Середа, 08.05.2024, 23:43




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Вересень » 18 » Дух українських героїв , яким пронизаний фільм «І стеком, і шаблею» кличе нас до боротьби
12:13
Дух українських героїв , яким пронизаний фільм «І стеком, і шаблею» кличе нас до боротьби

За сприяння Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» м. Надвірна стала однією з міст України, де презентувався фільм «Стеком і шаблею», за книгою Романа Коваля.

Презентації фільму та нових видань Історичного клубу "Холодний Яр” відбулися 17 вересня 2013 р. м. Надвірна та селищі Делятин.

Фільм презентували автор книги «Михайло Гаврилко. І стеком, і шаблею» Роман Коваль, який є продюсером і співавтором сценарію фільму, заступник голови спілки письменників України Володимир Шовкошитний та заслужений  артист України, кобзар Тарас Силенко.

   

   

Автор сценарію Роман Коваль зазначив на презентації: «Михайло Гаврилко творив добрі справи на Полтавщині, Чернігівщині, Буковині, Волині, Закарпатті, в Києві і Галичині. Ця велика людина – символ Соборності України. Завдяки справжнім українцям таким, як Михайло Гаврилко твориться Україна».

«Одним із символів боротьби українців за свободу є Холодний Яр,  Хмельниччина, Коліївщина, "Чигиринська змова", "Таємна дружина", селянські повстання в добу окупаційного російського режиму. Кожен українець повинен мати у себе в дома Біблію, Кобзар та Холодний Яр. Книги Романа Коваля  повертають з минулого імена великих українців, повертають із забуття нашу історії» - наголосив Михайло Іваночко голова Надвірнянської РО ВО «Свобода».

   

Окрім документального фільму "Стеком і шаблею” (оператор і режисер Володимир Бондаренко), Роман Коваль представив нові книжки Історичного клубу "Холодний Яр”, а саме "Історію України-Русі” Миколи Аркаса (2013) та збірку новел "Чорний Ворон: п’ять біографій” (2013) та цьогорічні перевидання "Холодного Яру” Юрія Горліса-Горського та "Івана Ремболовича”.

На презентації звучали повстанські пісні, які виконував кобзар Тарас Силенко – «Українська повстанська Армія», «Карпатська Україна».

Перегляд документального двосерійного фільму закінчився оваціями, весь зал аплодував.

   

   

Після перегляду фільму вдячна публіка поспішила до автора, щоб поспілкуватись, обмінятись контактами, висловити своє захоплення і підписати книги. Пан Роман Коваль нікому не міг відмовити і приділив для кожного хвилинку своєї уваги.

Роман Коваль та організатори заходу висловлюють щиру подяку всім, хто долучився до  проведення презентації.

Особлива вдячність Надвірнянському міському голові Зіновію Андрійовичу  та заст.начальника відділу культури району Ользі Багрійчук

 

Коротка історична довідка про історичну постать, українського героя Михайла Гаврилка.

В українську історію Михайло Гаврилко увійшов як скульптор, художник та організатор війська – Українських січових стрільців, Сірої дивізії Армії УНР та повстансько-партизанських загонів. Хоч він родом з Полтавщини, але саме в Болехові розквітнув його творчий геній: напередодні Першої світової він творив тут свою Шевченкіану, а в лавах УСС 1915 року звільняв місто від російського війська.

Михайло Гаврилко – творець бурхливої шевченкіани. Тараса Шевченка він увічнив у погруддях, пам’ятниках, барельєфах, горельєфах, портретах, плакетках, медальйонах та у слові.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 855 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
23:43
 
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0