Середа, 24.04.2024, 06:20




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Серпень » 17 » «Викидень» опозиції Юрій Дерев'янко підготував виборцям "технічний пасьянс"?
22:49
«Викидень» опозиції Юрій Дерев'янко підготував виборцям "технічний пасьянс"?


Станом на даний час Центральною виборчою комісією України зареєстровано 16 кандидатів в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №87, Івано-Франківська область, центр м.Надвірна. Серед кандидатів в народні депутати України п’ятеро висуванців політичних сил: Василь Онутчак, міський голова Яремче - політична партія "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка", Манолій Піцуряк, головний лікар Солотвинської районної лікарні  - політична партія Всеукраїнське об’єднання "Свобода", Володимир Калічко, голова Надвірнянської райдержадміністрації - партія Регіонів, Віталій Жавронков, секретар Надвірнянської районної організації Компартії України - Комуністична партія України та Роман Мочерняк, приватний підприємець - Партія Наталії Королевської "Україна – Вперед!". Решту одинадцять кандидатів-самовисуванців: Юрій Дерев'янко - голова благодійної організація "Всеукраїнський благодійний фонд Юрія Дерев’янка", Іван Слободян - безробітній, Тетяна Пришляк - головний редактор ТРК "Надвірна", Володимир Хопта - співголова благодійного фонду "Всеукраїнський благодійний фонд Юрія Дерев’янка", Юрій Жолоб - юрист благодійної організація "Всеукраїнський благодійний фонд Юрія Дерев’янка", Олександр Черноволенко - лікар-стоматолог Надвірнянської центральної районної лікарні, Тетяна Гриньків - вчитель Надвірнянської загальноосвітньої школи №3, Володимир Штундер - безробітній, Наталія Припхан - лікар-стоматолог ТОВ "Матриця ІФ", Руслана Богославець - машиніст технологічних насосів ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" та Володимир Монастирецький - директор ТОВ "Політорг-ІВ".

Припускаю, що зазначені кандидати-самовисуванці, крім самого Юрія Дерев’янка, є технічними кандидатами останнього. Напевно, Юрій Дерев’янко вирішив застосувати шулерство – обман, у виборчій грі з виборцями. Причинами такого припущення слугують наступні чинники.

Насамперед, Юрія Дерев’янка не висунула опозиція, що серйозно знижує його рейтинг на чергових виборах. В додачу його виключено з лав опозиційної партії «Фронт змін».

Два кандидати-самовисуванці – Володимир Хопта та Юрій Жолоб мають пряму приналежність до благодійної організації "Всеукраїнський благодійний фонд Юрія Дерев’янка" – вони працюють в цій благодійній організації, перший – співголовою, а другий - юристом. При цьому цікавим є членство Володимира Хопти в політичній партії всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", про яке свідчать дані на офіційному сайті ЦВК, оскільки донедавна ця особа фігурувала під зеленими знаменами – входила до партії «Фронту змін».

Наступне, відповідно до статті 56 Закону України "Про вибори народних депутатів України" кандидат у депутати, який балотується в одномандатному окрузі в порядку самовисування, до подання документів Центральній виборчій комісії для реєстрації  вносить  на  спеціальний  рахунок Центральної  виборчої комісії грошову заставу в розмірі дванадцяти мінімальних розмірів заробітної плати. Станом на 01.08.2012 року розмір мінімальної заробітної плати становить 1102 грн., тобто застава складає 13224 грн. За кандидатів, висунутих політичною партією, заставу оплачує партія.

Якщо уважно ознайомитися з наведеною таблицею видно, що дехто з десяти технічних кандидатів (в таблиці виділені жирним курсивом) навіть немає річного доходу більшого за розмір застави. Два технічні кандидати безробітні, один з середньою освітою Володимир Штундер зовсім без доходів. Проте, сплатити заставу в розмірі більше тринадцяти тисяч гривень для них не стало складністю. Загальна сума застави за 10 технічних кандидатів склала 132 240 грн., при цьому необхідно зазначити, що застава повертається тільки кандидату, який визнаний обраним депутатом – переможцем, решту кандидатам застава не повертається, вона перераховується до Державного бюджету України. Разом з цим, думаю, виборцям не буде складності здогадатися хто з кандидатів спроможний на такі витрати...

п/н               

 

ПІБ кандидата      

кандидата             

Дохід кандидата за 2011 рік, в т.ч. членів сім’ї, грн.

