Середа, 08.05.2024, 09:38




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Травень » 21 » ВО "Свобода" засуджує дії російської влади щодо заборони діяльності Об'єднання українців Росії
08:36
ВО "Свобода" засуджує дії російської влади щодо заборони діяльності Об'єднання українців Росії

Рішення Верховного суду Російської Федерації про задоволення позову Міністерства юстиції РФ щодо ліквідації Об'єднання українців Росії є продовженням політики Кремля, спрямованої на знищення національно-культурної діяльності українських громадських організацій в Російській Федерації, обмеження національних прав українців, що проживають на території РФ, у тому числі на етнічних українських землях, та продовження агресивного наступу на українську ідентичність громадян РФ, які пам'ятають своє національне коріння і прагнуть зберегти власну національну сутність.

Цим рішенням Москва розпочала черговий етап широкомасштабного наступу на національні права українців, що не припинявся з часу розпаду совєцької імперії і особливо посилився після приходу до влади гебістського клану Путіна.

Усі пам'ятають закриття єдиної в Москві Української бібліотеки, що супроводжувалося обшуками та тиском з боку ФСБ Росії на працівників бібліотеки. Зокрема, 23 грудня 2010 було здійснено обшук та вилучено для психолого-лінгвістичної експертизи понад 50 книг, серед яких книги про митрополита Андрея Шептицького та про ОУН–УПА.

Паралельно тиск російських шовіністів був спрямований на Федеральну національно-культурну автономію українців Росії (ФНКА УР) – найбільшу громадську організацію українців Росії, засновану 1998 року. Приводом для припинення діяльності ФНКА стали публічні виступи голови організації Валерія Семененка на заходах, присвячених пам'яті українців, загиблих у роки Голодомору. 27 січня 2010 року рішенням Верховного Суду РФ її було остаточно ліквідовано. Позов Мінюсту Росії базувався на заявах представників партії "Родіна" про те, що ФНКА УР "прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію".

Апогеєм віроломного нищення московськими шовіністами українства на теренах Росії, витравлення українського національно-культурного руху стало переслідування кремлівськими шовіністами Об'єднання українців Росії.

Ще 22 липня 2009 року Міністерство юстиції Росії вирішило провести аудит ОУР. Тритижнева ревізія показала незначні порушення адміністративного характеру, такі як потреба оновлення списку членів, деяких положень статуту з метою дотримання приписів законодавства Росії і тому подібне. Після отримання висновків комісії виконавча рада ОУР скликала нараду 12 вересня 2009 року, вжила необхідних заходів та почала процес оновлення списків своїх членів, у тому числі виключення неактивних членів. У той же час міністерство повідомило ОУР, що для усунення недоліків його діяльність буде призупинено до 2 травня 2010 року. Двічі, один раз у грудні 2009 року, а потім знову в березні 2010 року, ОУР зверталось до Мінюсту, намагаючись виправити вказані міністерством недоліки. Проте відповіді з Міністерства юстиції РФ не було. 21 травня 2011 року VI позачерговий з‘їзд Об‘єднання українців Росії обрав головою Ради ОУР Тараса Дудка, першим заступником голови – Віктора Гіржова. Також запроваджено інститут Почесних голів організації – ними обрано Валерія Семененка та Василя Бабенка, які дотепер керували організацією.

Натомість російська влада відповіла судовим рішенням про заборону діяльності ОУР. Представники ОУР заявили про намір подати апеляцію на судовий вирок Верховного суду Росії, хоча немає жодних сумнівів у "справедливому" рішенні щодо цієї апеляції.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" висловлює рішучий протест щодо протиправних дій російської влади, спрямованих проти Об'єднання українців Росії та інших українських громадських організацій Російської Федерації, вимагає переглянути незаконні рішення російських судів та забезпечити політику сприяння діяльності українських організацій Росії.

ВО "Свобода" вимагає від МЗС України, уряду та Президента України негайно захистити українців, які мешкають в Росії, від неправомірних дій російської влади, спрямованих на обмеження культурно-просвітницької діяльності українців, що проживають в Російській Федерації, та в разі відсутності реакції російської влади вжити симетричних заходів щодо об'єднань росіян, які проживають в Україні.

Прес-служба ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 587 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
09:38
 
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0