П'ятниця, 03.05.2024, 05:24




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Лютий » 4 » Олександр Сич: Феномен ОУН
09:55
Олександр Сич: Феномен ОУН

Минуло 83 роки з того часу, як 3 лютого 1929 року у Відні завершив свою роботу Установчий Конгрес Українських Націоналістів, на якому було створено Організацію Українських Націоналістів. Саме в цей день прийняли присягу ті перші 28 членів ОУН, що були делегатами Конгресу.

Кожного року з 28 січня по 3 лютого в Україні і в багатьох країнах, які прихистили в жорстокий повоєнний час українську політичну еміграцію, відбуваються численні урочисті академії, звучать велемовні і красиві промови, соковиті епітети і порівняння – щирі і вдавані.

Але українці до сьогодні так і не усвідомили феномену ОУН, створеної смертним розумом і серцем Євгена Коновальця, але породженої незвіданими глибинами Українського Духу.

Організаційний геній полковника Коновальця став лишень інструментом тої ірраціональної Волі Нації, що завше у часи смертельної загрози мобілізовувала наш суспільний організм і вилонювала на поверхню життя Івана Мазепу, Симона Петлюру, Євгена Коновальця, Степана Бандеру, Романа Шухевича, Ярослава Стецька й десятки інших національних велетів та провідників.

ОУН – це організаційний феномен Нації, що перебувала в смертельній боротьбі, ціною якої було саме життя. У ворожому підпіллі вона вершила дії, що й сьогодні не кожній державі під силу. За красномовними прикладами не слід далеко шукати.

Розвідка УВО і ОУН вважалися чи не найкращими у Європі. Розвідка бездержавної нації – супроти розвідок і спецслужб наймогутніших держав свого часу!

Служба Безпеки ОУН успішно протистояла зловісному НКВД-КГБ: засилала в його ряди свою агентуру, виявляла, знешкоджувала і перевербовувала ворожу сітку, розшифровувала спецоперації противника і будувала хитросплетіння власних контроперацій та вела оперативні ігри. Навіть сьогоднішні нечасті документальні публікації на цю тему вказують, скільки поразок і втрат зазнав ворог. А що ще ховається в архівних глибинах!?

Чи не правда – є чому повчитися сучасній розвідці та органам безпеки Української держави. Хоча суть науки напрочуд проста – мати відкрите серце і шляхетну душу, ворога відверто назвати ворогом, не бавитися у фальшиву дипломатію "стратегічного партнерства", а нищити його до останку на цьому таємному фронті боротьби. Більшовицька Росія та Польща були такими ворогами українства і провідники ОУН спрямували безкомпромісний удар проти напасників.

ОУН гнучко реагувала на зміну умов політичної боротьби і відповідно до обставин витворювала відповідні їм організаційні форми. Перебуваючи в підпіллі, вона до основ струснула Польщею, завдала дошкульних ударів більшовицькій Росії і нацистській Німеччині.

Якщо потрібно було для відплати, то ОУН і її бойові підрозділи навіть знищували їхніх міністрів, дипломатів і генералів: польського міністра Пєрацького за т. з. пацифікацію українців Галичини і Волині, совєтського дипломата Майлова – за голодомор на Великій Україні, совєтського генерала Ватутіна, німецького генерала Лютце і польського генерала Свєрчєвського – за каральні антиукраїнські акції та бойові дії проти повстанського підпілля.

На принципах адекватності по відношенню до противника та неминучої відплати за заподіяне українцям зло ефективно будувався захист національних інтересів тоді і вони цілком надаються для цієї ж цілі сьогодні.

У роки Другої світової війни, і в умовах бойового протиборства ОУН створила і розбудувала Українську Повстанську Армію та здійснювала політичне керівництво нею. За оцінками фахівців в момент найвищого піднесення УПА досягала 100 тис осіб, а всього крізь її ряди пройшло біля 300 тис. вояків!

Олександр Сич, 
голова Івано-Франківської обласної ради,
заступник голови ВО "Свобода"

Категорія: Цей день в історії | Переглядів: 684 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 ЧОРНИЙ (06.02.2012 10:44) [Матеріал]
:) .....Встань же друже! Сизий орле - БАНДЕРО!
Встань наш брате! Непохитний Герою! Хай твій дух розжене атмосферу, що труїть закриває нам волю! :D

о. Василь Прийма

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
05:24
 
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0