членів сім’ї

Кандидата

Членів сімї

1

Богославець Руслана                

4 564      

81 975

2

Гриньків Тетяна

10 850    

48 134

3

Дерев'янко Юрій  

10 158 880               

21 342

4

Жавронков Віталій               

12 663    

28 500

5

Жолоб Юрій       

11 936    

 

6

Калічко Володимир               

119 979  

11 323

7

Монастирецький Володимир         

79 450    

8 160

8

Мочерняк Роман  

150 000  

------ 

9

Онутчак Василь   

161 672  

59 564

10

Піцуряк Манолій   

74 876,21               

97893,44

11

Припхан Наталія

5000,12  

21 652

12

Пришляк Тетяна

14 358    

11 068

13

Слободян Іван   

19 200    

 

14

Хопта Володимир               

40 927    

 

15

Чорноволенко Олександр          

29 024    

12 468

16

Штундер Володимир               

       -----         

 ------


Серед десяти технічних кандидатів в основному жителі Надвірнянського району і м.Івано-Франківська, це лікарі, підприємці, вчитель, юрист та інші представники професій. Як на мене, саме прикро, що серед технічних кандидатів є відомий місцевий журналіст – головний редактор телерадіокомпанії «Надвірна» Тетяна Пришляк.

Передвиборні програми майже всіх технічних кандидатів написані шляхом використання чужих програм. За допомогою пошукової програми Google можна дізнатися, що більшість передвиборних програм банально скопійовано з сайту Українського центру політичного менеджменту. До прикладу, передвиборна програма кандидата в народні депутати України Тетяни Пришляк майже ідентична предвиборній програмі екс-кандидата у народні депутати України попереднього скликання, висунутого виборчим блоком політичних партій "За Єдину Україну!" Калетніка Г.М.. А кандидат у народні депутати України Юрій Жолоб, юрист за професією, фактично присвоїв собі передвиборну програму екс-кандидата на посаду міського голови Полтави в 2010 році Андрія Матківського з його ж назвою «Єдність. Добробут. Розвиток». Далі продовжувати наводити приклади такого собі плагіату технічних кандидатів в народні депутати України вважаю немає сенсу.

Враховуючи наведене вище, виникає запитання, яка ж головна ціль від десятка технічних кандидатів на окрузі №87 з центром у м.Надвірна.

Згідно статті 80 Закону України «Про вибори народних депутатів України» у виборчому бюлетені для голосування в одномандатному окрузі зазначаються в алфавітному порядку прізвища, власні імена (усі власні імена) та по батькові (за наявності) зареєстрованих у цьому окрузі кандидатів у депутати.  Тобто, послідовність у виборчому бюлетні має бути згідно таблиці. Основний кандидат-самовисуванець Юрій Дерев’янко потрапляє на початок бюлетня під хорошим непарним номером 3, представник діючої влади, голова Надвірнянської РДА – Володимир Калічко, потрапляє під парний номер 6, який в народі разом з числом 13 люди прагнуть уникати. Головний конкурент самовисуванця Дерев’янка – представник опозиції Манолій Піцуряк потрапляє подалі від початку бюлетня під парний номер 10. Слід зазначити, що в майбутньому маніпулювання щодо розміщення кандидатів у виборчому бюлетні залишається можливим завдяки скасуванню реєстрації відповідного кандидата. Згідно статті 61 Закону України «Про вибори народних депутатів України» Центральна виборча комісія приймає рішення про скасування реєстрації кандидата у депутати в разі звернення кандидата у депутати не пізніш як за дванадцять днів до дня голосування із письмовою заявою про відмову балотуватися.

Згідно статті 28 Закону України «Про вибори народних депутатів України» до складу дільничної виборчої комісії обов'язково включаються (за наявності відповідного подання) по одному представнику суб'єкта подання – кандидата-самовисуванця. Виходить, що кандидат Юрій Дерев’янко, завдяки своїм технічним кандидатам-сателітам, які подадуть кожен по одному представнику, може скласти більшість в кожній виборчій комісії одномандатного виборчого округу. При такій ситуації кандидат Юрій Дерев’янко може мати вплив при прийнятті певних рішень виборчими комісіями.

Звісно, все це моє припущення – таке умовне моделювання розвитку подій на виборчому окрузі №87, яке можливо має під собою реальність...

До речі, один з політологів України Денис Богуш, назвав особливістю парламентської кампанії 2012 року те, що від кожного кандидата від влади буде декілька технічних кандидатів. І за його словами, це робиться для того, щоб забити дільничні виборчі комісії. Щось подібне сьогодні спостерігається на виборчому окрузі №87.

Також, можу припустити, що аналогічну схему вливання технічних кандидатів запущено в виборчому окрузі №86, центр м.Долина, членом команди Юрія Дерев’янка – кандидатом-самовисуванцем Володимирем Грабовецьким, де сьогодні зареєстровано 20 кандидатів в народні депутати України, 14 серед яких самовисуванці.

