Вівторок, 23.04.2024, 18:07




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Липень » 27 » Звернення Надвірнянської РО ВО «Свобода» щодо намірів Кіріла Гундяєва по ліквідації незалежного українського православ’я.
01:40
Звернення Надвірнянської РО ВО «Свобода» щодо намірів Кіріла Гундяєва по ліквідації незалежного українського православ’я.


Звернення  Надвірнянської РО ВО «Свобода» щодо намірів Кіріла Гундяєва по  ліквідації незалежного українського православ’я.

 

За короткий час приходу до керівництва Росiйською православною церквою Кирила Гундяєва вже втретє відбувається його iнспекторська поїздка до України. Як і попередні його приїзди в Україну під вдаваною вивіскою "пасторських візитів", на жаль, пасторськими їх назвати дуже важко. Політичні заяви антиукраїнського змісту, конкретні вказівки світській українській владі, спроби дискредитацiї УПЦ КП i розпалювання мiжконфесiйної ворожнечi, перекриття вулиць для вільного пересування українських громадян, заборона на проведення мітингів прихожан інших конфесій – стали характерною рисою візитів Кирила в Україну.

 

На жаль, з обранням Януковича Президентом українська влада стала слухняним виконавцем будь-яких забаганок Москви не тільки в економічній, безпековiй чи політичній складовій, але й духовній. Оперативне перейменування вулиці Івана Мазепи в Києві до приїзду Кирила – стало вінцем практики нинішньої влади за принципом "чєво ізволітє". В цьому ж дусі, викликають занепокоєння ідеї з передачі українських святинь – Києво-Печерської лаври, Софії Київської – у власність УПЦ МП.

 

Духовним відлунням сучасного росiйського шовiнiзму є ідеї Патріарха Кирила щодо створення т.зв. "руського міра". Цей підхід не має нічого спільного з релiгiйнiстю, оскільки його основною метою є  встановлення над Україною повного контролю у духовній сфері, за яким криються політичні плани Кремля із знищення Української державності.

 

Останнім часом набрали загрозливих тенденцій втручання УПЦ МП у виховання української молоді. Здійснення виховного процесу серед молоді однією конфесією, яка не визнає української нацiональної iдеї, багатьох українських героїв, у викривленому сенсі трактує українську історію, неодмінно призведе до духовного поневолення українського православ'я.

 

Ми прекрасно усвідомлюємо, чому Московська церква так ревниво бажає ще більше поширити свій вплив в Україні. За даними органів внутрішніх справ на Великдень Українські храми різних конфесій відвідали більше 12 млн. (25%) українських громадян, в той же час у Російській Федерації храми відвідали 8 млн. (6%) росіян. Ці цифри є яскравим підтвердженням того, що мирне співіснування в Україні різних християнських конфесій привносять підвищення духовності українського народу і фактичне поступове відтворення української нації. Безумовно така статистика і збільшення кількості віруючих Православної церкви Київського патріархату та Української Греко-католицької церкви не входять у плани Москви.

 

Основна мета приїзду Гундяєва таємні перемовини з керівництвом України про припинення діяльності на Україні неканонічних, на їхній погляд, УПЦ КП та УАПЦ шляхом ліквідації їхньої реєстрації.

 

Приїзд головного росiйського душпастиря в Україну, на наше переконання, несе в собі ще одну мету – відвернення уваги українських громадян від конкретних антинародних дій нинішньої влади з підвищення ціни на газ, підвищення комунальних платежів, збільшення податкового тиску на малий та середній бізнес, початком невиплат заробітних плат, зокрема шахтарям на Донбасі.

 

ВО «Свобода» категорично заперечує спроби підірвати основ Української державності, прикриваючись церквою та запроваджуючи імперські ідеї створення т.зв. "руського міра". Ми вимагаємо від української влади припинити явні перекоси у напрямі однієї конфесії, а повернутися до практики діалогу усіх християнських конфесій, які діють в Україні.

 

Незалежна Україна повинна мати Єдину Помісну православну церкву з центром у Києві, яка буде фактором стабільності, об'єднання українського народу та зміцнення основ державності.

                                                     Слава Україні!

 

МИ, громадянини України:

МИ ПРОТИ ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦІ МАЗЕПИ В КИЄВІ НА ЛАВРСЬКУ.

МИ ПРОТИ ПЕРЕДАЧІ УКРАЇНСЬКИХ СВЯТИНЬ СОФІЇ КИЇВСЬКОЇ ТА КИЄВО- ПЕЧЕРСЬКОЇ ЛАВРИ ПІД МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ.

МИ ЗА СТВОРЕННЯ ЄДИНОЇ ПОМІСНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ З ЦЕНТРОМ У КИЄВІ.

п/п

Прізвище, ім’я,  по-батькові

           Місце

      проживання

Підпис

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 


                      Надвірнянська Районна організація ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 698 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
18:07
 
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0