Четвер, 28.03.2024, 10:12




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Червень » 29 » 30 червня 1941 року було проголошено Акт відновлення Української Держави
16:10
30 червня 1941 року було проголошено Акт відновлення Української Держави

Шановні жителі Надвірнянщини,
брати та сестри Українці!
 
Вітаємо Вас  з подією яка відбулась 71 рік назад. Саме 30 червня 1941 року було проголошено Акт відновлення Української Держави. Це зібрання увійшло в історію як Українські Національні Збори, які проголосили Акт відновлення Української Держави. Цей документ передбачав відродження Української Держави в межах, що сформувалися після Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 22 січня 1919 року. 
 
Акт відновлення Української Держави 30 червня 1941 року

«1. Волею Українського народу Організація Українських Націоналістів під проводом Степана Бандери проголошує відновлення Української Держави, за яку поклали свої голови цілі покоління найкращих синів України.
Організація Українських Націоналістів, яка під проводом її творця і вождя Євгена Коновальця вела в останніх десятиліттях кривавого московсько-більшовицького поневолення завзяту боротьбу за свободу, взиває український народ не скласти зброї до тих пір, поки на всіх українських землях не буде створена Українська Суверенна Держава.
Суверенна Українська Влада запевнить Українському Народові лад і порядок, всесторонній розвиток усіх його сил та заспокоєння його потреб.
 
2. На західних землях України твориться Влада, яка підпорядковується Українському Національному Урядові, що створиться в столиці України — Києві з волі українського народу.
 
3. Відновлена Українська Держава буде тісно співдіяти з Націонал-Соціалістичною Великою Німеччиною, що під проводом Адольфа Гітлера творить новий лад в Європі й світі та допомагає українському народові визволитися з-під московської окупації.
Українська Національна Революційна Армія, що творитиметься на українській землі, боротиметься далі спільно з союзною німецькою армією проти московської окупації за Суверенну Соборну Українську Державу і новий справедливий лад у цілому світі.
Хай живе Суверенна Соборна Українська Держава! Хай живе Організація Українських Націоналістів! Хай живе Провідник Організації Українських Націоналістів Степан Бандера!
 
Слава Україні! Героям Слава!".
 
Наступного дня митрополит УГКЦ Андрей Шептицький видав Пастирський лист, в якому висловив підтримку цьому історичному документу та сподівання, що ця подія розпочне "нову епоху в житті Державної Соборної Самостійної України". Однак сподівання ОУН на те, що німці на початку війни не захочуть налаштувати супроти себе 40-мільйонну українську націю, не справдилися. Нацисти спочатку заборонили діяльність Українського державного правління та вимагали відкликати Акт, а коли представники українського руху відмовилися це зробити – розпочалися арешти новоствореного уряду та керівництва ОУН. Серед арештованих були очільник ОУН Степан Бандера та прем'єр Ярослав Стецько.
Депутат Надвірнянської районної ради
 Михайло Іваночко
                 
Категорія: Цей день в історії | Переглядів: 1462 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
10:12
 
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0