Вважаю за необхідне, звернути увагу на повідомлення «Фронту Змін» від 10.08.2012 року, яке виключило з лав партії п’ятьох осіб, які не виконали рішення «Фронту Змін» про участь у парламентських виборах в рамках Об’єднаної опозиції «Батьківщина» та формування єдиного списку кандидатів на мажоритарних виборчих округах та пішли на вибори як самовисуванці. Зокрема, із партії було виключено Володимира Грабовецького, зареєстрованого як самовисуванця в одномандатному виборчому окрузі №86 у місті Долина; Юрія Дерев’янка, зареєстрованого як самовисуванця в одномандатному виборчому окрузі №87 у місті Надвірна та Богдана Гребенюка, зареєстрованого як самовисуванця в одномандатному виборчому окрузі №212 у Дарницькому районі міста Києва. Щодо останньої особи, якщо уважно прочитати статтю-розслідування інтернет-видання "Українська правда" під назвою "Годівниці влади: у Азарова дарують мільйони офшорним "авторам"", саме Богдана Гребенюка разом з Юрієм Дерев'янком підозрює журналіст у причетності до корумпованих схем. Мається на увазі, що виключення з лав партії «Фронт змін» зачепило не тільки двох персонажей з прикарпатським корінням, а ї певну частину ланцюжка, про який згадується у статті.

Знову ж таки, час покаже як зіграє «техічний пасянс» від кандидата в народні депутати України Юрія Дерев’янка в одномандатному виборчому окрузі №87 і чи має місце застосування обману чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця зі сторони кандидата «народної довіри» чи «викидня» опозиції Юрія Дерев’янка.

З повідомлень ЗМІ

П.С. Станом на 17 серпня 2012 року до списку кандидатів в народні депутати України по одномандатному округу №87 добавилися ще три особи, двоє висуванців політичних партій і один самовисуванець:

1. Гіль Світлана Богданівна, народилася 28 сiчня 1968 року в селі Лисків Жидачівського району Львівської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, завідувач відділення, Калуська центральна районна лікарня, член політичної партії "Наша Україна", проживає в місті Калуш Івано-Франківської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія "Наша Україна".

Гіль Світлана Богданівна, Голова Івано-Франківського обласного проводу МГО " ОРГАНІЗАЦІЇ ПАТРІОТІВ УКРАЇНИ". В декларації вказала, що є народним депутатом України???  Має чоловіка та трьох дітей, дохід кандидата склав за 2011 рік 25 615 грн, членів сімї - 12 840 грн. Ні рухомого ні нерухомого майна кандидат не має.

2. Гоголь Василь Васильович, народився 12 листопада 1965 року в селі Маркова Богородчанського району Івано-Франківської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ПП "Ольва", член Народно-демократичної партії (НДП), проживає в селі Маркова Богородчанського району Івано-Франківської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Народно-демократична партія (НДП).

Кандидат сімї не має, дохід за 2011 рік склав 16 800 грн, майна немає жодного.

Гоголь Василь Васильович вже балатувався до Верховної ради України по списку від  Народно-демократичної партії в 2006 році, його порядковий номер в списку був 373.

На парламентських виборах 2002 року за блок «За єдину Україну!» (ЗаЄду), до якого входила НДП, проголосувало 11,77 % виборців, що дало можливість створити суто партійну фракцію у складі 18 депутатів. Під егідою НДП створені Всеукраїнське жіноче народно-демократичне об'єднання «Дія», Народно-демократична ліга молоді та Всеукраїнська екологічна ліга. У березні 2001 року при НДП створена «Народно-демократична асоціація депутатів "Довіра"» на чолі з Людмилою Супрун.

У виборах 2006 року НДП брала участь в складі «Блоку народно-демократичних партій», але не подолала 3-відсотковий бар'єр. Взявши відповідальність за поразку на себе Валерій Пустовойтенко заявив про складання з себе повноважень лідера партії. Замість нього партію очолила Людмила Супрун.

Своєю ідеологією НДП оголошує соціал-лібералізм і «народну демократію». Однак велика частина експертів вважає її позаідеологічною організацією, що представляє інтереси чиновництва, переважним чином відставленого внаслідок кадрових перепризначень у 1999 — 2005 рр. В політологічній літературі 1996 — 2000 рр. НДП називалася взірцем «партії влади» в пострадянському суспільстві. 

3. Костицький Василь Васильович, народився 20 червня 1956 року в селі Заріччя Надвірнянського району Івано-Франківської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

Кандидат задекларував дохід за 2011 рік в сумі 332 946 грн, члени сімї (дружина) - 17 150 грн. У володінні з дружиною мають земельну ділянку 14 154 кв.м, дві квартири 46 та 160 кв.м, житловий будинок 61 кв.м, садовий будинок (дача) 176 кв.м, два автомобілі Volkswagen 2007 р.в., 3,4 л обєм та  Honda CR V  2009 р.в. 2,4 л обєм

Костицький Василь Васильович, народний депутат України ІІ скликання з 1994  до 1998 року, обирався  по Залізничному виборчому округу №195, м.Івано-Франківськ.  

Народний  депутат України ІІІ скликикання з 1998 по 2002 р, виборчий округ №84,  м.Івано-Франківськ   від виборчого блоку "Вперед, Україно!", №21 в списку. В парламенті член фракції НДП (1998-99), член фракції СДПУ(О) (1999-2002).

Його брат, Михайло Костицький обирався в народні депутати по Надвірянському виборчому округу в 1994 році, в парламенті член групи "Державність".




Категорія: Дописи | Переглядів: 1869 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
06:20
 
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0