Субота, 18.05.2024, 16:35




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Березень » 28 » Результат громадських слухань - створена комісія для проведення аудиту послуг з водопостачання в м.Надвірна
01:31
Результат громадських слухань - створена комісія для проведення аудиту послуг з водопостачання в м.Надвірна

23 березня 2011 року в Надвірній пройшли громадські слухання з питань корегування тарифів з водопостачання та водовідведення. Влада  напевне надіялася на пасивність до цього питання громади, повноцінного повідомлення про такі слухання вона не провела. Та Надвірнянська «Свобода» не залишилася осторонь цього важливого питання. Саме свободівці широко розрекламували цей захід, виготовили оголошення на розклеїли їх по всьому місту, закликаючи надвірнянців взяти участь у вирішенні даного питання. В результаті на слухання прийшло більше двохсот городян. Зал міської ради не вмістив усіх бажаючих і тому терміново шукали більший зал. 

Аналізуючи економічне становище підприємства та причини корегування (в бік збільшення) тарифів на водопостачання та водовідведення, начальник КП «Водоканал» Василь Литвинюк зазначив, що зростання цін на бензин, дизпаливо, біоочистку,запчастини та інші тарифоутворюючі складові суттєво вплинули на збільшення собівартості цих послуг. Ці складові диктують тарифну політику підприємства.

Та скільки б не обговорювали питання водопостачання і водовідведення, утримання водогінних мереж інтереси громади, комунального підприємства та влади дуже важко стикувати.

Громада міста все ж живе надією, що якщо на цінову політику енергетиків не можна вплинути, тому що  вона диктаторськими методами спускається нам з Києва, то на тарифи води  все ж творяться тут, на місці, в Надвірній.

До честі керівника комунального підприємства Василя Литвинюка, від часу його приходу на цю посаду, відбулися суттєві зміни у водопостачанні міста у кращу сторону. Від погодинної подачі води у 2006 році до  цілодобового водопостачання тепер проведена велика, масштабна робота як у організаційному плані так у освоєнні коштів, які виділялися з бюджету. Керівник виношує та втілює в життя  креативні ідеї. Одна з останніх – це спорудження вітрової електростанції, яка забезпечить водоканал електроенергією, що в свою чергу дасть можливість зменшити собівартість води.

Хоча  громаду, виснажену креативними ідеями та можновладними  забаганками сьогодні не купиш.  Тому й обурюються надвірнянці. На їх думку тарифи є значно завищені, якість води в мережах бажає бути кращою, внутрібудинкові мережі не міняються десятки років, хоча окремим рядком проводиться збір коштів з населення на ці потреби.

Окрему думку фракції «Свобода» в Надвірнянській міській раді озвучив Андрій Вирстюк, голова депутатської комісії  з питань ЖКГ. Він зокрема наголосив, що ВО «Свобода», ще на передодні виборів наголосила, що буде відстоювати питання  стабілізації та непідвищення тарифів для населення. Ми не підтримали на засіданні президії в міській раді питання по підняттю тарифів на водопостачання. Крім того, це питання потребує додаткового і глибокого вивченя. І про яке підвищення можна говорити,  коли тарифи та ціни випереджають усі мізерні надбавки до зарплат, пенсій, словом доходи громадян, що з точки зору здорового глузду  має бути навпаки».

Люди наполягали на перегляді статей витрат «Водоканалу», тарифорутворюючих складових. На вимогу учасників громадських слухань для проведення незалежного «аудиту» та з метою визначення достовірності економічного обґрунтування «водних» тарифів була створена робоча комісія з громадських активістів. Отже, громадські слухання не завершені, а продовжаться 6 квітня, на яких створена комісія доповість про результати своєї роботи.

                                                                Прес-служба Надвірнянської РО ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 839 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Віталій (01.04.2011 08:05) [Матеріал]
Основне, що закладено в ріст тарифу - зарплата працівників Водоканалу ( більше 57%). Обгрунтовують це зростанням мінімальної заробітної плати, не враховуючи, що середня заробітна плата зросла набагато менше.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
16:35
 
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0