Вівторок, 30.04.2024, 09:53




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Березень » 15 » В Ужгороді пройшов 5-тисячний марш опозиції "Вставай, Україно!"
21:24
В Ужгороді пройшов 5-тисячний марш опозиції "Вставай, Україно!"

15 березня 2013 року в Ужгороді пройшов багатотисячний марш на захист національних та соціальних прав українців "Вставай, Україно!".

У 74-ту річницю створення Карпатської України центром Закарпаття під керівництвом лідера Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Олега Тягнибока та ВО "Батьківщина" Арсенія Яценюка люди вийшли з вимогою усунути від влади кримінально-олігархічний режим Януковича. Також у марші взяли участь народні депутати-свободівці Валерій Черняков та Олег Гелевей.

По завершенню маршу відбувся мітинг на Народній площі Ужгорода.

"Як і напередодні у Вінниці, в Ужгороді опоненти спробували дезорієнтувати краян та розповсюджували повідомлення про нібито зміну місця проведення заходу. Попри це, більше 5 тисяч закарпатців крокують центральною вулицею Ужгорода до пам‘ятника Шевченкові на віче. Щохвилини до мітингувальників долучаються все більше мешканці краю", - повідомила прес-служба «ВО «Свобода».

Олег Тягнибок заявив: "Нині ми зібралися на Закарпатті невипадково, адже 74 роки тому тут проголошено Карпатську Україну. Хоч вона проіснувала й не так довго, але це було волевиявлення людей, які бажали мати свою державу".

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок зазначив, що невипадково стільки тисяч людей вийшло в негоду на вулицю. Адже десятитисячний марш, що відбувся напередодні у Вінниці, дав всім активним українцям поштовх гуртуватися та виходити на вулицю для боротьби за свої права.

Олег Тягнибок нагадав, що традиція відзначення річниці створення Карпатської України була відновлена закарпатськими свободівціями 2007 року. Відтоді все більше українців і патріотичних політичних сил приєднується до урочистостей з цієї нагоди. Водночас влада відмежовується від цієї славної події, натомість бере участь у святкуваннях дня незалежності Угорщини, а мадярська громада у свою чергу відплачує владі за таку лояльність "правильним" голосуванням на виборах.

Лідер "Свободи" припустив, що традицію українського державотворення буде продовжено вже незабаром. Так, імовірно наступного тижня парламент затвердить дату виборів у столиці. "Для українофобської влади це стане приголомшливою поразкою, натомість опозиція здобуде більшість у міській раді і свого столичного міського голову", – переконаний Олег Тягнибок.

Він подякував тисячам закарпатців, які за екстремальних погодних умов вийшли на марш, щоби захистити свої права. "Режим Януковича узурпував не лише виконавчу, але й судову гілку влади. На перешкоді повній узурпації стоїть парламентська опозиція, яка зберегла непідконтрольною Януковичу законодавчу владу. Згуртованість рішучо налаштованих українців примножить поступ опозиції та пришвидшить поразку кримінально-олігархічного клану. Маємо бути достойними своїх предків та до кінця стояти за Україну, державність та її національний зміст. Адже українці в усі часи використовували будь-яку можливість для державотворення. Проголошення Карпатської України – це один із прикладів, коли в несприятливих умовах українці вибороли незалежність і в такий спосіб задекларували своє прагнення до соборності", – зазначив Олег Тягнибок.


              З матеріалів ЗМІ

Категорія: Новини | Переглядів: 687 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
09:53
 
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0