Сьогодні в Україні насадження ідеології в освіті відіграє не менш важливу роль, аніж в нацистській Німеччині. З однією лише суттєвою різницею, що тоді там намагалися культивувати вірних прихильників Гітлера і нацистів, а в Україні прагнуть виховати правовірних яничарів і російських шовіністів. Для режиму «януковичів» дуже важливо, щоб за роки навчання молоде покоління українців увібрало в себе антиукраїнські настрої і йому було прищеплено комплекс малоросійськості та національної меншовартості.

Практикуючи повернення ідеології в освіту, діючий режим наступною своєю відправною точкою на шляху до яничаризації молоді цілком здатен зробити повернення в середні навчальні заклади піонерської організації (подоби радянського варіанту Гітлерюгенду), котра напряму буде підзвітною правлячій Партії регіонів. Найпечальніше те, що регіонали створюють таку ситуацію, за якої ідеологія і промосковська пропаганда стають обов’язковими атрибутами в українських школах і вишах. Де, за їхнім задумом, мають відігравати критичну роль у формуванні вірних прихильників російсько-орієнтованої школи і системи освіти.

Ідеологія антиукраїнства «януковичів» в подальшому вимагатиме, щоб усі без винятку вчителі були членами Партії регіонів та відповідно проводили ідеологічну обробку учнів і студентів в дусі регіонального російського шовінізму і московсько-попівського православ’я. Адже не дивлячись на те, що поки що церква залишається і надалі відокремленою від держави, «донецькі» вже за крок до того, щоб дозволити в Україні московським попам проводити в навчальних закладах свою агітацію.

Варто звернути увагу на той факт, що коли в Німеччині нацистських часів геббельсівські ідеологи і пропагандисти виховували расу панів, то в Україні часів Януковича влада робить все для того, щоб виховати расу рабів Москви. При цьому метою освітньої структури в Україні є створення майбутнього покоління, котре буде безмежно відданим Януковичу і Партії регіонів.

Можна зробити висновок, що «регіоналізм» – це ідеологія «донецького» уряду, яка підкреслює примат права держави, беззаперечну покору її лідеру і правлячій партії, підпорядкування індивідуальної волі державній владі та жорстке придушення інакомислення і свободи слова.

При цьому регіоналізм визначається тим, що режим зневажливо ставиться до ліберальних і демократичних цінностей. Сьогодні «донецькій» владі потрібні такі педагоги, які вживлювали б у свідомість тих, кого вони навчають, відторгнення необхідності критичного і незалежного мислення, а натомість запроваджували потребу сліпого підкорення владі.

По суті, антинаціональна «регіональна контрреволюція» 2010 року намагається змінити не лише спосіб мислення пересічних українців, а й при цьому змістити сприйняття ними образу реального українця. Який, на їх думку, має бути антинаціональним та відданим інтересам сусідньої держави. Й до того, мусить усвідомити всю безперспективність функціонування його рідної мови і з неприхованим захватом переходить на мову колишніх (та й нинішніх) колонізаторів свого народу. Педагогам, які не погоджуються з культивуванням наведених принципів і ставляться скептично до «донецького» регіоналізму, не має бути місця в українських навчальних закладах.

Неукраїнська освіта, разом з потугою російської православної церкви в Україні, нині є одними з найголовніших стовпів підтримки влади «януковичів». Адже повіривши в проповіді московських попів про нібито виняткову канонічність російської церкви, частина українського населення попала під прямий вплив Росії. Однак далеко не вся. Тому боротьба за душі молодих українців і виховання їх в дусі російського шовінізму стала головним завданням «донецьких».

Утім, доктрина регіоналізму не може існувати без ідеології совітсько-російської національної ідентичності українського народу. І особливо вона є важливою у той час, коли можна спостерігати зародження і еволюцію тоталітарного режиму в Україні. Паралельно із цим насаджується культ особистості Януковича, якого діюча влада глорифікує як абсолютно непогрішного правителя України.

Паралельно із цим формується і запроваджується набір понять, який мусить примирити українців з фатальною неминучістю ухвалення правил життя за тоталітарного режиму. Бо незалежно від того, хто є головним героєм розбудови тоталітаризму, існує головна вимога – ці правила мають стати загальними для всього суспільства.

Якщо спробувати провести паралелі з тоталітарним режимом в колишньому СРСР, то не важко помітити загальні ідеологічні риси, котрі є абсолютно типовими незалежно від форм влади і її політичного позиціювання. Адже в обох випадках первинними є саме елементи інституціоналізації насильства та репресій відносно всіх форм інакомислення, з одного боку, і організації удаваного консенсусу в соціумі, з іншого.

Повернення ідеології в освіту саме тому й потрібне «януковичам», щоб виховати «нову людину», яка б повністю в усьому стала залежною від волі і бажань своїх політичних патронів. Оскільки система придушення політичної опозиції в Україні може виявитися ефективною лише за умови пасивності членів суспільства і їхньої мовчазної згоди із тим, що діється поруч, але поки що особисто їх не зачіпає. В такому разі, залякування і примушення мовчати здатне виявитися куди ефективнішим засобом, аніж масові репресії, які обов’язково викличуть негативну реакцію в демократичному західному світі.

Виглядає, що ідеологи «регіоналізму по-донецькому» в Україні нині сконцентрували свої зусилля на тому, щоб мобілізувати народні маси на отримання своїх політичних цілей за допомогою найсучасніших методів досягнення консенсусу. Це: інтенсивне використання засобів масової інформації (телебачення, радіо і преси); експлуатація основних каналів соціальної комунікації, таких, як школи та виші; насадження через заклади культури своїх партійних ідеологем, котрі часто можуть бути замасковані під досить прийнятні для населення речі; залучення масових організацій, які безпосередньо пов’язані із правлячою партією; використання форм колективного визнання, типу партійної атрибутики та урочистих церемоній і парадів.

Для «януковичів» дуже важливо, щоб суспільство усвідомило всю безперспективність прагнення до повернення силою забраних у нього демократичних свобод, і почало себе повністю ідентифікувати з їхнім совітсько-російським політичним проектом. А для цього необхідно подавити бажання суспільства (і особливо його молодої частини) до спротиву в будь-яких формах та спонукати його до прийняття міфів і гасел антиукраїнської ідеології. Які поки що сприймаються українським соціумом як ірраціональні і чужорідні.

Ідеологізація української освіти необхідна донецьким ще й тому, бо вона, за їхнім задумом, сприятиме в розбудованому ними ієрархічному суспільстві повному утвердженню диктатури Партії регіонів та перетворення її на основний канал соціальної діяльності. А вірність регіональній ідеології при цьому стає неодмінною передумовою просування молодої людини по щаблям соціальної драбини, повністю підконтрольної режиму.

 Власне, тепер лише сам український народ мусить вирішити – чи згоден він із насадженням нової ідеології, котра спрямована на відновлення керівної ролі російського імперського шовінізму у визначенні історичного майбутнього України, чи прагнутиме вийти на шлях відновлення демократії і повернення до основоположних свобод і прав людини, які з 2010 року неухильно зменшуються на українських теренах. Очевидно, що «януковичі» тому й хочуть зазомбувати українську молодь совітсько-російською національною ідентичністю, бо лише в такому разі вони здатні забрати в України її державницьке і європейське майбутнє.

Віктор Каспрук – незалежний політолог

Категорія: Дописи | Переглядів: 656 | Додав: Націоналіст | Теги: яничари, Окупація, Освіта, москавство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
06:40
 
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0