Понеділок, 06.05.2024, 20:30




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Травень » 19 » ВО "Свобода" звернулася до влади Івано-Франківська упорядкувати пам’ятні місця українських героїв
14:29
ВО "Свобода" звернулася до влади Івано-Франківська упорядкувати пам’ятні місця українських героїв

19 травня 2010 року під час зустрічі з журналістами Івано-Франківська міська організація ВО "Свобода" оприлюднила звернення до влади з приводу упорядкування пам’ятних місць українських героїв.

З 12 по 16 травня "свободівці" здійснили моніторинг пам’ятних знаків. Його результати засвідчили, що деякі з них потребують негайного впорядкування. Особливо це важливо напередодні Дня Героїв та Свята Трійці, які громадськість святкуватиме 23 травня. Частину робіт активісти ВО "Свобода" виконають самостійно, решту просять зробити владу міста. Тому у своєму зверненні вказали найбільш гострі проблеми цих місць.

Націоналісти вважають, що нещодавній так званий "день победи" відзначався надзвичайно помпезно. Напередодні, 9 травня було облагороджено чимало пам’ятних місць радянського минулого. На переконання міської "Свободи", справжнє українське свято як "День героїв" повинно привернути не менше уваги влади до стану пам’ятних знаків українським героям, а це сквери, пам’ятники, каплички та меморіальні дошки провідникам ЗУНР, ОУН-УПА та дисидентів.

Для унаочнення своїх слів, журналістам було продемонстровано фотопрезентацію, на якій зображено нещодавно зроблені світлини пам’ятних місць. Диск з ними, разом зі зверненням, "свободівці" вже направили міському голові.

Найбільше роботи необхідно провести у Меморіальному Сквері, що позаду готелю "Надія". У занедбаному стані там перебувають хрести на могилах Січових Стрільців та бордюри. Також націоналісти виявили проблеми з упорядкуванням території у Дем’яновому лазі та біля пам’ятника Степану Бандері на Європейській площі. Незначні пошкодження є і біля пам’ятника страченим націоналістам, що знаходиться поблизу обласної філармонії. Окрему увагу заслуговують пам’ятні знаки у приміських селах, зокрема у Вовчицях та Хриплині.

Поряд з тим, представники ВО "Свобода" відзначили, що загалом стан пам’ятних місць є доволі непоганим, а де-не-де навіть дуже добрим. Окремо відзначили громаду сіл Угорники та Крихівці за відмінний стан символічних хрестів борцям за волю України та колектив "Івано-Франківськгазу" за монумент Степану Ленкавському.

Націоналісти висловили готовність стати волонтерами та допомогти привести до порядку проблемні місця. Крім того, силами ВО "Свобода" буде облагороджено символічний камінь "Борцям за волю України" на вулиці Горбачовського та встановлено нові прапори на пам’ятному знаку в селі Опришівці. Голова Івано-Франківської міської організації ВО "Свобода" Роман Онуфріїв, сьогодні долучається до проведення підготовчих робіт на місці майбутнього встановлення пам’ятника Степана Ленкавського у його рідному селі Угорниках.

Ділячись планами "свободівців" голова Секретаріату міської організації партії Руслан Марцінків зауважив: "Протягом літа на пам’ятних місцях українським героям "Свобода" проводитиме поминальні заходи. Зокрема, 13 червня такий захід відбудеться біля меморіальної дошки Євгену Коновальцю, на початку липня біля пам’ятника Степану Ленкавському, а наприкінці серпня біля меморіальної дошки діяча українського національного фронту Михайла Дяка".


Для довідки: Свято Героїв відзначають майже 60 років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначення 23 травня як Свята Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь.

Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? Тому, що саме в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі кращі сини України в ХХ столітті: 3 травня 1924 року - головний ідеолог державної самостійності України початку ХХ століття - Микола Міхновський; 25 травня 1926 року - головний провідник української національно-визвольної боротьби 1917-21 років - Симон Петлюра; 23 травня 1938 року - засновник і провідник ОУН - Євген Коновалець В роки німецької, а згодом радянської окупації це свято відзначалося у підпіллі. Із проголошення незалежности України його святкування відновлено.

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"

Переглядів: 632 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 5.0/12
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
20:30
 
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0