Четвер, 16.05.2024, 03:35




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Жовтень » 5 » Затуляти людям рота – не сила, а слабкість влади
10:10
Затуляти людям рота – не сила, а слабкість влади

Без можливості висловлювати свою думку публічно годі й говорити про якесь там громадянське суспільство, про цивілізований розвиток. Тому у провідних країнах світу право громадян на публічні акції є святим і невід’ємним. Влада, яка гарантує це право, демонструє тим самим свою силу і впевненість у власній правоті: може дослухатися, а може й проігнорувати. А от якщо ця влада не впевнена у своїй правоті або навіть впевнена у неправоті… Що там казати, краще подивитися на режими, що не дають народу такого права.
От і відомий «бацька» чудово розумів хисткість свого стільця від самого початку: як не стане чого більше здавати «східному братові», настане економічний гаплик. А тих, хто про таку сумну перспективу публічно нагадував заздалегідь, методично запроторював до буцегарні. Щоб більше не розхитували. Щоб хоча б тимчасова ілюзія добробуту.

 Та й у самого «східного брата» справи не певні. Як не крути, а від статусу сировинного додатку цивілізованого світу на «йо-мобілі» далеко не поїдеш і на винищувачі «СУ» навіть і четвертого з половиною покоління не полетиш. Як кажуть, від самого себе не втечеш. Технологічне відставання від цивілізованого світу зростає і зростатиме. То ж хоча б спробувати створити ілюзію загальної єдності й задоволення. Де немає місця іншодумству. І нехай тому грець, що населення центральних областей вимирає від злиднів і сурогатного алкоголю, як малі народи півночі. Дурня! Зате у нас своя особлива духовність, ментальність і гордість із власної духовності й ментальності.

Що ж бачимо у рідній Україні, чий мудрий народ, кажучи передвиборними словами Кравчука 1994 року, «зберіг спокій, коли у Москві стріляли танки»?

Знайшлася така влада, яка допекла таки і мудрий народ. Мудрий народ цій владі поперек горла ще від часів майдану 2004 року. Це ж треба! П’ять років втрачено. За цей час, чорт забирай, добробут цього народу зріс таки в два з половиною рази. Неподобство!

Але тепер нарешті зась вам «на кефір»! Пільги – зняти. Пенсійний вік – підняти. Ціни на газ для опалення – наблизити до європейських (самі ж до Європи хочете?). А опозиційних лідерів – на нари. От де знадобився досвід бацьки! І усе це зветься не інакше, ніж «філософією реформ», як висловився гарант прав українського народу з Межигір’я. І вона не подобається різним «шльоперам», що усіляко прагнуть її дискредитувати.

То що ж залишається мудрому народові? І він помалу почав виходити на вулиці з висловленням своєї думки про таку «філософію» та «філософів». Як же це їх перелякало! Наче з якоїсь труби полилося. Київська міськдержадміністрація підготувала проект положення про мітинги, яким забороняється підходити ближче як за 100 метрів до держбудівель. А борець із українським націоналізмом нардеп Колесніченко взагалі цілим законопроектом розродився – «Про протидію екстремізму». Де під той екстремізм можна підвести хоч Папу Римського. При цьому, судячи з дій спецпідрозділу міліції, екстремізм полягає у тому, щоб носити футболки з написом «Спасибо жителям Донбасса ...». А от стріляти у тих, хто такі футболки носить – це, за міліцейською логікою, виходить цілком законно.

На місцях теж не відстають. У Харкові так взагалі додумалися використовувати для боротьби з мітингами… дітей. Ось що розповів лідер громадської організації «Ми – харків'яни!» Юрій Кальченко: «9 серпня, спекотний день, час 17.00, температура в тіні +32 градуси. На цей час на площі свободи призначено акцію протесту. Але усе оточено міліцією. Раптом на площу заїжджають автобуси і звідти вивантажуються діти, близько ста, років від 8 до 16. Починаються організовані танці – як пояснили харків’янам – тренування учасників проекту «Майданс».

Коли діти після двох годин безупинних танців під палючим сонцем починають просто сідати на асфальт і не реагують на команди тренера, дорослі дядьки і тітки дають команду: «Швидко всі в тінь, зараз воду привеземо, поп'єте, у кого є кепки – одягайте». А тренер, молода дівчина, в мікрофон видає феноменальну фразу: «Якщо комусь стане погано, відразу піднімайте руку». Я запитав у міліціонерів: «А якщо кому-небудь стане дійсно зле – тут діти, швидка допомога взагалі-то повинна бути поруч, а її чомусь немає?». Але трохи збоку почув зле шипіння якогось правоохоронця: «Для тебе швидка знайдеться».

Дівчина-тренер підходить і запитує у співробітниці міськвиконкому: «Скільки ще тримати дітей? Вони дуже втомилися». На що доросла товста тітка відповіла дуже тихо і невпевнено: «Сказали до 9 вечора, поки ЦІ не розійдуться».

Як потім з'ясували журналісти, на цей день таке тренування спочатку ніхто не планував. Воно мало було відбутися в іншому місці і в інший час. Але чиновники знайшли привід не пустити пікет на площу Свободи.

Але й громадські активісти теж мислять креативно. 18 серпня, коли проходила чергова сесія обласної ради кільком організаціям, зокрема КПУ та ВО «Свобода», через суд заборонили проводити акції начебто у зв'язку з ремонтами доріг у Харкові. Причому в районі запланованих акцій, на тій самій площі Свободи, жодних ремонтних робіт не проводилося. Але коли учасники невдалих акцій пішли, на пішохідному переході почали з'являтися люди з плакатами. На плакатах, які демонстрували кмітливі «пішоходи» було: «Закон один для всіх», «Я за народну демократію», «Я за нові робочі місця», «Якщо не ми, то хто?», «За дрібний і середній бізнес », «Свободу слова не зупинити» та інші. Правоохоронці спробували перешкодити їм, але отримали в свою відповідь гідну відсіч: «Ми – пішоходи, маємо право тут ходити, і ніхто не забороняє нам носити з собою плакати!». Це представники кількох громадських організацій влаштували своєрідний «флеш-моб», висловлюючи своє ставлення до заборон проводити масові громадянські акції.

Що ж, є підстави сподіватися, що заборонами на висловлення українцями своєї думки нинішня влада нічого не зробить. І там, де такі заборони є, спостерігаємо початок «підпарканної» свободи слова, коли на стінах будинків, на парканах народ починає залишати численні «побажання» на адресу філософів від влади, як це сталося у Лозовій на Харківщині, де ділом «гідно оцінили» прапор Партії регіонів та навіть у Донецьку. Є також інтернет, який заборонити значно важче.

Так чи інакше, але надовго позбавити народ права висловити свою думку неможливо. Він боротиметься за це. І словом, і ділом. І це є виявом боротьби народу та коханих філософів-рефрматорів. Котрі хоча й хизуються силою, проте, будучи увінчані не чимось, а науковими ступенями та званнями, чудово розуміють свою неправоту.

Петро Матвієнко

заступник головного редактора харківської газети «Новий стиль»

Категорія: Дописи | Переглядів: 577 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
03:35
 
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0