Четвер, 02.05.2024, 15:42




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Травень » 3 » З Великодніми дарунками Надвірнянські свободівці відвідали легендарних вояків УПА Фотія Володимирського та Дмитра Верхоляка
21:54
З Великодніми дарунками Надвірнянські свободівці відвідали легендарних вояків УПА Фотія Володимирського та Дмитра Верхоляка

У передвеликодну пятницю, 3 травня 2013 року Надвірнянські свободівці з великодніми дарунками відвідали легендарних вояків  УПА  Фотія Володимирського (Псевдо «Муха») та Дмитра Верхоляка (псевдо «Дуб»). Це видатні постаті в Українській історії, справжні герої, які не шкодуючи життя,  боролись за Україну в  30-50 роках ХХ століття. Друг Фотій зустрів свободівців одягнений у військову форму УПА . Не зважаючи на свої 89 років виглядає дуже гарно, зразу видно людину грамотну та вишколену.

"Все своє життя, а воно було дуже складне, я не палив та не вживав алкоголю, - говорить Ф.Володимирський, - зате молився Богу, щоб дав волю Україні та сили ту волю вибороти. Дмитра Верхоляка свободівці  застали в себе  дома. У свої 86 років виглядає непогано, також видно вишколену, дуже грамотну та побожну людину. Має серйозні проблеми з ногами,  бо  в ті буремні часи визвольних змагань обморожував їх не одноразово тому і зараз важко пересуватись.

Обидва вояки отримали від свободівців щирі вітання з Великоднем та якісні продукти до великоднього кошелика. Всі продукти  Надвірнянські свободівці закупили за власні кошти. Повстанці дуже зраділи,  коли довідались, що їх привітати приїхали саме представники ВО «Свобода». 


  

   

«Я впевнений, що тільки Олег Тягнибок та наша «Свобода» здатні  врятувати Україну від окупаційної влади та яничарських  зайд», -  наголосив Голова братства УПА Карпатського краю Фотій Володимирський.

Відвідали легендарних повстанців голова Надвірнянської «Свободи», депутат Надвірнянської районної ради  Михайло Іваночко, заступник голови Надвірнянської районої ради Іван Степник, депутат Надвірнянської міської ради Олег Туєшин, молодий свободівець з села Пасічна Олексій Типусяк, Андрій Томин голова  Назавизівського осередку   та викладач історії Надвірнянського військово-спортивного ліцею, свободівка,  Мирослава Губарчук .




 

«Ми повинні шанувати Українських Героїв, і поки вони  ще живі,  ми маємо їм бути вдячні за те, що маємо Незалежну Україну,  хоча іншого  змісту повинна вона набути.  Я впевнений, прийде той час і буде Україна така, за яку боролись  та про яку мріяли  Мирослав Симчич, Фотій Володимирський,  Дмитро Верхоляк та мільйони українців. Вони  боролися та віддавали життя за волю України, адже їхня боротьба -  це той чин жертовності, який ми повинні наслідувати та продовжувати»,. – зауважив голова Надвірнянської «Свободи» Михайло Іваночко.

Передвеликодна акція вшанування та вітання наших Героїв відбулась з ініціативи викладача історії Надвірнянського військово-спортивного  ліцею, свободівки, Мирослави Губарчук .

                    Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 854 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:42
 
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0