Субота, 27.04.2024, 14:30




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Лютий » 25 » Доки стоятимуть символи комунізму в бандерівському краї? Поки не поміняємо сьогоднішню владну команду
21:58
Доки стоятимуть символи комунізму в бандерівському краї? Поки не поміняємо сьогоднішню владну команду


21 лютого 2012 року відбулося засідання президії Надвірнянської райлоної ради, з погодження питань, які мають виноситися на порядок денний сесії районної ради, яка відбудеться 23 лютого.

Фракція ВО «Свобода» в Надвірнянській районній раді на попередній Х сесії, звернулася зі зверненням до голови Надвірнянської районної ради та депутатів про створення тимчасової депутатської комісії, яка б вивчила та виробила рекомендації по  ліквідацію більшовицьких символів та україно-ненависницьких написів на пам’ятниках на території району. Дане питання неодноразово піднімалося на сесіях районної ради та висвітлювалося в ЗМІ.

Постійна депутатська комісія з питань культури та освіти в Надвірнянській районній раді рекомендувала включити дане питання в порядок денний сесії. Та на засідання президії голова районної адміністрації, депутат від партії регіонів Володимир Калічко запропонував не включати дане питання в порядок денний сесії.

За наполяганням свободівців питання про створення тимчасової депутатської комісії по ліквідації україно-ненависницьких написів на пам’ятниках на території району було поставлено на голосування. Нажаль за включення даного питання  до порядку денного сесії не проголосували члени президії. В результаті питання ліквідації більшовицьких символів не включили на розгляд сесії.

Кому вигідно, щоб в населених пунктах бандерівського краю і надалі «бовваніли» совєтські  пам’ятники з «подякою за встановлення радянської влади на Прикарпатті», «Воіни совєтской арміі, коториє прінеслі освобожденіє…» та «совєтскім жителям, які загинули від рук українських буржуазних націоналістів»  тощо?

Хто боїться відновлення історичної справедливості?

23 лютого 2012 року, на ХІ сесії районної ради, депутати від ВО «Свобода» добились створення тимчасової комісії в Надвірнянській районній раді стосовно пам’ятників та знаків радянського минулого. 

Після того як на президії районної ради це питання не набрало потрібної кількості голосів, свободівці скориставшись правом депутатської ініціативи, вирішили внести зміни в порядок денний безпосередньо на сесії.

Пропозицію депутата Михайла Іваночко було поставлено головуючим на голосування щодо включення цього питання до порядку денного. На превелике здивування ледве набралось 24 голоси. Склалось враження, що Надвірнянська районна рада знаходиться десь в Донецькій області.

Почався дуже сильний ажіотаж. Дехто вже потирав руки думаючи, що питання не пройшло. Але згідно регламенту для внесення питання до порядку денного потрібно 1/3 голосів від складу ради. Таким чином питання було включено в порядок денний.

Цікавіше було під час розгляду даного питання. Лояльні до влади сільські голови, без дозволу, порушуючи процедуру, почали викрикувати та звинувачувати свободівців, в політизації роботи та що не даємо працювати раді.

Насправді всім хотілось швидше закінчити сесію, щоб піти займатися своїми особистими питаннями. Хіба це проблема для них, що на 21 році Незалежності України в с.Чорні Ослави красується постамент на якому написано: «Односєльчанє коториє погибли от рук украинских буржуазних националистов»? Таких і подібних написів мало не в кожному населеному пункті району!

Не зважаючи на гвавт опонентів голова Надірнянської РО ВО «Свобода», депутат  Михайло Іваночко настояв, щоб поставити питання про створення тимчасової депутатської комісії на голосування. Перед голосування Михайло Іваночко звернувся до депутатського корпусу: «Хочу бачити чи є в нас хоч 32 достойні депутати, яким громада довірила свої голоси»? Слава Богу, 33 депутати підтримали це питання і буде створена депутатська комісія щодо створення тимчасової депутатської комісії, яка б вивчила та виробила рекомендації по  ліквідацію більшовицьких символів та україно-ненависницьких написів на пам’ятниках на території району.  

Хочу нагадати, що укази Президента України від 28.03.2007 №250/2007 та від 25.09.2008 №856/2008 «Про демонтаж та ліквідацію символів тоталітаризму…» ніхто не скасовував. Так, що місцеві ради мають повне право демонтовувати ці радянські боввани, звичайно якщо буде воля та бажання.

Якщо  хочуть відновлення історичної справедливості.

Якщо  готові до проведення люстрації.

А символам комунізму, які стоять у містах та селах району, залишилося не довго псувати наші чарівн краєвиди і бандерівського краю.

                                     Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»

П.С.

А символи комунізму стоять у містах та селах бандерівського краю на догоду лібералам та демагогам від владної команди.

http://www.ivano-frankivsk.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/015847/

http://www.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/026838/

http://svoboda-vo.at.ua/news/pamjatniki_radjanskoji_dobi_jak_nagaduvannja_pro_menshovartist_ukrajinciv/2010-07-17-338

http://svoboda-vo.at.ua/news/pam_jatniki_sovetskim_osvoboditeljam_stojat_na_zemli_jaka_prosjakla_krov_ju_ukrajinskikh_povstanciv/2011-12-29-726

 http://svoboda-vo.at.ua/news/vidpovid_golovi_selishhnoji_radi_deljatina_na_list_zvernennja_vo_svoboda/2010-08-29-364


Категорія: Новини | Переглядів: 907 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
14:30
 
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0